Last news in Fakti

13 Февруари, 2020 08:23 7 126 8

Лоши новини от круизния кораб в Япония

  • япония-
  • зараза-
  • круизен кораб-
  • коронавирус

Общият брой на заразените на кораба достигна 218

Лоши новини от круизния кораб в Япония - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Японският министър на здравеопазването съобщи за нови 44 случая на заболели от коронавирус на борда на круизния кораб "Даймънд принцес", предаде AFP.

Така общият брой на заразените пътници и членове на екипажа достигна 218 от общо над 3700, които бяха първоначално на борда. Възрастните хора на борда, чиито изследвания са отрицателни, могат да напуснат кораба преди края на карантинния период на 19 февруари.

Те ще бъдат временно настанени на място, избрано от правителството. Круизният кораб бе поставен под карантина на 3 февруари, тъй като един от пътниците е дал положителна проба за вируса, след като се качил на плавателния съд в Хонконг в края на януари.

От Световната здравна организация обявиха, че все още е прекалено рано, за да се предскаже кога ще настъпи краят на епидемията от новия коронавирус. Четири потенциални ваксини за новия коронавирус са били разработени и тестовете с тях могат да започнат до няколко месеца.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРИПЕН РЕШЕТНИКОВ

    11 15 Отговор
    Мен не може да ме налази защото мога да правя коремно и да муча като крава по телефона.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Психиатър

    13 3 Отговор

    До коментар #1 от "ГРИПЕН РЕШЕТНИКОВ":

    Тука ли се пръкна бе куку ?!
  • 3 Божинов

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "ГРИПЕН РЕШЕТНИКОВ":

    Аман от кретени, които се мислят за интересни, а са жалки.
  • 4 Нел

    2 0 Отговор
    Няма да дойде коронавирусът в БГ,защото няма интерес.Ще се опита да пробие,но ще загине!
  • 5 боцмана

    8 0 Отговор
    Защо не пишете колко от екипажа на кораба са Българи и какво се случва с тях?

    Коментиран от #8

  • 6 Гост

    9 0 Отговор
    Да затвориш толкова много хора на това затворено пространство без течаща вода беше грешка. Така рискът от зараза се увеличава. Можеха да ги разтоварят и поставят под карантина на сушата.
  • 7 Сух

    6 0 Отговор
    Ние имаме ли кризисни сгради пригодени да приемат болни от корона вируса? Ще стане, както зимно време все ни заварва зимата неподготвени. Проблема е, че нямаме капацитета да се справим с такава епидемия. Дори липсата на медицински лица, ще ни е най-малкия проблем тогава. Китай се задъхва какво да очакваме да стане в Бг.. Нашите пишмян управляващи пак гледат като пукъли и не предприемат нищо съществено за избягването на коронавируса . Ама нали някви български лекарчета се изказаха, че шанса бил нулев(дори при изнесените сведения, че не се знае принципа на пренасяне и зараза с вируса) да стигне в бг, това приказва за некомпетентност на поставените лица да се справят с каквото и да е било. ЗАТВАРЯЙТЕ ГРАНИЦИТЕ! КОЙ КЪДЕ Е БИЛ ТАМ ДА ОСТАВА ДО НОРМАЛИЗИРАНЕ НА ПОЛОЖЕНИЕТО!!!
  • 8 Анонимен

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "боцмана":

    Четирима сме! За сега сме добре!
Новини по държави: