Last news in Fakti

13 Февруари, 2020 10:11 2 407 32

"Руснаците се дразнят все повече на Путин"

  • владимир путин-
  • русия-
  • рейтинг

Доверието към Владимир Владимирович е спаднало сериозно: от 59% през 2017 година до 35% днес

"Руснаците се дразнят все повече на Путин" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Доверието на руснаците към Владимир Путин е спаднало сериозно: от 59% през 2017 година до 35% днес. Защо? От какво се оплакват най-вече хората в Русия?

Само 35% от руснаците имат доверие на президента Владимир Путин. Това показват резултатите от допитване на "Аналитичния център на Юрий Левада", проведено през януари 2020. Доверието към Путин е спаднало сериозно в сравнение с допитването отпреди две години. В края на 2017 година 59% от руснаците са се доверявали на президента. А през септември 2019 процентът е бил 31.

И въпреки спада в доверието, Путин си остава най-популярният политик в Русия. На второ и трето място по доверие са министърът на отбраната Сергей Шойгу и министърът на външните работи Сергей Лавров. Но и техните показатели спадат. Особено ниско е доверието към вече бившия премиер Дмитрий Медведев - едва 5%. А опозиционният политик Алексей Навални поражда доверие само у 3% от руснаците.

Руснаците са раздвоени

Директорът на центъра "Левада" Лев Гудков коментира, че рейтингът на Путин не се влияе особено от неговите изяви. Гудков смята, че тенденцията към спадане е устойчива от доста време насам, защото руснаците са уморени и се дразнят все повече на Путин. "Нараства и недоволството от състоянието на икономиката, от невъзможността да изкарваш нормални пари", казва социологът.

В същото време обаче одобрението на дейността на Путин все още остава на високо равнище - между 67% и 70%. Това противоречие Гудков обяснява по следния начин: руснаците одобряват най-вече външната политика на президента, неговата "бащинска загриженост", докато недоверието към него е свързано с политиката му в социалната сфера. Като проекция на международната политика нараства одобрението и за Шойгу и Лавров.

Българите харесват Путин

Нека да припомним, че преди няколко дни институтът "Пю" също измери доверието към Владимир Путин, но в международен мащаб. Оказа се, че сред анкетираните хора в над 30 държави най-високо одобрение на Путин дават българите - 62%.

И още едно проучване, в което се дават оценки на руския президент: проведеното в 50 държави изследване на "Галъп Интернешънъл" под заглавие "В края на годината". Днес българите се оказват по-благоразположени към руския президент, отколкото миналата година - за тях той дори е вторият най-одобряван световен лидер. Изпреварва го единствено папа Франциск. Според изследването на "Галъп Интернешънъл", доверието към Путин в собствената му страна е по-ниско, отколкото в България. Впрочем, България и Румъния остават единствените две страни от изследваните в ЕС с положително отношение към Путин. В сравнение с балканските си съседи, България дава и най-висока оценка на външната политика на Русия. В същото време българите смятат, че стабилизиращата роля на ЕС в световен мащаб е по-силна от стабилизиращата роля на Русия. Във всички региони, където е проведено изследването, ЕС е лидер по показателя "стабилизираща роля", установяват експертите от "Галъп Интернешънъл".


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българина

    34 15 Отговор
    А колко е доверието към Боко ТИКВАТА?!10% КРАДЦИ.

    Коментиран от #14

  • 2 Анти милиционер

    20 22 Отговор
    Руският Мистър Бийн - УЛТРА прост, невменяем таксиметър. Този смешник е шахматист, колкото аз съм Нелсън Мандела.
  • 3 cornholio

    22 27 Отговор
    Но в България доверието на промитите мозъци към Вова расте!!!
  • 4 El chochone

    23 23 Отговор
    СКОРО ЩЕ ГО ОБЕСЯТ НА ЧЕРВЕНИЯ
  • 5 ###

    33 9 Отговор
    Те Дойче Веле да си погледнат доверието в АКК и в Меркел защото идва Алтернатива за Германия бавно но сигурно

    Коментиран от #20, #21

  • 6 STEFCO

    9 15 Отговор
    VAJNOTO E CHE NASHİYA DOBİTIK GO OBİSHA
  • 7 Хаххахаххах

    8 19 Отговор
    Според последно проучване на агенцията "Песъл в очите",най-голямо е доверието в с.Чипровци - 100%,където местните жители изявяват желание да отворят детска градина,където Путин ще може да води занятия с чипровските малчугани.
  • 8 Хаххахаххах

    10 6 Отговор
    Агенция"Песък в очите"*
  • 9 ****

    20 11 Отговор
    Щом статията е от Д.В.няма нужда да се чете повече.

    Коментиран от #13

  • 10 Собственик на 400 крави и три мандри

    10 12 Отговор
    Първо предупреждение за по-разумно използване на думата кравари! Един от големите производители на млечни продукти в Северозападна България съм, и напоследък наблюдавам обидите на комунистическо настроените коментатори към нашата професия. Вcички руcoфили, aтaкиcти и кoмуниcти глeдaт дeнoнoщнo caмo aмeрикaнcки филми и пo-тoчнo вoeнни eкшъни и фaнтacтикa, възхишaвaт ce нa Хoливуд, cънувaт ги дaжe, нo вeчeр прeди дa cи лeгнaт иcкaт млякo...!!! Дaли зaщoтo ca нeдoкърмeни, дaли зaщoтo ca нeдoнoceни, дaли зaщoтo ca мнoгo глaдни, нo cвързвaт тoвa c крaви, крaвeфeрми и крaвaри?? Cтрaннo... дaйтe рaзяcнeния?? КOЯ OТ ТРИТE ПРИЧИНИ ВИ КAРA НEУCТOИМO ДA ТЪРCИТE КРAВE МЛЯКO И КРAВEФEРМИ В ИНТEРНEТ?? И кaк гo прeдпoчитaтe, пряcнo или киceлo и нa кaквa цeнa?? Кaжeтe нeщo и зa крaвeтo мacлo и cмeтaнaтa, битa oт крaвaритe, нa филийкa ли cи рaзмaзвaтe?? Кaк кoнcумирaтe прoдуктитe прoизвeдeни oт крaвaритe и уcпявaтe ли дa ги плaтитe или тeглитe зaeми?? A cирeнцe oбичaтe ли.... cиньo, или caлaмурeнo, a кaшкaвaлeц...?? Млeкoпрoизвoдитeлитe в Бългaрия, кoитo ca някoлкocтoтин хиляди души, oт някoлкo дни зaпoчнaхa дa oтчитaт oбидитe нa руcoфилитe, aтaкиcтитe и кoмуниcтитe към трудът и прoфecиятa им....и нещата могат да отидат на зле...

    Коментиран от #26

  • 11 Borislav Popov

    13 12 Отговор
    Какво се дразнят бе, те не искат да го видят вече и не могат да го траят. За 20 години токова им е омръзнал с обещанията си за по добър живот и бла, бла, че не може и да бъде. На последната му новогодна реч, пред жителите на Русия, хората така го оплюха, че руските власти бяха принудени да заблокират коментарите в Ютуба, под неговата реч. Ми представете си, 20 години подред, всяка Нова година, едни и същи простотии пелтечи Жужето, цели 10 минути. Срам и позор.

    Коментиран от #29

  • 12 зара

    17 8 Отговор
    новинката е от дойче веле ,ако забелязахте, ще им се на швабите...

    русите са верни на Родината си, значи- Путин е велик!
  • 13 Borislav Popov

    9 10 Отговор

    До коментар #9 от "****":

    На бе, пульо, виж какво пише отдолу под речта на твоя любим Путен -
    "За това видео, ЧАТ-а е недостъпен "и даже дизлайковете са заблокирани. Послушай го да го видиш какви простотии говори - https://www.youtube.com/watch?v=vBtcdg-K_WA&t=234s

    Коментиран от #23

  • 14 куку руку ку

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "Българина":

    Многo e 10 %.
    А колкото до Русия... и там не е леко да се бориш с либерастите и марионетките им, особено когато са се окопали във властта и държат едрия бизнес, но Путин поне има желание (и топки) да ги разбута. А социологията не лъже, само 5% за Медведев и 3% за Навални...
  • 15 Тошко

    4 3 Отговор
    Напишете в гугъл: Портрет на Путин в асансьор и ще се спукате от смях и изненада.
  • 16 Borislav Popov

    9 10 Отговор
    Ха, ха, ха, путиноидите никакви ги няма тук, разбягаха се сякаш бомба е паднала, даже на тях им е омръзнало да стоят на амбразурата и да защитават устоите на джуджето.
  • 17 987

    8 6 Отговор
    Бяха си направили на скоро експеримент в Русия ,като в един асансьор бяха сложили портрет на Путин.Всеки руснак който се качеше в асансьора или плюеше върху портрета или искаше да го скъса.
  • 18 Путин

    6 6 Отговор
    Хахахахахах.Иска ви се Джендъри ама не спада а расте.Най вече мелания като го докосне с уста и расте .
  • 19 Смях

    10 7 Отговор
    До там сме я докарали, руснаците дето му сърбат попарата да му се дразнят, а нашите русофилистици да му се радват. Явно, въпрос на умствен капацитет.
  • 20 Гошо

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "###":

    Не а да си погледнат колко е доверието те самите което имат Че на тях и наи заклетите русофоби не им вярват съвсем
  • 21 ГОШО

    9 2 Отговор

    До коментар #5 от "###":

    От статията разбрах че тези дето се дразнят и то на нервна криза ги избива са ДВ а не руснаците Само да не стане ДВ да започне да ни обяснява как и германците почват да се дразнят от АзГ
  • 22 The Pest

    1 8 Отговор
    Глупави руснаци ! Ние в БГ харесваме Владимир Владимирович , да сивзема 500-те милиарда и приятелите олигарси и да идва тук . Ще рагистрираме Газпром и Роснефт в Бургас и изобщо няма да се занимава с руската кочина , ние тук ще си го избереме за Цар с референдум . Тъкмо ще е по близо до дружката Ердоган
  • 23 SS14

    5 6 Отговор

    До коментар #13 от "Borislav Popov":

    Аз незнам защо въобще си правиш труда да го слушаш тоя прокажен руски език и то от реч на полуръста.Самите руснаци дори не искат да я чуват тая реч.

    Коментиран от #24

  • 24 787

    2 2 Отговор

    До коментар #23 от "SS14":

    Вий с Борето що не се вземете?!

    Коментиран от #27

  • 25 ⚡ Хрониките на Евразия

    4 1 Отговор
    Вие може и да се смеете , но вчера Путин призова пак да се догонва западната икономика ..
    За 20 години 60 пъти призовава ..
  • 26 Агент 007

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Собственик на 400 крави и три мандри":

    Млък ма овча главо ! Само излагаш чичо Шорош.
  • 27 Психиатър

    1 2 Отговор

    До коментар #24 от "787":

    Защото са едно и също лице , диагнозата е шизофрения .

    Коментиран от #28

  • 28 куха руска лейка

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "Психиатър":

    Пишеш си и си отговарвш,а другите били шизофреници ...
  • 29 Идиот

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "Borislav Popov":

    Любопитно ми е, ако Русия я няма. По какъв начин ще си заработваш парите.

    Коментиран от #30

  • 30 мразя руските говеда

    3 3 Отговор

    До коментар #29 от "Идиот":

    Русофилска смрад,ако руската кочина я няма,нямаше да ви има и вас платените русоидни мекерета !
  • 31 ПЕНКО

    0 2 Отговор
    ПРЕДИ ДА ОТВОРЯ СТРАНИЦАТА .../САМО ПО "ЗАГЛАВИЕТО"/ -БЯХ СИГУРЕН ,ЧЕ Е "ШВАЙНЕ ВЕЛЕ-ЛИБЕРО" !!!!!!!
  • 32 четиво за заблудени

    0 1 Отговор
    дойче веле-дори няма и да го чета.Иначе ще е забавно за любителите на фантастиката.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания