2 462 50

Очакваме визите за САЩ да паднат

Екатерина Захариева се срещна с помощник държавния секретар на САЩ по политико-военните въпроси Кларк Купър

Очакваме визите за САЩ да паднат
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се срещна с помощник държавния секретар на САЩ по политико-военните въпроси Кларк Купър в рамките на 56-ата Мюнхенска конференция по сигурността. Срещата е по инициатива на САЩ за обсъждане на последващите действия в продължение на проведената на 7-8 януари първа сесия на Стратегическия диалог България-САЩ.

Двамата политици обсъдиха редица въпроси от двустранен интерес, както и актуални теми от международния дневен ред, сред които акцент бе поставен върху ситуацията в Западните Балкани.

Вицепремиерът Захариева подчерта, че включването на България в програмата за безвизови пътувания на САЩ ще засили търговско икономическото сътрудничество, привличането на инвестиции и контактите между гражданите на двете държави.

Визовият режим за САЩ не съответства на отличните отношения между двете страни, заяви Захариева и допълни, че очаква визитата на помощник държавния секретар на САЩ по консулските въпроси Карл Риш през март.

Въпреки постоянното увеличение на стокообмена (с 36 на сто през 2018 година), все още има неизползвани възможности в търговията, подчерта Захариева.

Българският първи дипломат представи и подготовката на страната ни за членство в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

Двамата събеседници обсъдиха приоритетите и насоките на работа в развитието на двустранното сътрудничество в отбраната и по-специално десетгодишната "пътна карта" 2020-2030 г., която бе договорена по време на първата сесия на Стратегическия диалог, както и съвместна работа в киберсигурността.

Кларк Купър заема длъжността помощник държавен секретар на САЩ по политико-военните въпроси от 2 май 2019 година. Преди това е работил като директор по разузнавателно планиране към Съвместната междуведомствена работна група на Съвместното командване за специални операции, има над 20 години стаж в дипломатическата служба на Щатите и в американската армия.

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 13 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Анти милиционер

  58 6 Отговор
  Как ще паднат с 10% откази за 2019 та? Що за гербави дебили?

  Коментиран от #29

 • 2 К у р за ФАЩ

  48 6 Отговор
  К у р за Израел и масоните.
 • 3 Еййй

  62 6 Отговор
  Голям мерак да паднат тия визи и България да се обезлюди напълно. ГЕРБ са гангрена за България и трябва да бъде премахната. Бойко ходи при Шорош, за да му даде пари и да направи партия, а народа си помисли, че Бойко е месия, а той прави всичко против народа.

  Коментиран от #5, #7, #16, #30, #50

 • 4 Усмивката

  45 3 Отговор
  Не видях никяде обещание нито решение. Това извадка от вестник,,Работнишеско дело" ли е
 • 5 Последния софиянец

  54 3 Отговор

  До коментар #3 от "Еййй":

  Искат всичко читаво да се изнесе от България, да няма кой да им се опъне.

  Коментиран от #35

 • 6 Все тя

  51 4 Отговор
  САЩ там крака ми няма да стъпи. Дори безплатен белет да имам.

 • 7 Усмивката

  31 5 Отговор

  До коментар #3 от "Еййй":

  И визите за Европа ли са грешка.Май ние сме грешка.По скоро да си оправяме държавата и да сменяме елита че нищо добро не ни очаква.Никой не ще реве за нас
 • 8 Бесен Язовец

  25 1 Отговор
  Ииии АКО паднат туристическите визи за Америчката, ко ще правите там кърпени гащи? Хамери ке ставате?
 • 9 Бай хой

  37 0 Отговор
  Очакват да паднат. Даааам. Ама това новина ли е. Че доколкото си спомням това се очаква от има няма трийсет години. Ми като няма по-положителна новина от към фашингтон ще го повтарят като дебили. Изглежда "като" е излишно.
 • 10 Лекар БГ

  22 0 Отговор
  Така съм заочаквал падането на визите,че нощем не мога да спя. Да не съм работил там,та да не знам. От колко години сме завлизали в Шенген?!За пътувания в САЩ не знам колко са мераклиите. Поне масата българи,да нямаха пас контрол при летуването в Гърция.

  Коментиран от #25

 • 11 Максим

  28 1 Отговор
  Аз за разлика от външният ни министър - отлични отношения със САЩ нямам, нито пък се каня да пътувам на там. Що се отнася до търговията ни със САЩ подозирам, че ние внасяме високи технологии на най-скъпи цени, а ако и изнасяне нещо, то то е незначително и евтино струващо. Така че никакви поводи за оптимистични очаквания по някаква си пътна карта 2020-2030 година.

  Коментиран от #22

 • 12 mediator37

  30 0 Отговор
  Първи ще се възползват нашите роми. Ще им разплачат майката хамериканска. Катун до катуна, майно льо! Мулти-култи обмен на ромски генетичен материал с вагинален (анален) секрет на американски бабички, последван от стрелба на американски полицаи по движещи се цели, и последващи въпроси на чист майчин ромски: Що е то свобода и има ли тя почва в Америка?" Няма!
 • 13 Тичай куче за почерпка

  22 0 Отговор
  Що да не очакваме бонбонче залъгалка? Като си докарате ядрения боклук, вместо да строите в Юта, ние да го приберем в Козлодуй.
 • 14 На дедо ви дедо му

  29 2 Отговор
  Публикация в стил: Тате каза, че ще ми купи колело, ама някой друг път!
 • 15 Гост

  30 2 Отговор
  Очакванията на Катето Захариева и тези на българският народ драстично се разминават. Мисля си, че голяма част от целокупния народ очаква да има нормален живот в собствената си страна, а не да митарка из Америка. Но Захариева откъде да ги знае тия работи, тя живее в различна реалност от тази на обикновените трудещи се.
 • 16 Morgoth

  7 11 Отговор

  До коментар #3 от "Еййй":

  Най-голямото обезлюдяване на България се случи когато спряха от отстрелват излизащит на нашата граница - навсякъде все още ни искаха виза. Който иска и в момента може да кандидатства за работна виза в САЩ, а който държи на скапана работа в богата държава няма нужда да прекосява океана - в Европа има достатъчно такава - може да бере ягоди в Англия или лалета в Холандия. Така че няма да се обезлюдим когато визите за САЩ паднат, просто ще можем по-лесно да ходим на екскурзия и ще знаем, че ни считат за бели хора.
 • 17 Българин

  26 0 Отговор
  Очакваме това, очакваме онова.!!! И живота ни мина в очакване, а на тях в кражби.
 • 18 А бе и аз очаквам 6-ца от тото-то

  19 0 Отговор
  вече 30 години ама ей на все други печелят
 • 19 то и в шенген

  17 0 Отговор
  и чакалнята щяхме да влизаме вече забравих коя година,ама още подсмърчаме отвън като бити п....
 • 20 Че НИЙ БЪЛГАРИТЕ

  24 0 Отговор
  НЕ ИСКАМЕ ВИЗИТЕ ЗА САЩ ДА ПАДАТ, НАПРОТИВ ТОЧНО ОБРАТНОТО. ИСКАМЕ ДА БЪДАТ НАЛОЖЕНИ ВИЗИ ЗА САЩ ОТ БЪЛГАРИЯ. ГЕРБ ПРАВЯТ НЕЩА БЕЗ ОДОБРЕНИЕТО НА НАРОДЪТ СИ.
 • 21 падни стани

  16 0 Отговор
  И като паднат к'во прайм? Кой ще ги дигне?
 • 22 уточнение

  17 0 Отговор

  До коментар #11 от "Максим":

  Ако нарастналата търговия е в стила купуване на F16 ... можем още.
 • 23 месара

  6 19 Отговор
  за ссср трябва ли виза за българи? ако не, що не се насочват на там, а искат да ходят в САЩ, при лошите капиталисти?!

  Коментиран от #26

 • 24 gggw

  25 1 Отговор
  вместо да им се дупят да вземат да турнат реципрочно визи за американци.. тия себеуважение нямат ли? нещастници
 • 25 Митко

  20 1 Отговор

  До коментар #10 от "Лекар БГ":

  Бях в САЩ преди десет години, служебна командировка .Честно казано нямам желание да живея там, нито да ходя на гезме.Това може би щото вече съм бил и каквото е трябвало да видя като ,,турист,, съм го видял.Единственото нещо което ме впечатли е много чистия въздух ,чистотата навсякъде където погледнеш и инфраструктура. Друго няма. Откъдето и да го погледнем, не ни и там корена.Американците са странни, там и десет години да живееш,никога не можеш да си сигурен че си ги разбрал що за хора и манталитет са.

  Коментиран от #49

 • 26 Гост

  11 0 Отговор

  До коментар #23 от "месара":

  За да отидеш в СССР ти трябва първо машина на времето и чак тогава виза.
 • 27 Да еааа!

  16 0 Отговор
  Тая Захариева е пълно КУ - КУ като Кратуната. Как ще паднат визите, като Дончо вдига стена към Мексико. Може би в правителствения бюлетин пише, че мангасите са богати като Митал?
 • 28 qwerty

  10 2 Отговор
  В момента, в който паднат визите държавата ще даже еднократна помощ в размер на 2000$ на човек, с които всеки да може да си купи двупосочен билет и 500$ за семки и бонбонки. След като се върнат 98% от заминалите може би ще разберат, че май-май американската мечта не е чак толкова лесноосъществима
 • 29 ехоо

  10 0 Отговор

  До коментар #1 от "Анти милиционер":

  Ти още ли си тук, тучай в САЩ и ставай полицай!
 • 30 Rado

  5 13 Отговор

  До коментар #3 от "Еййй":

  Това е план на Путин та в България да останат само русофили и да я завладее от вътре.

  Коментиран от #33

 • 31 ще ще ще ще

  19 0 Отговор
  Така започна мандата на първото правителство на ГЕРБ .Сега е третото и още ни будалкат тоя стар монджуляк.
 • 32 Кърти визи

  11 0 Отговор
  Няма новина, очакваме визите да паднат от 30 години. Колко ли още ще чакаме......
 • 33 Козяк 16

  14 0 Отговор

  До коментар #30 от "Rado":

  Спокойно, няма да го позволим, оставате си с визите!
 • 34 Гост

  21 0 Отговор
  Като паднат се разкарайте всички боклуци на хранилката на Сорос натам.

  Коментиран от #39

 • 35 Другия с коня

  3 12 Отговор

  До коментар #5 от "Последния софиянец":

  Толкова сте Гнусни червените цървули,че о господ не ви прибира да ни отърве от вас.Един милион Българи живеят я Америка и работят там.Със сълзи на очи разпродават избягаха от Жан Виденовите изстъпления и Масовата приватизация,оставила гибел прехрана.Роднините на този милион ,самите те,децата им,бизнес ориентираните Българи имат нуждата да паднат визите.И ще се случи,независимо колко плюете и мразите Народа си,цървули глупави...
 • 36 Веднага като

  6 1 Отговор
  отмине коронавируса
 • 37 Wiki Leaks

  14 1 Отговор
  Незнам защо гъзолизците от Брюксел все-още чакат да турят и на краварите Визи при влизане в ЕО?!!

  Коментиран от #41

 • 38 Народа

  14 0 Отговор
  Не ви вярват, вие сте най големите лъжци на целия преход. Искаме да живеем в БЪЛГАРИЯ, не ни хванете Хамерика. Най хубавия континент си остава ЕВРОПА.
 • 39 ###

  7 0 Отговор

  До коментар #34 от "Гост":

  Там е работата, че нема да бегат! Там ще треба да копат с оптиката или да лъскат тоалетни, до толкова им стига акъла!
 • 40 Васил

  4 0 Отговор
  С това корумпирано правителство никога.
 • 41 Джейми Карагър

  2 3 Отговор

  До коментар #37 от "Wiki Leaks":

  Щото американците са единна нация и ще отговорят с тежки шамари. В Брюксел и дума не може да става за Обединена Европа, всеки гледа на собствената му държава да е добре. За какво им е на французите да не могат да скочат до САЩ на почивка и бизнес заради някакви си българи?! А България даже и да въведе визи едностранно като протест, то американците не се и тълпят за насам, но ще се ядосат и ще пуснат някоя санкция. Те може да не знаят къде е БГ, но един репортаж по телевизията и ще почнат с предложения да въведат войски или да обявят ембарго срещу нас. Някои даже не подозират, че в чужбина нещата са концентрирани около други страни. В Германия в центъра на събитията е Германия. В САЩ - важни са САЩ. А половината американци няма да знаят къде, по дяволите и в кой щат е тази България, дето им обявява видов режим...
 • 42 що за пропаднала държава сме

  8 0 Отговор
  след като американските визи са цел на външната политика. Не занимавайте хората с глупости ами кажете докога в българия трудът ще се заплаща по африкански тарифи за които в останалия ЕС съдят за използване на робски труд.

 • 43 КУБРАТ

  4 0 Отговор
  Кухата лейка и модният папагал нещо се загуби!Простата секретарка, защо не ни лиши от без мисленото си присъствие!
 • 44 ПЕНКО

  3 1 Отговор
  ЗАЩО НЯКОИ ОПРЕДЕЛЯТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД КАТО ТЪП ??? ВИЗИТЕ ЗА САЩ В БГ НИКОГА НЯМА ДА ПАДНАТ -ЗАЩОТО С ФАЛШИВИ БГ ПАСПОРТИ ОТ ТУК МОГАТ ДА ПРЕМИНАВАТ ТЕРОРИСТИ ЗА АЛЛАХ В САЩ !!!!НЕ КАЗВАМ ,ЧЕ" ЯСТРЕБИТЕ- АГРЕСОРИ ПО СВЕТА" НЕ ТРЯБВА ДА ОТНЕСЪТ ЦЕЛИЯ ТЕРОРИЗЪМ НА МАЧКАНОТО ОТ ТЯХ ЧОВЕЧЕСТВО !!! НО, НАРОДЪТ НА САЩ СИ Е ПРЕКРАСЕН !!! ВМЕСТО- ЛАНГЛИ - ПЕНТАГОНА - И СВЕТОВНИТЕ ГРАБИТЕЛИ- ГО ОТНАСАТ НОРМАЛНИ ХОРА !!!!!!!!!!!!!
 • 45 ай сиктер бе

  5 0 Отговор
  А мен ме боли ХУЯ за хамерсите визи и кравари!!!
 • 46 нашата

  1 0 Отговор
  мисирка не върви!Какво ще каже `Мусаката`......
 • 47 Иеййй

  1 0 Отговор
  Те това го слушаме от кскто боко е на власт. Нии,че 6дем там за долари. Те,че додат тук(е самонанесоха се веч)да си отмарят на въздух ,прекрасна природа,земя и най вече вода в изобилие
 • 48 илол

  1 0 Отговор
  Е и да не паднат мога да си мина до Канада без виза и оттам в САЩ, ако ми е толкова зор :)!!! Ма неа пари за билет!!!
 • 49 Въздух

  1 0 Отговор

  До коментар #25 от "Митко":

  Така значи, впечатлен си от много чистия въздух. Интересно как го правят този чист въздух, като имат толкова много коли... и след като обявяват САЩ за един от най-големите замърсители на планетата... Ти как мислиш?
 • 50 минчо

  1 0 Отговор

  До коментар #3 от "Еййй":

  никога няма да паднат господарите искат учени хора от цял свят са добре дошли Митко овчаря кво да го правят там то овце се гледат с машини не с хора и защо да падат да остане в село по един човек ....вече си мисля че нарочно се прави българия да обезлюдее напълно вместо да затворят границата с Турция да тръгне замеделието имаме земя вода всичко то се борят да се погуби и останалото ..........няма оправия само лъжи и хвалби

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.