Last news in Fakti

14 Февруари, 2020 17:02 9 064 164

Кой ще овладее Сирия: Турция или Русия?

  • идлиб-
  • турция-
  • русия-
  • сирия-
  • овладее-
  • война-
  • гражданска война

Опасността от пряк сблъсък между Турция и Русия расте, защото и двете страни преследват сериозни интереси в Сирия

Кой ще овладее Сирия: Турция или Русия? - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Ситуацията около Идлиб става все по-напрегната. Вече 700 000 души са избягали от последния останал бастион на бунтовниците, с всеки следващ ден нови хора напускат родното си място. Те търсят защита от бомбите, с които сирийската армия засипва региона.

„Въпреки това не искам да бягам, ще изчакам до последния миг, защото в този студ няма как да живеем на палатка. Иначе децата може да умрат пред очите ми", казва учителят Абделкафи Алхамдо пред репортери на ДВ.

„Най-драматично е положението на децата", казва Джоел Басул от помощната организация "Save the children": "Ежедневно има убити или ранени деца - те са вече една трета от всички жертви. Децата плащат цената за един конфликт, в който не са замесени".

Смъртоносни сблъсъци

Проблемите на хората в Идлиб могат да станат и още по-сериозни. В сряда (12.2) турският президент Реджеп Тайип Ердоган заплаши, че ще изпрати турски войски в района.

Той аргументира това с множеството турско-сирийски стълкновения от началото на февруари, при които загинаха турски войници. Същевременно обаче загинаха и над 30 сирийски войници. А в началото на тази седмица двете страни отново влязоха във въоръжени сблъсъци, при които загинаха още петима сирийски войници.

Затова Ердоган отправи недвусмислено предупреждение към правителството в Дамаск: „ако на турските войници бъде нанесена и най-минимална вреда, ще атакуваме силите на режима навсякъде, без да се съобразяваме с границите на споразумението от Сочи", каза Ердоган в сряда.

Засега обаче турският президент явно смята да се придържа към ултиматума, чийто срок изтича в края на февруари: до тогава Турция е дала срок на сирийските части да се изтеглят от обкръжението на турските позиции. В противен случай армията ще се задейства, предупреди Ердоган и съобщи, че турското военно присъствие в региона на Идлиб е било „сериозно разширено" в последните дни.

Плановете на Ердоган - нереалистични?

Сирийското правителство реагира незабавно. Изявленията на Ердоган били кухи и празни думи на една отдалечена от реалността личност, която не разбирала положението, обявиха от сирийското външно министерство. Армията на страната щяла да продължи да се бори с "терористичните организации" в региона.

Миналата седмица Турция изпрати силни военни подкрепления към Идлиб. Но президентът Ердоган едва ли ще рискува да влезе в директен сблъсък със сирийските войски, тъй като тези битки лесно могат да доведат до пряко противопоставяне с руската армия, която се бие на страната на Асад.

„Нито Турция, нито Русия смятат да правят политически или териториални отстъпки в контролираните от тях области около Идлиб", твърди политологът Тобиас Шнайдер. "Може и да се стигне до някакъв ограничен сблъсък, както през 2015-та, когато турците свалиха един руски бомбардировач. Тогава ще се види кой пръв ще отстъпи", казва експертът.

Турски амбиции и руски интереси

Опасността от евентуален сблъсък е голяма. Защото страните в конфликта преследват значими свои цели. Турция очевидно възнамерява да постави под контрол не само населените с кюрди райони в Североизточна Сирия, но и други области на юг. Ердоган изглежда не допуска, че правителството на Асад някога ще може да си върне контрола над цялата сирийска държавна територия от времето преди 2011-та година. Така Ердоган би поставил под своя контрол обширни региони, населени с кюрди, а и би могъл да докаже, че Турция е сила, която не се бои да налага претенциите си по военен път.

Правителството в Москва незабавно отхвърли заплахите на Ердоган. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че терористите в Идлиб продължават да атакуват сирийската армия и руските военни бази, макар Турция да е твърдяла, че ще унищожи джихадистите. Сирийската армия воювала не срещу цивилните граждани, а срещу екстремистите. А в сряда Москва и Дамаск обвиниха Запада, че оказвал трайна подкрепа на терористите в Идлиб. Напредвайки, сирийската армия била заловила големи количества военно оборудване, оръжия и муниции, част от които били западно производство, съобщи руската агенция "Интерфакс", позовавайки се на руски и сирийски правителствени представители. И Русия, и Сирия решително демонстрират волята си отново да поставят под свой контрол региона на Идлиб.

Автор: Керстен Книп


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ердоган

    26 44 Отговор
    Набирам доброволци от българските турци за джихад.

    Коментиран от #118, #127, #130

  • 2 ДОСТ

    14 76 Отговор
    ТУРЦИЯЯЯЯЯ!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #31

  • 3 Осман

    25 97 Отговор
    Долу руската кочина!

    Коментиран от #115

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Хулуси Акар

    18 89 Отговор
    Америка е страхотна страна. Турция има добри приятели там. Руснакът е наш общ враг.

    Коментиран от #116

  • 6 пере

    89 22 Отговор
    Ще хвърчат турски фесове....
    Сгреши Путин ,че спаси Ердоган по време на преврата. Трябваше да остави американците да го освиткат.

    Коментиран от #12

  • 7 БАШ БОЙКО

    24 66 Отговор
    Днеска опозицията свали един руски хеликоптер МИ24 и то преди да пусне варел бомбата в покрайнините на Идлиб.И двамата пилота са морто а ракетата не знам какво производство е ама сериозна работа вече трети руски хеликоптер даде фира

    Коментиран от #43

  • 8 Пешо

    61 21 Отговор
    Ако България не беше дала българина Кемал, син на българка от Битоля и баща помак от с. Прогледец, Албания, и ако Русия не беше му дала пари и оръжие, Турция нямаше да съществува на картата.
    Но амуджите са неблагодарни домуси

    Коментиран от #23, #121, #132

  • 9 Румяна Костова

    41 7 Отговор
    Америка им интерес военните действия в Сирия да продължат. Турция неволно или съвсем съзнателно прави услуга на САЩ в това отношение,освен че преследва свои си игри с кюрдите . Може би на Ердоган е обещано, че генералите му, обучавани на военно изкуство в САЩ, няма да се опитват да му спретнат преврат, ако той мъти водата на руснаците в Сирия.
  • 10 Бай хой

    53 20 Отговор

    До коментар #4 от "Мехмед":

    Меметчо турция е агресор военнопрестъпник в Сирия. Най големия позор на башибозука е че подържа радикалните ислямисти. Хамитата му навиват фитилите да развали дослука с Русия и ще им ударят балтията. Тъпите турци забравиха какво се случи 2015 година. Подлъгаха ги да свали руския самолет и не само че не помогнаха на ердогрух но и се опитаха да го очистят. Може ли за пет години ернасран да е забравил това? И тогава реваха че са в НАТО и ще смажат двете руски бази. Единствено смазаха на Путин камбанките с бузките на ернасран.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Румяна Костова

    39 10 Отговор

    До коментар #6 от "пере":

    Малко силно казано, че Путин е спасил Ердоган при организирания му преврат от американците. Руските служби просто навреме дадоха на турският глава информацията, че му се готви преврат. Ердоган им се отблагодари по турски и както си знае Може би си мисли, че вече е недосегаем. Ето, в Сирия той търси подкрепата на НАТО срещу руснаците. Търси защита от онези, които едва не постъпиха с него така, както с Кадафи.

    Коментиран от #133

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Сирия ще я владее този който завладее

    21 41 Отговор
    Сърцата на сирийците. За сега това са турците. 4 млн е приютила на своя територия. В териториите които контролира строи болници и училища докато руснаците заедно с режима го бомбардират. Така, че отговорът е ясен.

    Коментиран от #20

  • 15 хасан обича салам

    7 5 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    високи, динамични, руси коси, сини очи...руснаци aкбар!
  • 16 Румяна Костова

    39 6 Отговор

    До коментар #11 от "Мехмед":

    Турските и руските интереси в Сирия не само че не са общи, а са съвсем противоположни. Русия ума интерес да спре войната в Сирия, да изтегли повечето си военни части и съвсем законно да остави само своя база там. Ако настъпи мир в Сирия, Турция няма да има законно основание да се намира в тази държава. Нито американците пък ще имат право да пазят газовите находища. Защото в момента те ги пазят уж от терористите.

    Коментиран от #18, #22, #25, #53, #141

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 В същност е точно обратното.

    10 33 Отговор

    До коментар #16 от "Румяна Костова":

    Руснаците не искат да има мир в Сирия защото няма да имат никакво основание да са там.

    Коментиран от #62

  • 19 Дельо хайдутин

    31 7 Отговор

    До коментар #17 от "Хасан":

    Въоръжете се с вазелин и идвайте.
  • 20 Само че

    26 4 Отговор

    До коментар #14 от "Сирия ще я владее този който завладее":

    Сирийците правят много деца. 5 и повече. 4 милиона сирийци, означава 2 милиона двойки, с по 5 деца. След кюрдите, 25 милиона в Турция, това е второто по големина малцинство. Турция губи ..

    Коментиран от #28

  • 21 Димо

    16 3 Отговор

    До коментар #11 от "Мехмед":

    Абдали Мехмед ,и идея си нямаш какво си
    написал...
  • 22 Хасан

    10 21 Отговор

    До коментар #16 от "Румяна Костова":

    А защо Русия е против да това Есад да бъде изправен за съд за унищожаването на милиону цивилни граждани?за бомбардирането на села и градове?

    Коментиран от #163

  • 23 БАШ БОЙКО

    15 4 Отговор

    До коментар #8 от "Пешо":

    Кемал Ататюрк е от Гюмюрджина.Бил е Аташе в България и лъзгал Димитрина дори я поискал от баща и за жена.Ама не се е получило и отишъл в Туркия че спасил турките от лешоядите които искали да поделят Баницата.В списъка на гладните лешояди влиза.Англия,Франция,Италия,Гърция,Армения.и др.Ататюрк като хакер ги хакнал здраво и всички си взели мерака и се прибирали предоволни от гостоприемството на Ататюрк.Груповият кекс е излязял още през 1913 г.

    Коментиран от #26, #32

  • 24 Ххх

    9 6 Отговор
    Винаги съм симпатизирал на руснаците и Асад в този конфликт. По естествени и разбираеми причини. Но в случая смятам, че и двете страни взаимно се надлъгват и са некоректни една към друга. Добре е все пак, че запазват публично приличие и умерен тон поне донякъде. Имам предвид между Турция и Русия, иначе Ердоган отдавна сипе люти закани към Сирия. Доколкото знам, Ердоган имаше ангажимент да разоръжи и контролира групировките, концентрирали се в Идлиб след изтеглянето им от други райони на Сирия. Не го направи. И, предполагам от територията на Идлиб се извършваха непрекъснато военни провокации и обстрели, към районите, контролирани от армията на Асад и към руските бази. От друга страна, при срещите между Путин и Ердоган, включително в Сочи, беше договорена подялбата на Сирия. Изглежда, Ердоган е приел подялбата като дългосрочна, Пъти - като временна, докато армията на Асад укрепне и събере достатъчно сили за последния щурм и присъединяването на Идлиб към териториите, контролирани от правителството. Изглежда, че настъпи момента картите да бъдат сложени на масата. И да се потърси дългосрочно решение с взаимно отчитане на интересите. Сирийското правителство имат право на мирно съществуване, приключване на войната и започване на възстановителни дейности на разрушените от войната райони - от една страна. От друга - конфликта в Сирия в немалка степен беше обусловен от вековната вражда между шиити и сунити. А, предполагам, в Идлиб се е концентрирало основно сунитско

    Коментиран от #64

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 пешо

    23 11 Отговор

    До коментар #23 от "БАШ БОЙКО":

    Член 5 от договора на НАТО означава, че алиансът ще подпомогне нападната от агресор държава член на НАТО. В случая Турция е агресор и се намира на територията на чужда държава. Следователно НАТО никаква помощ няма да оказва на Турция.
    НАТО извърши преврата, а руснаците помогнаха на Ердоган да се задържи. Но мангалският манталитет предполага бързо забравяне на добрината. Нищо Русия ще му напомни. Турска делегация отива в Москва на килима.

    Коментиран от #29, #30, #36

  • 27 Хасан

    19 8 Отговор

    До коментар #17 от "Хасан":

    Пак ли пишеш от мое име?!по граматиката се вижда че си българин ..първото турчин едва ли "гнет" ще го ползва ...второто турчин не пише Аллах Акбар ...това е български антиислямистки израз

    Коментиран от #45

  • 28 Какво губи точно

    9 2 Отговор

    До коментар #20 от "Само че":

    От тия 4 млн бежанци в Турция са се родили 350000 хиляди деца. А кюрдите какво? Кюрдите не са проблем, проблем са терористите. Самите кюрди също не ги понасят.
  • 29 Хасан

    2 15 Отговор

    До коментар #26 от "пешо":

    Така и не разбурам как Русия е помогнала с преврата?! Ако бяха добри разведчици щяха да предотвратят убийството на Карлов

    Коментиран от #38

  • 30 Ама много ти разбира главата

    8 17 Отговор

    До коментар #26 от "пешо":

    Я попитай някой по-умен да ти обясни защо Турция е в Сирия, както и защо предната седмица руска делегация беше на килимчето в Анкара
  • 31 Гост

    16 7 Отговор

    До коментар #2 от "ДОСТ":

    ... ще яде РУСКИЯ БАХУР !!!

    Коментиран от #33

  • 32 Владов

    20 7 Отговор

    До коментар #23 от "БАШ БОЙКО":

    Кемал Ататюрк е роден в Солун, а не в Гюмурджина. Баща му е бил митничар. Вуйчовците му, богати българи от ггр. Монастир, сега Битоля дават пари на семейството и то прави един магазин в Солун да се изхранва. Вуйчовците му уреждат да учи в средно военно училище в Битоля, където взима името на взводния си командир Кемал и става Мустафа-Кемал.
    Майката е чиста българка, а баща му помак-българомохамеданин.
    Бил военен аташе в София и му е забранено да се жени за българкаБащата на Димитрина, генерал също не я дава.
    Ататюрк оставя два завета :
    1. Никога срещу България и ,
    2. Никога срещу Русия
    Най-достоверна е биографията му написана от лорд Синклер през 1936 г. В Турция лъжат че е турчин, а той си е чист българин

    Коментиран от #35, #143

  • 33 пере

    1 2 Отговор

    До коментар #31 от "Гост":

    И това казано от майстора на феациото ГОСТ Духалоф

    Коментиран от #40

  • 34 Гост 2

    20 9 Отговор

    До коментар #25 от "Мехмед":

    Мехмедчо , от турция и Русия , губеща винаги ще е турция . Султана знае това и затова внимава да не настъпи мотиката .

    Коментиран от #41

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 БАШ БОЙКО

    13 8 Отговор

    До коментар #26 от "пешо":

    Щом си толкова отворко Каже ми българите що дирят в Афганистан.Не са ли по член5 от Нато и помагат на Сащ.Или са утишли там да карат с кервана дрога към Бг.за да пишете по сербез по Факти бг.

    Коментиран от #69

  • 37 Ххх

    5 4 Отговор
    Продължение към мой 24 - предполагам, в Идлиб се е концентрирало основно население със сунитски произход, включително тюркоезични, колите не желаят да бъдат управлявани от шиити и конкретно от Асад. Така че, може би е по добре Асад да спре с настъплението в някакъв разумен момент. По - добре е да има някакво компромисно разпределение на териториите между шиити и сунити, вместо да се търси едностранно налагане на шиитския фактор. Да, мир сигурно няма да бъде постигнат. Да, териториите, оставащи под контрола на терористичните групировки ще продължават да са източник на нестабилност и военни провокации. Но, може би е по - добре да се запази в този район конфликт с ниска интензивност, отколкото армията на Асад да рискува пълномащабна война с Турция.

    Коментиран от #56, #164

  • 38 пешо

    17 9 Отговор

    До коментар #29 от "Хасан":

    Питай къде отива делегацията от Турция в понеделник.
    Турция е незаконно отвсякъде в Сирия.
    Радвайте се ,че в Москва е Путин, а не Сталин,

    Коментиран от #49

  • 39 Karosel

    13 12 Отговор
    Те търсят защита от бомбите, с които сирийската армия засипва региона.

    ______

    Асаад не е първият който бие собственият си народ. Нямат спирачки пред задържането си на власт. Интересно е къде ще ходят после, в рая или ада?!
  • 40 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "пере":

    ЦУН КАЛ СИ ГО

    Коментиран от #44

  • 41 пешо

    17 7 Отговор

    До коментар #34 от "Гост 2":

    Не обобщавай Мемет. Става дума за Мустафа-Кемал. Аннадънмо ?
    Просто си е българин и толкова, както и Атила е прабългарин.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 898

    11 9 Отговор

    До коментар #7 от "БАШ БОЙКО":

    Ми 8 транспортен въртолет с хуманитарна помощ е бил.Какви варели бомби?

    Коментиран от #51

  • 44 пере

    4 1 Отговор

    До коментар #40 от "Гост":

    Духалоф, много си нервен бре, явно неграта от уса базите не са те трамбовали тади неделя.

    Коментиран от #50

  • 45 Хасан

    2 24 Отговор

    До коментар #27 от "Хасан":

    Ти пък какво се обаждаш от мишата си дупка ве недоклатен ганьо?
    Аз съм истинският Хасан. Свобода за турците, смърт на всички българи!

    Коментиран от #47, #54

  • 46 БАШ БОЙКО

    9 7 Отговор
    Търси се черната кутия на руския хеликоптер с двата пилота морто. дето падна днеска около Идлиб.Язък за двамата пилота ще си отидат без да ги опее попа

    Коментиран от #48, #92

  • 47 пере

    6 2 Отговор

    До коментар #45 от "Хасан":

    Духалоф, много си нервен бре, явно неграта от уса базите не са те трамбовали тади неделя.
  • 48 пешо

    10 4 Отговор

    До коментар #46 от "БАШ БОЙКО":

    скоро ще те опява оджата бе рязан помако и ще те хвърлят с чаршаф върху фъшкиите
  • 49 Питай къде беше руската делегация

    6 0 Отговор

    До коментар #38 от "пешо":

    Миналата седмица, също така питай какво е договорът от Адана, както и от Сочи. Ама кажи простичко да ти обяснят, като на прост "човек".
  • 50 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #44 от "пере":

    То си личи кой е нервен ве джендерас скапан
  • 51 Ама много лесно горима

    6 4 Отговор

    До коментар #43 от "898":

    Е била тази хуманитарна помощ. Направо взривоопасна

    Коментиран от #52

  • 52 898

    2 0 Отговор

    До коментар #51 от "Ама много лесно горима":

    Пиша каквото съм прочел.Какво остроумничиш?

    Коментиран от #58

  • 53 Хасан

    4 10 Отговор

    До коментар #16 от "Румяна Костова":

    Значи проблема е бъдещия модел на управление на Сирия ..Русия иска като Чеченистан и Рамазан Кадиров ,назначен пожизнен губернатор .Сащ иска марионетка като Сарабия или Египет ...докато Турция иска многопартийна демократична република по турски образец
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 ПУТИН.В.ВЛАДИМИРОВИЧ

    8 0 Отговор
    Глупа въпрос, няма как мечта да яде мед с пуйка.
  • 56 Хасан

    1 8 Отговор

    До коментар #37 от "Ххх":

    Първо няма конфликт между шиити и сунити тъй като Сирия си беше светска държава ,но се уоравляваше от една шепа пожизнено назначени бюрократи Политбюро
  • 57 ПУТИН.В.ВЛАДИМИРОВИЧ

    7 2 Отговор
    Глупав въпрос, няма как мечка да яде мед с пуйка.
  • 58 А аз каквото съм видял

    5 2 Отговор

    До коментар #52 от "898":

    Какво се засягаш? Хуманитарна помощ с хеликоптер? Глава нямаш ли си да мислиш с нея? Идлиб да не е някое недостъпно място, че само с хеликоптер да се стига до него? Хуманитарните помощи обикновено се доставят с камиони, не си ли гледал филми?

    Коментиран от #71

  • 59 Обичам свинска пържола

    4 3 Отговор

    До коментар #11 от "Мехмед":

    Какъв Асад тука се гони нещо по сериозно, всички Араби накуп!!!!!
    За сега всичко си върви по план, Египет, Либия, Сирия вече е напълно под влиянието на Русия,ОАЕ. Сега се обработват СА и бегли опити за Ирак. Дали арабите биха се съюзили с едни страхливци които изоставят приятелят си в най-важният момент(знаеш за кого говоря).
  • 60 Турчина

    16 3 Отговор
    Сваления руски бомбардировач през 2015г. не е част от този конфликт.Ердоган и семейството му търгуваха с петрол и го купуваха от "Ислямска държава".Путин го предупреди да спре да купува от тях и когато Ердоган му отказа,целия конвой на Ердоган беше вдигнат във въздуха от руснаците.Руския изтребител беше свален за отмъщение.Между другото го свали жена-турците имат 60 жени авиатори-асове в техните ВВС.Знам го,защото имам приятел руснак,който работи в руските служби.За жалост навсякъде по света обикновенния човек плаща за грешките на някой с власт.Ердоган направи много за Турция,но не всичко е само " бяло"!

    Коментиран от #63

  • 61 ааа

    7 4 Отговор
    DW долна,лъжлива,боклучава медийка.Сами не си вярват
  • 62 Обичам свинска пържола

    10 6 Отговор

    До коментар #18 от "В същност е точно обратното.":

    ХаХа нали си имат договор бе Хасане :).
    Турция няма нищо в Сирия само едни голи безмозъчни джихадисти.

    Коментиран от #65

  • 63 Хасан

    4 9 Отговор

    До коментар #60 от "Турчина":

    Е как така Ердоган купуваше петрол от ИД а терористи направиха бомбени атентати в Турция ??

    Коментиран от #68, #70

  • 64 Обичам свинска пържола

    11 1 Отговор

    До коментар #24 от "Ххх":

    Много хора спекулират с това споразумение от сочи а каква му е целта:
    В него най-напред подчертавам най-напред се казва и двете страни не подлагат под съмнение целоста на Сирия!!!!!!
    От там нататъка се обсъжда как да стане това:
    1. Като временна мярка се създава зона без оръжия за да може да се предвиждат свободно хората по М5 и М4 защото те свързват най-големите градове.
    2.Ал нусра и ХТС се премахват от Турция и остава само умераната опозиция.
    3. Именно с тази умерена опозиция започват преговори в Женева под егидата на ООН за създаване на нова конституция , провеждане на избори и успокояване на държавата.
    Кое не е ясно от всичко, само мал....ят примат Ердоган не разбира какво е подписал и сега реве!

    Коментиран от #67

  • 65 Договор който падне ли Асад отива в коша

    4 8 Отговор

    До коментар #62 от "Обичам свинска пържола":

    А при едни свободни избори Асад е пътник. Затова войната в Сирия продължава по желанието на Русия, както и на другите държави които са на хиляди километри от там, но присъстват. Иран е наблизо, но и той има интерес да продължи войната за да разшири шиитското влияние.

    Коментиран от #73

  • 66 Хасан педераста

    5 2 Отговор
    Давай даваййй цууукаа бляяят
  • 67 Забравил си най-важното

    2 8 Отговор

    До коментар #64 от "Обичам свинска пържола":

    Спиране на бойните действия. Забравяш защото точно Асад не го спазва.

    Коментиран от #75

  • 68 В паралелния свят

    2 1 Отговор

    До коментар #63 от "Хасан":

    В който този умник живее всичко е възможно :)
  • 69 Обичам свинска пържола

    4 0 Отговор

    До коментар #36 от "БАШ БОЙКО":

    ХаХа та ти сам си вкара автоголът, това което прави и Русия в Сирия!!!! Помолена от властта да помогне за борба с терористите талибани. Разликата е че Афганите са плъхове и не могат вече толкова години да се справят с едни примати а Сирийците са смели хора.

    Коментиран от #136

  • 70 Турчина

    4 2 Отговор

    До коментар #63 от "Хасан":

    Хасане,незнам да ти кажа честно.Терористи няма само от "ИД".Отговорите могат да бъдат хиляди.Аз пиша само това,което знам от човек от руските служби.Между другото г-н Марешки също търгува петрол от " ИД",само че чрез трети лица.

    Коментиран от #123

  • 71 Обичам свинска пържола

    7 3 Отговор

    До коментар #58 от "А аз каквото съм видял":

    Хеликоптерът е военен с бомби. Това е война едни падат други ще ги сменят, хората се борят за родината. Щабът ще си направи анализът защото това е втори за 1 седмица явно летят на ниско а Турците са снабдили Алкаида със добро оръжие.
    Интересно как Хасан се радва че Алкайда е свалила хеликоптер като малко дете!

    Коментиран от #72, #76

  • 72 Винаги е повод за радост

    4 4 Отговор

    До коментар #71 от "Обичам свинска пържола":

    Когато независимо от кого е свален хеликоптер готвещ се да пусне бомби над цивилни хора

    Коментиран от #77

  • 73 Обичам свинска пържола

    3 0 Отговор

    До коментар #65 от "Договор който падне ли Асад отива в коша":

    Щом е пътник спазвайте споразумението от Сочи какво не е ясно като на бавноразвиващи ли трябва да ви се обяснява какъв е планът???

    Коментиран от #74

  • 74 Ами Асад го наруши

    3 5 Отговор

    До коментар #73 от "Обичам свинска пържола":

    Още на третия ден това споразумение бре каун.

    Коментиран от #78

  • 75 Обичам свинска пържола

    3 0 Отговор

    До коментар #67 от "Забравил си най-важното":

    Когато премахнете Алкайда и отворите М5 И М4 за гражданите тогава САА ще спре кое не е ясно??? Русия и Турция са гаранти със съвместни патрули всичко друго оръжие дори и автомат трябва да изчезне ясно и чисто!

    Коментиран от #79

  • 76 Хасан

    2 1 Отговор

    До коментар #71 от "Обичам свинска пържола":

    Аз не се радвам и не съм аз ...вярно е че в Идлиб има различни терористични групи но те са под американско влияние .. в самия град Идлиб няма турски аскер а само военни постове около Идлиб и Турция не иска бежански поток

    Коментиран от #80

  • 77 Обичам свинска пържола

    3 1 Отговор

    До коментар #72 от "Винаги е повод за радост":

    Това анадолската агенция ти го каза нали че хеликоптерът е летял над детска градина :)))
    Може ли да сте толкова тъ....и че да не разбирате как се води война????
    Отдавна на фронтовата линия няма хора бе примат така се започва с бомбардиране на земеделската земя и околият с което се приканват любезно хората да напуснат .

    Коментиран от #83

  • 78 Обичам свинска пържола

    3 0 Отговор

    До коментар #74 от "Ами Асад го наруши":

    Дали, та той чака 2 години да се мотате на изток от Ефрат!!!
    Мене ако питаш много ви изтърпя да го разигравате.

    Коментиран от #81

  • 79 Те за гражданите са отворени

    3 3 Отговор

    До коментар #75 от "Обичам свинска пържола":

    Това, че никой цивилен гражданин не иска да напусне Идлиб в посока към "хубавия" Асад си е проблем на Асад. А това, че е затворен за терористи е нормално да е така. Освен това Асад спира желаещите по този път да стигнат в Идлиб. Или чака да се събере голяма група та между тях да пусне и провокатори които да избегнат контрола в калабалъка ама не му се получава. Затова и реве, че пътя уж бил затворен. Отворен си е за цивилни, ама никой не бяга при Асад, а бягат към границата с Турция. Хората много добре знаят кой може да ги защити и кой ги убива с бомби.

    Коментиран от #82

  • 80 Обичам свинска пържола

    5 1 Отговор

    До коментар #76 от "Хасан":

    Хасане моля те претендираш че си умен не се излагай така.
    Отваряш Гъгъл мап и гледаш идлиб. Заобиколен от Турция и Сирия. Та сега те питам Американски самолети как стигат до Идлиб дали летят над Алепо???
    Или над Хатай???
    Алкайда е в съюз с Турция наречен Туркайда.

    Коментиран от #96

  • 81 Какъв изток на Ефрат бе глупи

    4 3 Отговор

    До коментар #78 от "Обичам свинска пържола":

    Есад с руснаците контролира единствено малка част около Дамаск. На изток от Ефрат са американци и кюрди. Малка част на север има и руснаци. В средата хизбулаци. Есад и в тоалетната не може да отиде неконтролирано ти ми говориш, че бил чакал нещо....халхабер си нямаш от ситуацията в Сирия. Не знам как си се уредил за трол ама явно вземат куцо и сакато...

    Коментиран от #86

  • 82 Обичам свинска пържола

    3 3 Отговор

    До коментар #79 от "Те за гражданите са отворени":

    Какво бягане бе примат ти нарочно ли се правиш на мал...нен???
    Алепо: 1 700 000 души
    Дамаск: 1 600 000 души
    Хама: 700 000 души
    Хомс: 800 000 души
    И т.н и т.н. за тези хора е тази магистрала разбра ли сега ??????

    Коментиран от #85

  • 83 Айде айде

    2 3 Отговор

    До коментар #77 от "Обичам свинска пържола":

    Иди ги разправяй тия на които бягат от Асад. Бомбили били земеделска земя, наистина не си наред, лекувай се докато е време

    Коментиран от #88

  • 84 Зоро

    1 5 Отговор
    Руските самолети днеска бомбиха кварталите на Идлиб.Има много жертви а линейките не достигат медиите показаха как цивилните помагат на ранените.Аскера чака заповеди от Ердо за свалянето на руските самолети.Путин се изпокри в дупката си като Хитлер не иска да говори с никой.А жертвите се увеличават.Ердоган обмисля затварянето на Босфора за руските военни кораби и в двете посоки
  • 85 Е и

    0 2 Отговор

    До коментар #82 от "Обичам свинска пържола":

    Какво ми ги постваш тези цифри? Написа ми ги и от другия си тролски Ник. Та какво не ти е ясно? Никой не е спрял цивилните да се движат, спират се само терористите, затова и ревере

    Коментиран от #90

  • 86 Обичам свинска пържола

    2 1 Отговор

    До коментар #81 от "Какъв изток на Ефрат бе глупи":

    Ужас ти от къде падаш първо най големите градове се намират на изток от ефрат а Асад владее всичко голямо освен Идлиб и Албаб.
    Второ дори и на изток от ефрат вече Русия и Асад имат контрол над Камиши, Кобане дори има военни в Рака. В Хасака също има присъствие. САЩ не владее нито един град с хора а само седи и дебне петролът да не би Сирийците да му го откраднат:).

    Коментиран от #89

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Обичам свинска пържола

    1 0 Отговор

    До коментар #83 от "Айде айде":

    Да бе Анадолската агенция знае най-добре нали :).

    Коментиран от #93

  • 89 Ахахаха

    1 1 Отговор

    До коментар #86 от "Обичам свинска пържола":

    А защо не отиде Асад да си вземе петрола? Не му ли е важен

    Коментиран от #94

  • 90 Обичам свинска пържола

    2 0 Отговор

    До коментар #85 от "Е и":

    Хубаво ти отиди да минеш и после кажи как е:).
  • 91 веселяк

    6 1 Отговор
    Мамуджите да не пръцкат срещу рашките да не им се случи случка!
  • 92 Тъпан

    1 1 Отговор

    До коментар #46 от "БАШ БОЙКО":

    къде прочете, че ДНЕС е свален руски хеликоптер? Хеликтоперът беше свален преди 3 дни и беше сирийски...ясно е , че не си много умен, но твоето е...

    Коментиран от #97

  • 93 Не бе глупи

    2 2 Отговор

    До коментар #88 от "Обичам свинска пържола":

    От сиртаки тиви се осведомявам
  • 94 Обичам свинска пържола

    3 0 Отговор

    До коментар #89 от "Ахахаха":

    Ти отиди като много знаеш :). САЩ не може нищо да направи на Сирия ще пресуши кладенеца и ще си отиде няма намерение да поробва никого.

    Коментиран от #95

  • 95 Единствените които поробват Сирия

    1 5 Отговор

    До коментар #94 от "Обичам свинска пържола":

    Са тези от които сирийците бягат. Много добре знаеш кои са те. Да, Асад, Русия и Иран. Това са поробителите на Сирия, те са и тези благодарение на които войната продължава и умират сирийци.

    Коментиран от #100

  • 96 Хасан

    0 3 Отговор

    До коментар #80 от "Обичам свинска пържола":

    Абе човек едно е на карта а е друго реалност..в самия град няма аскер около града има постове ..Идлиб е град с 1-2 милион население ..и аскерс едва ли ще влезе в улични боеве там ...руснака и сириеца също няма да влязат а ще направят както в Алепо ..всичко ще бомбардират

    Коментиран от #103

  • 97 Обичам свинска пържола

    1 0 Отговор

    До коментар #92 от "Тъпан":

    Днеска е свален, друг е!
    Пак казвам има си щаб ще направят анализ и ще сменят тактиката, войната е дълга и тепърва започва.

    Коментиран от #98, #111, #114

  • 98 Те свалиха няколко вечр

    1 1 Отговор

    До коментар #97 от "Обичам свинска пържола":

    Та е нормално човекът да се обърка.
  • 99 Бай Бисан

    5 0 Отговор
    Ако се стигне до противопоставяне , турците пак ще ревата. Руснацити хич не си поплюват !
  • 100 Обичам свинска пържола

    2 1 Отговор

    До коментар #95 от "Единствените които поробват Сирия":

    Е те само в Алепо са близо 2М души :). Що не бягат тези хора???
    Война е всякакви хора има включително предатели, дезертьори, икономически мигранти и т.н. Що не бягат в Африн и Албаб тогава нали са под турски контрол задаваш ли си въпроса а искат в Турция и на запад?

    Коментиран от #102

  • 101 Голям кеф

    0 1 Отговор

    До коментар #35 от "Мехмед":

    не всички, ние признаваме това което казвате, че Омир, Ахил и Хубавата Елена са ХАХАХА турци !
  • 102 Трябва да си зададеш ти този въпрос

    0 3 Отговор

    До коментар #100 от "Обичам свинска пържола":

    Защо не бягат към Асад, а бягат от него?

    Коментиран от #104, #105

  • 103 Обичам свинска пържола

    3 0 Отговор

    До коментар #96 от "Хасан":

    Хасане питам те елементарен въпрос как стигат танкове, БТРи , Гаубици, РПГта до Алкайда в Идлиб и имаш 2 възможности защото Идлиб е заобиколен от две държави.
    1.Турция
    2.Сирия
    Ще ти дам и трета:
    3.Някой им ги доставя по въздух с парашути :)).
    Дай ми сега един верен отговор????

    Коментиран от #119

  • 104 Обичам свинска пържола

    3 1 Отговор

    До коментар #102 от "Трябва да си зададеш ти този въпрос":

    Е дезертьора къде да бяга:))) ти сериозно ли?
    Или икономическият мигрант Турците що бягат в Германия ти от къде падаш?

    Коментиран от #107, #124

  • 105 Stop Killer Erdogan

    5 0 Отговор

    До коментар #102 от "Трябва да си зададеш ти този въпрос":

    а гюленистите, защо напускат Турция и не се връщат в прегръдката на Ердоган?

    Коментиран от #110

  • 106 Матей

    3 1 Отговор
    Ердо иска нещо да се облажи в суматохата,да си присвои района на Идлиб,да отпъди кюрдите по-надалече и няма да се изтегли докато ссрещу него са само сирийските войски.С тях може да се справи,само Путин може да го принуди да се откаже,пък и минава за закрилник на терористи,Идлиб е последното им свърталище.

    Коментиран от #122

  • 107 Абе примат

    5 6 Отговор

    До коментар #104 от "Обичам свинска пържола":

    Как така от 21 млн. сирийци 12 млн се оказаха дезертьори? Нещо не ти ли цъка, в празната кратуна? Щом повечето граждани на една държава бягат от нея значи този който я управлява трябва да бъде обесен, както и ще стане де.

    Коментиран от #112, #146, #152

  • 108 !!!!!!!!!

    8 1 Отговор
    Източна Тракия вече няма армия. Всички са отишли ​​на границата със Сирия. До Цариград пътят е отворен. Огромна възможност. 1 на 100 години!!!!!!!!!

    Коментиран от #162

  • 109 русия

    3 1 Отговор
    русия има интерес да направи сирия част от руската федерация
  • 110 Ердоган гони само гюленистите

    4 4 Отговор

    До коментар #105 от "Stop Killer Erdogan":

    Не засипва турските градове с бомби. Нямаше да има никакъв проблем ако Есад гонеше терористите и не убиваше мирни сирийци. Стопляш ли разликата

    Коментиран от #113

  • 111 Къде го прочете

    0 2 Отговор

    До коментар #97 от "Обичам свинска пържола":

    Сподели защото не открих инфо...
  • 112 Сирийско блато

    4 0 Отговор

    До коментар #107 от "Абе примат":

    Така е войната. Ти си тръгваш. Ако за 10 години се проведе такава война в Турция, с перси, кюрди, американци, руснаци, и ко....та от цял ​​свят, както в Сирия, вие останете и обесете Ердоган, защото той ще бъде виновен.
  • 113 само че

    2 3 Отговор

    До коментар #110 от "Ердоган гони само гюленистите":

    не си добре информиран. прави го в кюрдски градове и села в самата Турция в продължение на много години. той е престъпник

    Коментиран от #117

  • 114 Тъпан

    3 2 Отговор

    До коментар #97 от "Обичам свинска пържола":

    дори в украинските медии и турските последната инфо е свален сирийски въртолет Ми-17 на 11 февруари!!! Знам, че много ви се ще да е истина и днес да са свалили нещо си, ама не е. Както не е истина, че 4 милиона сирийци са избягали в Турция. Вземете четете най-сетне!
  • 115 Еййй

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Осман":

    Що не си ходиш с потурите?С ония дет кат се на акаш да не ти се види срама,ами се опитваш да се цивилизоваш?
    Я обратно в кочината от дет си произлязъл.
  • 116 Да да

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Хулуси Акар":

    И за туй ли ердоганчо се дупи на путинчо а?
  • 117 Само, че

    3 5 Отговор

    До коментар #113 от "само че":

    В кюрдските градове и самите кюрди терористи взривяват бомби и убиват други кюрди. Спускат ти невярно инфо

    Коментиран от #147

  • 118 СПЕЦНАЗ

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ердоган":

    Скоро моите колеги ще ви очакват в Идлиб. Аз съм в пенсия вече... Но ме сърбят ръцете да хвана АН-94
  • 119 Хасан

    4 1 Отговор

    До коментар #103 от "Обичам свинска пържола":

    Турски БТРи гаубици ли ???? Аз гледам турските новини и там ясно показват карта с разположени турски военни постове ОКОЛО Идлиб ...прав си за споразумението в Астана за което турците трябваше да елиминират джихадистките групи в Идлиб
  • 120 Дело Ердоган

    3 0 Отговор
    Руски слухове за отрицателна директива за пътуването до Турция. Това ще бъде катастрофа за турския туризъм ...

    Коментиран от #125

  • 121 А бе българино

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "Пешо":

    Стига сте писали глупости.Още малко и всички известни хора ще излезе,че са българи.Прегледай се редовно.
  • 122 Хасан

    2 1 Отговор

    До коментар #106 от "Матей":

    Абе човек откъде са бежанците в Европа и Турция ?! От "кюрдските" райони ..нсправили са етническа чистка като са прогонили некюрдското население
  • 123 СПЕЦНАЗ

    3 0 Отговор

    До коментар #70 от "Турчина":

    Трите рафинерии в Турция, близо до границата със Сирия, преработващи нефт от джихадистите отдавна нямат възможност да купуват такъв. Марешки зарежда от Румъния
  • 124 Хасан

    5 1 Отговор

    До коментар #104 от "Обичам свинска пържола":

    След споразумението в Астана Иран,Русия и Турция се договарят да не са нападат конвои и постове с техни знамена ..за всеки конвой или операция се уведомява отсрещната стрсна

    Коментиран от #128

  • 125 картина от миналото

    4 3 Отговор

    До коментар #120 от "Дело Ердоган":

    някой ще се върне в Москва, ще коленичи отново пред Путин и отново ще поиска милост. султан просяк ...
  • 126 БАШ БОЙКО

    1 4 Отговор
    Ердоган е дал картбланш на Аскера да свали руски самолет ако евентуално руски самолет бомбардира аскерски пост.Хем да пробва новата си ракета турско производство Хисар А за близки цели.
  • 127 Хахаха

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ердоган":

    Руснаците вас ще ви набират като кадънски гащи!
  • 128 Двама глупака

    1 0 Отговор

    До коментар #124 от "Хасан":

    Вие двамата сте като две радио-точки.Никой не слуша другия.Честно,на мен ми омръзна да чета глупостите и на двамата!

    Коментиран от #134

  • 129 БАШ БОЙКО

    1 4 Отговор
    Ако един руски танк стреля по турски пост Ердоган щял да активира договора от 1936 год.подписан в град Монтрьо Швейцария подписан от Русия Румъния България Турция и великите сили с право на Турция да затвори Босфора които са във война с Турция.Ай честито на Русия.

    Коментиран от #131

  • 130 Иван

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ердоган":

    А ци.ганите эащо ги дескриминираш,ислямистко куче?

    Коментиран от #140

  • 131 Иван

    1 1 Отговор

    До коментар #129 от "БАШ БОЙКО":

    Крастав въшкар,кажи му да го эатвори още днес,да не чака до утре.

    Коментиран от #137

  • 132 kopil

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Пешо":

    putka mayna az nikoga ne se bızikam s tvoya Levski ...imay malko uvajeniye ...a to çe i ti si Pokrısten Turçin ne te pravi mıj...vırvi şibay jenasi AKO MOJEŞ PLODİ SE .. ne plaçi kato ne doibana kurva ...vırvi si piy rakiyata i se moli da ti stane pişkata...3 000 000 (miliyona) arhivni stranitsi ima ot Osmansko tam dori na pra pra ...dedoti zlatni zıba sa opsani...vırvi çeti vij koy si ti ama nemaş dupe imaş samo skapana usta... pone pravi minete pokray nas da si polezen s neşto za çoveçestvoto....
  • 133 pantata

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Румяна Костова":

    ...nikoga ne e imalo prevrat imaşe povtoreni na noşta na dılgite nojove "ala Hitler..." 1933 godina...
  • 134 Хасан

    0 0 Отговор

    До коментар #128 от "Двама глупака":

    Ами това е хубавото на демокрацията всеки си има различно гледище за събитията и всеки е прав за себе си ,но нищо не зависи от нас.
  • 135 pantata

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "Хасан":

    Allahu Ekber...ot Ruski na Turski ne mojeş da prevkluçiş...MALADETS...KOLYA
  • 136 БАШ БОЙКО

    5 1 Отговор

    До коментар #69 от "Обичам свинска пържола":

    А бе човек подписа ли договора на Нато.Подписа.Помагаш ли на САЩ в Афганистан .Помагаш.Сащ нападната ли е от Афганистан.Не е.Турция нападната ли е.Не е.Няма Русия няма Иран.Ти си длъжен да помагаш на Турция защото сте партньори в нато.Ходи се оплачи на Пасито.Млък и иди да миеш чиниите на Аскера
  • 137 БАШ БОЙКО

    3 1 Отговор

    До коментар #131 от "Иван":

    Кефа е на Ердоган.Когато си иска тогава ще затваря Босфора.Когато Турците си помислят за застрашени от някоя страна не зависимо дали Русия или Румъния или украйна,Сезам затвори се.Това гласи договора от Монтрьо от 1936 год.

    Коментиран от #148

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 xxxxxx

    3 7 Отговор
    Русия не може да воюва срещу Турция.Това go знаят руските управници.Все пак ако решат,това ще е краят на РФ.

    Коментиран от #142, #161

  • 140 Оплакваш се

    0 0 Отговор

    До коментар #130 от "Иван":

    Че си дискриминиран ли?
  • 141 Уеи

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "Румяна Костова":

    Русия не иска да има мир в Сирия, защото не иска да допусне да се построи газопровод през нея към Турция/Европа и така да се заплаши монопола на Газпром. Катар е готов да финансира газопровод, но това може да стане при мирна Сирия...Кой е лошия, отговори си, но бъди откровена? От Сирия на Асад и Русия са избягали 1 млн. сирийци към Европа, почти 4 млн. в Турция, 2-3 млн. в Йордания...Сирия преди войната бе привидно мирна, но една диктатура на алеутите /под 20% от населението/, та затова и бягат останалите. Кюрдите все още се надяват на държава и са си там.

    Коментиран от #149

  • 142 Ххх

    0 1 Отговор

    До коментар #139 от "xxxxxx":

    Струва ми се, че си с доста развинтена фантазия. Би ли ми обяснил, как точно си го представяш края на РФ ? Нова Кримска война ли ще спретнат на Русия ? И кои ще са участниците освен Турция от нейна страна ? Пък и самата Турция се държи доста предпазливо за момента, въпреки, че както каза в един свой коментар Валентин Вацев "Ердоган е ербап мъж". Но, това насреща му все пак не е Гърция, да и лети във въздушното пространство и да я плаши с нов кипърски сценарий. Нали преди ден - два се бяха срещнали около сирийско - турската граница 4 турски Ф 16 и един руски СУ 35, който с маневрите си им беше показал, че навлизане в сирийското въздушно пространство не е препоръчително.

    Коментиран от #144, #150

  • 143 Ha SIKTIR

    0 2 Отговор

    До коментар #32 от "Владов":

    STIGA PROSTOTII KAK MOJE BILGARIN DA SPASI I OBRAZUVA TURSKA REPUBLIKA KAK MOJE BILGARIN DA SI DADE JIVOTA ZA TURSKIYAT NAROD KAK MOJE BILGRIN DA E VLUBEN V TURKIYE
  • 144 xxxxxx

    2 5 Отговор

    До коментар #142 от "Ххх":

    Русия не може да воюва срещу Турция точка.
  • 145 Велика Турция

    2 6 Отговор
    Само глупав народ може да бъде приятел на руснаците. И това не е турският народ. И само умен народ може да бъде приятел на американците. И това не е българският народ.

    Коментиран от #151

  • 146 Обичам свинска пържола

    0 1 Отговор

    До коментар #107 от "Абе примат":

    Примате има статистика може да видиш 2010 и 2020 население на Сирия. Анадалската агенция не казваше ли че са 1 милиард??? 🙂
  • 147 Обичам свинска пържола

    1 1 Отговор

    До коментар #117 от "Само, че":

    А в Идлиб Алкайда е много любезна със Сирийците, особено Християните??? Колко трябва да си гнусен за да защитаваш терористи?
  • 148 Обичам свинска пържола

    2 0 Отговор

    До коментар #137 от "БАШ БОЙКО":

    Да бе да обяви война на Русия и да ги затвори. Тогава от Крим ще дойдат честитките и поздравленията😀
  • 149 Обичам свинска пържола

    2 0 Отговор

    До коментар #141 от "Уеи":

    Хехе ти наред ли си, ако можеше то той щеше да мине през Ирак и ще се удължи с малко!!! СА обяви план да изкопае ров по границата си с Катар и да я направи остров толкова ги мразят Катар и не само СА всички Араби. Защо ли??
  • 150 Обичам свинска пържола

    4 1 Отговор

    До коментар #142 от "Ххх":

    Погледни картата на Гърция!!! В нейното пространство са хиляди острови до брега на Турция. Турците не си позволяват да летят над континенталната част а над някое островче близо до Турция. Също и за Кипър погледнете картата северната част на Кипър е на 20 км от Турция а Гърция е на далече. Освен САЩ и Русия едва ли има държава коята да смогне на такава логистика. Много го превъзнасяте този ердоган.
  • 151 Хамсал

    3 0 Отговор

    До коментар #145 от "Велика Турция":

    Пък ти не си нито едното, нито другото!
  • 152 Обичам свинска пържола

    3 2 Отговор

    До коментар #107 от "Абе примат":

    Понеже много спекулирате на гърба на бежанците както ви е удобно ето каква е истината:
    https://www.worldometers.info/world-population/syria-population/
    Няколоко ключови цифри:
    2000(Асад стъпва на власт): 16 410 848 население.
    2010(преди началото на войната): 21 362 529 население.
    2015(след като ИДИЛ напредва и е стигнал почти до Дамаск): 17 997 408.
    2020(днешно време):17 500 658!!!
    Извод: По времето на Асад населението до началото на войната се увеличава с 5 милиона души!!!!!!!! Това е 2/3 България за 5 години!!
    По време на войната докато ИДИЛ завладява почти цяла Сирия са изселени 95% от всички изселени Сирийци. Веднъж войната обърната и Асад започва да напредва изселниците са пренебрежимо малко в сравнение с преди.
    Хайде сега всички Хасановци си затворете устата и млъкнете.

    Коментиран от #157

  • 153 Румяна Костова

    2 4 Отговор
    Не се карайте! Нито Турция, нито Русия ще овладеят Сирия и за да има мир тук, Русия ще я подари на краварите! Където са стъпили краварите тази територия вече е тяхна.

    Коментиран от #154

  • 154 Синдикато на селските млекопроизводители

    7 1 Отговор

    До коментар #153 от "Румяна Костова":

    Моли се това да го не прочете некой млекар, сиренар, млекопроизводител от Пернишко особено и да ти не сменат физиономията с по-убава, а в следващите две години да се храниш само с пресно и кисело млеко в гипсово корито без зъби и чак на третата да можеш да произнесеш думата ‘’кравар’’ като обидна квалификация към противниците ти!!
  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Дивуй

    2 0 Отговор
    Ало, тоя форум си плаче за прокуратура.
  • 157 Да ти имам и изводите

    0 0 Отговор

    До коментар #152 от "Обичам свинска пържола":

    Изводът е, че който е избягал е избягал, и дори и Асад не може да го върне. Защо не се връщат сега при Асад? Над това мисли.
  • 158 Алооуу бсп+дпс джендъри..

    1 2 Отговор
    Турция нищо няма да овладее в Сирия, Турция е на финалната права да изгуби войната там, Сирийската армия убива башибозуците, и Турция не смее да се изправи срещу Русия.
  • 159 Иван Грозны

    0 0 Отговор
    Западната "демокрация" където е минала,само кръв,смърт и бежанци е оставила?????
  • 160 681 - До края на света .

    0 0 Отговор
    Ейй фесовее , фесовеее рязанииии щее измретее бавноо , но славноо . Нали знаетее ядосате ли руската мечта ще ви изтрие от Земята и никога повече няма да се появите . Вашият баща ли папа ли Кемал Ботушюрк вижте какво е казалл не се закачайте с българитее мишкии рязании 500 години не ви стигнаха и пак няма успеете да ни презвемете . Боклуци нещастни изостанали , марш в Анадола .
  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Осман

    1 0 Отговор

    До коментар #108 от "!!!!!!!!!":

    "Източна Тракия вече няма армия. Всички са отишли ​​на границата със Сирия. До Цариград пътят е отворен. Огромна възможност. 1 на 100 години!!!!!!!!!"
    Ми то завземането на Одрин през 1913 си има своето обяснение, ама кой да го напише в учебника по история... Българите обвиняват сърбите, че ги били нападнали в гръб. Интересно от кого сърбите са го научили този номер?
  • 163 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Хасан":

    А защо не зададеш въпроса защо не изправят пред съда тези, които създадоха Идил, тези, които години наред уж се бориха с Идил, а бомбандираха редовната сирийска армия с цел да свалят законноизбрания глава на Сирия?А да не би Тръмп да не е диктатор, защо никой не говори за него и не иска да го сваля???САЩ е единствената държава, използвала ядрено оръжие срещу невинното цивилно население в Хирошима и Нагазаки, това петно може да се изтрие само с къса памет.
  • 164 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Ххх":

    а ако в Кърджали кажат, че не искат да живеят при управлението на Борисов примерно, да разпарчетосами ли и България като Сирия?боже боже какво ви става бе хора, толкова ли сте заслепени???
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания