Last news in Fakti

13 Февруари, 2020 08:56 1 964 13

Тръмп готви спецпратеник за преговори с Русия

  • сащ-
  • русия-
  • доналд тръмп-
  • владимир путин

Преди няколко седмици на държавния секретар Майк Помпео е изпратен списък с възможни кандидати

Тръмп готви спецпратеник за преговори с Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американската администрация иска да назначи специален пратеник, който да преговаря с Москва за контрол на оръжията. Това съобщи Politico с позоваване на бивши американски служители.

Според изданието, основната област на дейност на такъв преговарящ трябва да бъде диалог с Руската федерация, но президентът на САЩ Доналд Тръмп може да настоява в тези преговори да бъде включен и Китай.

Според Politico, докато администрацията на Белия дом не е избрала кандидат за подобна позиция, търсенията продължават от края на миналата 2019 година.

Потенциалните кандидати включват бившия ръководител на делегацията на САЩ за преговори със СССР за Договора за стратегическо намаляване и намаляване на оръжията (START-I), Ричард Бърт, помощник секретар на Министерството на финансите за борба с финансирането на тероризма Маршал Билингсли и Стивън Хадли, помощник на президента Националната сигурност на САЩ при Джордж Буш.

Преди няколко седмици на държавния секретар на САЩ Майкъл Помпео е изпратен списък с възможни кандидати.

Държавният департамент и Съветът за национална сигурност на Белия дом все още не са коментирали тази информация пред ТАСС.

Както обяснява Politico, търсенето на специален пратеник за преговори за контрол върху оръжията може да забави решението за съдбата на Руско-американския договор за мерки за по-нататъшно намаляване и ограничаване на стратегическите нападателни оръжия (START или START III).


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Собственик на 400 и три мандри мандри

    4 18 Отговор
    Първо предупреждение за по-разумно използване на думата кравари! Един от големите производители на млечни продукти в Северозападна България съм, и напоследък наблюдавам обидите на комунистическо настроените коментатори към нашата професия. Вcички руcoфили, aтaкиcти и кoмуниcти глeдaт дeнoнoщнo caмo aмeрикaнcки филми и пo-тoчнo вoeнни eкшъни и фaнтacтикa, възхишaвaт ce нa Хoливуд, cънувaт ги дaжe, нo вeчeр прeди дa cи лeгнaт иcкaт млякo...!!! Дaли зaщoтo ca нeдoкърмeни, дaли зaщoтo ca нeдoнoceни, дaли зaщoтo ca мнoгo глaдни, нo cвързвaт тoвa c крaви, крaвeфeрми и крaвaри?? Cтрaннo... дaйтe рaзяcнeния?? КOЯ OТ ТРИТE ПРИЧИНИ ВИ КAРA НEУCТOИМO ДA ТЪРCИТE КРAВE МЛЯКO И КРAВEФEРМИ В ИНТEРНEТ?? И кaк гo прeдпoчитaтe, пряcнo или киceлo и нa кaквa цeнa?? Кaжeтe нeщo и зa крaвeтo мacлo и cмeтaнaтa, битa oт крaвaритe, нa филийкa ли cи рaзмaзвaтe?? Кaк кoнcумирaтe прoдуктитe прoизвeдeни oт крaвaритe и уcпявaтe ли дa ги плaтитe или тeглитe зaeми?? A cирeнцe oбичaтe ли.... cиньo, или caлaмурeнo, a кaшкaвaлeц...?? Млeкoпрoизвoдитeлитe в Бългaрия, кoитo ca някoлкocтoтин хиляди души, oт някoлкo дни зaпoчнaхa дa oтчитaт oбидитe нa руcoфилитe, aтaкиcтитe и кoмуниcтитe към трудът и прoфecиятa им....и нещата могат да отидат на зле...

    Коментиран от #6, #8, #10, #12

  • 2 Сесесере

    4 17 Отговор
    Санкции до дупка за кочината! Тотална изолация и да ядат ракети!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 100

    4 9 Отговор
    Да прати Тупак Шакур, ще си паснат с Путин. ;)
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 2 Отговор
    светът се управлява от психопати
  • 6 ценности

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "Собственик на 400 и три мандри мандри":

    Гледай си кравите и не се опитвай да се правиш на умен. Само за това , че ви купуваме разреденото мляко и некачествените и скъпи сирена и кашкавали трябва да ви линчуват. Кравар си и кравар ще си останеш! Може да си гледаш много добре кравите , но когато опре работата до продукция всички рогачи хитреете и си мислите , че хората от града доматите ги ядат с коловете!

    Коментиран от #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 оня

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Собственик на 400 и три мандри мандри":

    Подобие на мляко и млечни продукти. Химии. Най вече от големите производители:))
  • 9 ТРОПЧО

    1 7 Отговор

    До коментар #6 от "ценности":

    МИ НЕ КУПУВАИ БЕ ДРИСЛЬО КОИ ТЕ КАРА ДА КУПУВАШ АМА НАЛИ СИ СКЪСАН ГЪЛОШ КУПУВАШ НАИ ЕВТИНОТО И ХОРАТА ТИ ВИНОВНИ НЕКАЧЕСТВЕННО АМИ ДА ЗА ЛЕВЧЕ МЛЯКО ТОЛКОЗ СУРВАТКА ТИ ДАВАТ И ТЯ ТИ Е МНОГО ИМА И ПО СКЪПИ МЛЕКА И СИРЕНА АМА ДЖОБА СКЪСАН НАЛИ ИСКАТЕ БОИКО И ГЕРБ ЕТО ВИ ГИ НАЧЕЛО С ГЕШЕВ СЕГА КАТО ОСВЕТЛИ ПРИВАТИЗАЦИЯТА АМА ОТЧАСТИ ЩЕ ВИ НАПЪЛНИ ДЖОБОВЕТЕ АМА НА КУКОВО ЛЯТО КУПИ СИ КРАВИ ПРАВИ СИ СИРЕНЕ И МЛЯКО И ЩЕ ЯДЕШ ТОВА КОЕТО СЕ ПРОИЗВЕЛ АМА СТЕ МЪРЗЕЛИВИ И НАИ ВЕЕЧЕ НЕКАДЪРНИ ЗАТОВА САМО РЕВЕТЕ А НЕ ВИЖДАТЕ ЧЕ СХЕ КУХИ ПРЪЧКИ
  • 10 НГВС соросня

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Собственик на 400 и три мандри мандри":

    САЩ са кравари и да си гледат кравите, да не се занимават с оръжия и военна дейност, защото не им се отдава и не стават, както от негър скиор, от евреин миньор и от гей боксьор не става! Меките китки на америте не са предназначени да държат оръжие, а вимета и други атрибути, който стават за доене, така че да мируват, да си гледат там стадата и гей прайдовете, защото иначе МЕЧКА ЩЕ ГИ ГАЗИ! Понимаеш, соросня?! Разбира се, сороснята няма как да понимаете, понеже сте гладкомозъци!

    Коментиран от #13

  • 11 гост

    3 0 Отговор
    Аз пък си купувам сиренцето от Румъния при всяко отиване 5 кг. , и е евтино, и натурално и най важното не е българско и скъпо.
  • 12 бай Шиле

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Собственик на 400 и три мандри мандри":

    Краварю,да не мислиш,че не си ясен какъв трол си? P.S.И гледай винаги да си първи.Добавят 5 цента съм ДМС-то.
  • 13 бай Шиле

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "НГВС соросня":

    Пич,не са "прайдове",а паради.Едното е от лъвове,а другото от обикновени педали.