Last news in Fakti

15 Февруари, 2020 13:28 2 132 11

Държава, с която нямаме проблеми

  • българия-
  • косово-
  • борисов-
  • албин курти

Премиерът Борисов се срещна с косовския си колега Албин Курти

Държава, с която нямаме проблеми - 1
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с премиера на Република Косово Албин Курти в рамките на провеждащата се в Мюнхен конференция по сигурността. Българският министър-председател поздрави Курти по случай избирането му на премиерския пост.

Според Борисов процесът по формиране на правителството в Косово е показал постигането на високо равнище на политическа зрялост и изрази надежда, че страната ще премине към изпълнение на необходимите вътрешни реформи. „Косово е като един събирателен образ на проблеми и очакване за добро бъдеще. Зависи как го водите", обърна се българският министър-председател към Албин Курти.

България и Република Косово няма нерешени или открити въпроси с политическа чувствителност, като двустранните отношения винаги са се характеризирали с взаимно доверие, уточни българският премиер.

Според Борисов е налице неизползван потенциал за разширяване на сътрудничеството в областта на икономиката, инвестициите и туризма. Основание за оптимизъм дава рекордният стокообмен през 2018 година от 77.6 млн. евро, както и запазването на положителната тенденция и през 2019 г.

Премиерът Борисов акцентира също върху европейската интеграция на страните от Западните Балкани, която представлява стратегически интерес за България и ЕС. Пример за българската подкрепа за европейския път на Косово е и предоставената миналата година безвъзмездна финансова помощ по програмата Официална помощ за развитие от 94 000 лв.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цако

    29 3 Отговор
    Ееех, кога ли ще ги стигнем албанците?

    Коментиран от #3

  • 2 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    35 2 Отговор
    До кога карикатурни фигурки ще осмиват България на вътрешен и международен план

    Коментиран от #8

  • 3 русенец

    22 2 Отговор

    До коментар #1 от "Цако":

    Правилният въпрос е кога ще ни погнат, настигнат и ни приклещят някъде. Въпрос на време е.
  • 4 ето това е

    7 2 Отговор
    Ааааааааа, аха ! Това значи е бай Курти !?
  • 5 Николай Дракополов

    16 1 Отговор
    Изказването на Бойко Борисов е като на напушен тинейджър!! С Косово го свързва нарко търговията или е обърнал резбата и си пада по косовски пед..асти
  • 6 Просто статистика

    12 1 Отговор
    Бацо, я да ни обЯсниш защо в Косово пенсиите са по-високи от нашите?
    Опаааа, забравих, че ти на неудобни въпроси пукаш и четирите гуми и не отговаряш...
  • 7 Бай хой

    3 1 Отговор
    Да се знае кой са наркобосовете.
  • 8 стоян

    0 4 Отговор

    До коментар #2 от "Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ":

    До 2 ком -А бе Костя Копейкин , това ти ли си =То па ти един красавец за пред света
  • 9 Армаган хабер

    6 0 Отговор
    Нямаме проблеми с държава,която не е държава!Бойко ефенди ни води към дъното със скоростта на ф 16...
  • 10 Кой68

    3 0 Отговор
    Хашим Тачи-Змията с какво ли не го свързват/наркотици,оръжие и главорез/ е важна фигура в Албания.Защо не бе съден в Хага като Милошевич?И тоя с тази фамилия -Курти-........
  • 11 Грис

    2 0 Отговор
    Когато карикатура ,като Бойко М. Борисов говори за политика ,корона вирус,за инвестиции разбираме защо България е на последно място по всички показатели.Има обяснение-невежество и неграмотност.Когато говорим за чужди езици Б.Борисов не знае литературен български език,а за чужди езици да не говорим.
Новини по държави: