Last news in Fakti

13 Февруари, 2020 15:02 883 3

ЕС да започне преговори с Албания и Северна Македония

  • ес-
  • балкани-
  • северна македония

Оливер Верхали призова за широко участие в разговорите

ЕС да започне преговори с Албания и Северна Македония - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

За да запази доверието към себе си, ЕС трябва да осъществи интеграцията на страните от Западните Балкани. Това заяви еврокомисарят по разширяването Оливер Вархели, цитиран от France 24

Обръщението дойде по време на пленарна сесия на Европейския парламент. Основна тема на разговорите беше започването на преговори със Северна Македония и Албания.

Двете страни очакват дата за преговори на следващата среща на върха. До тогава трябва да бъдат реализирани и реформите за разширяването.

„Ще ни трябва много по-силен политически контрол по време на процеса на преговори. За това ще реализираме дълга подготовка. Иначе може да има влияние в процеса на преговори. Всички членове трябва да участват“, заяви Вархели.

Очаква се Франция да даде съгласие за започването на преговори. По-рано бяха направени предложенията за промени.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един блокиран от дирниците

    1 4 Отговор
    Не трябва да позволим влизането на Македония в ЕС, защото така ще вкараме в него и гадните албанци.

    Тези "македонци", които са от български произход и с българско самосъзнание ще влязат поединично, като им дадем наши паспорти.

    Забележка: На Заев и семейството му да не се дава български паспорт!
  • 2 Фък офф

    3 2 Отговор
    Албания в македония означава да сме вкарали все едно Турция.Но на кой лимму пука де.
  • 3 Макарон

    2 2 Отговор
    По добре Емигранти отколкото българи в ЕС.Макарона само как ни закопа.Поне знаят че с Македонците и Албанците ще е по-добре.ЕС не иска търтеи кат Българите.Къде обират банкомати къде крадат коли,продават паспорти,хашиш,жени проблема е там че българите искат бързо да забогатеят.
Новини по държави: