15 Февруари, 2020 10:37 2 568 8

Държат деца като роби при съседите

  • румъния-
  • германия-
  • тийнейджъри-
  • трафик-
  • хора
Държат деца като роби при съседите - 1
Снмика: ЕРА/БГНЕС

Румънската прокуратура повдигна днес обвинения срещу 14 лица по обвинения в трафик и третиране на германски тийнейджъри „като роби“, пише АФП. Престъпленията са били извършени под прикритието на финансирана от държавата програма, насочена към подпомагането на младежите. Между 2014 и 2019 г. деца на възраст от 12 до 18 години са станали жертви на трафик и са били подложени на „изключително насилие” в център в отдалечен планински район в Северна Румъния, съобщиха от прокуратурата за борба с организираната престъпност (DIICOT).

Разследването е започнало през август и сега е изпратено за разглеждане по обвинение за участие в организирана престъпна група, трафик на деца, лишаване от свобода и пране на пари. Обвинението твърди, че германските граждани и създатели на програмата „Проект Марамуреш“ Берт Шуман (на 61 години) и съпругата му Бабет Шуман са в основата на престъпната схема. Сред обвинените са служител от Агенцията за закрила на детето, който си е затварял очите пред злоупотребите, надзорници на програмата и местни жители, които използвали децата като работници. По време на претърсването на центъра през 2019 г. в него е имало 20 деца.

Според DIICOT, тийнейджърите са имали поведенчески проблеми и идват от „проблемни семейства”, предава БГНЕС. Те са включени в програмата, след като германските власти са ги отнели от семействата им и са ги поверили на „Проект Марамуреш“ за рехабилитационна програма, разказват от прокуратурата.

В действителност, обаче, децата са били подложени на строги и брутални методи на така нареченото образование в центъра. Държани са в условия, които могат да бъдат сравнени с робство, експлоатирани са, като са били принуждавани да работят физическа работа, която не е била по силите им и ги е довела до пълно изтощение, били са лишавани от храна и свобода. Средствата, изплащани от германската държава, „се използват предимно за други цели, различни от тези, за които са предназначени“.

Миналото лято прокурорите намериха в дома на Берт Шуман 137 000 евро и почти 9 000 евро у един от предполагаемите му съучастници, чийто произход те не можаха да обяснят.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петро

    10 7 Отговор
    Заслужената съдба на всеки германец!
  • 2 Игор Додон

    6 1 Отговор
    Накратко за присъствието им в Добруджа 1918-1940
  • 3 Норвежкия механизъм

    18 3 Отговор
    Това е бъдещето, либерастите ти вземат детето и го правят роб, а ти им раждай друго! Взети в Германия, а държавата плаща за концлагер в Румъния? Докога ЕС? Нарадвахте ли се на бананите и колите на старо?

    Коментиран от #4

  • 4 ГосТ

    1 10 Отговор

    До коментар #3 от "Норвежкия механизъм":

    А бъдещото в тайгата к'во е, там ги изяждат бе. Не знаеш ли ?
  • 5 Бесен Язовец

    5 1 Отговор
    Добри немци държат деца като роби в Карпатите!

    Коментиран от #7

  • 6 Гост

    10 0 Отговор
    Немските власти почнаха да се интересуват какво се случва с онези деца, които се отнемат законно от родителите им. Ами онези момченца, които се дават за осиновяване на гей двойки? Каква е тяхната съдба?
  • 7 така така

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен Язовец":

    те са сигурно толкоз немци колкото ти си българин.
    да не си от хората на Едмонт??
  • 8 Сега се започва..

    2 0 Отговор
    Фашистки методи в 21 век.Законни по либералните методи на Еврогейовете..
Новини по държави: