Last news in Fakti

15 Февруари, 2020 17:47 1 370 4

Зеленски упрекна Тръмп, но го покани в Украйна

  • зеленски-
  • тръмп-
  • корупция-
  • сащ-
  • украйна

Местни избори в Украйна през октомври

Зеленски упрекна Тръмп, но го покани в Украйна - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски предлага да се „започне промяна на усещането”, че Украйна е корумпирана държава. Не трябва постоянно да се говори за корупция – „това не е състоятелно”, заяви по време на Конференцията по сигурността в Мюнхен той.

По думите на Зеленски, Украйна има много с какво да се гордее. Коментарът идва по повод по-ранно изказване на американския президент Доналд Тръмп, че страната е „много корумпирана” – третата по корупция в света.

Зеленски допълни, че планира посещение в САЩ и е „готов да покани и кани президента Тръмп в Киев. Аз съм готов да го приема по-бързо, отколкото той мен”, заключи украинският президент. Той допълни, че чувства положителното отношение на САЩ към Украйна. Поддръжката на Щатите е много важна за Киев, отбеляза той и изрази надежда за увеличаване на обема на американската военна помощ.

Зеленски заяви, че е уверен, че за президентският му 5-годишен мандат ще съумее да приключи конфликта в Донбас, което ще е доказателство, че не се кандидатирал напразно за президентския пост.

В Мюнхен Зеленски заяви, че през октомври би искал да проведе местни избори в цяла Украйна. „Би ми се искало и в Крим”, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коко

    14 3 Отговор
    Трай бе слуга
  • 2 Koч

    12 3 Отговор
    Тази подлога кой изобщо я "бръсне" за нещо.
  • 3 Румяна Костова

    9 1 Отговор
    На Зеленски му се иска да променя усещания. Той е вече десет месеца президент, успя да се забърква в няколко международни скандала, да повиши цените на газ за битови нужди и да не изпълни нито едно свое предизборно обещание. И вместо да се заеме сериозно за работа, той мечтае да променя усещания. Да, весело живеят украинците със своя президент комик.
  • 4 Собственик на 433 крави и три мандри

    4 1 Отговор
    Русофилите, комунистите и атакистите денонощно търсят крави и кравеферми в интернет?? Рекламирайки безплатно дейността на млекопроизводителите, явно се надяват тайничко да получат безплатно сиренце или кашкавалец към рублите?? Не господа!! Млечните продукти не са безплатни и можете да си ги закупите в най-близкия квартален магазин или хипермаркет. Купете си сиренце, саламурено или синьо, кашкавалец, масълце, кисело млекце да имате в хладилника, прясно мляко, стоплете си и изпийте чаша и това може да поуспокои вече силно болните ви комунистически и русофилски мозъци!! Надявам се де...може след това да пробвате и с лекарствата предписани ви от Карлуково...
Новини по държави: