16 Февруари, 2020 20:20 1 052 0

Малък самолет се разби във Франция

  • франция-
  • самолет-
  • инцидент-
  • жертви

Има жертви

Малък самолет се разби във Франция - 1
Снимка: Shutterstock

Четирима души загинаха при падането на малък туристически самолет в департамента Аверон, Южна Франция, съобщи радио "Франс енфо".

Пътническият самолет е излетял от Ангулем и се е разбил на няколко километра северно от пистата на летище "Ларзак" в района на община Кресел. Местен фермер е съобщил за инцидента на спасителните служби и полицията.

Според източник от полицията пилотът е изгубил контрол, след което самолетът започнал да се снижава и се запалил при съприкосновението със земята. Пилотът и тримата пътници са загинали преди пристигането на спасителните екипи.

Самоличността на жертвите все още не е установена. Разследващите не изключват вероятността причина за катастрофата да са силните ветрове, които днес бушуват в района.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: