Last news in Fakti

17 Февруари, 2020 08:20 3 846 43

НАТО води преговори с Русия

  • нато-
  • йенст столтенберг-
  • русия

Йенс Столтенберг търси диалог

НАТО води преговори с Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

НАТО води открити преговори с Русия. Това заяви генералният секретар на групата Йенс Столтенберг, цитиран от Le Figaro.

По-рано френският президент Еманюел Макрон призова преговори за с руското правителство. Според Столтенберг е важно групата да е единна в преговорите с руската страна.

„Ние водим интензивни и открити преговори с руските представителите. Диалогът се води на институционално ниво. Говорим за проблемите по контрола на оръжията, снижаването на рисковете и договарянето на прозрачност и други теми. Важно е да можем да говорим в един глас“, заяви Столтенберг.

Той заяви, че страната е нарушила споразуменията за ограничаването на въоръжението. По темата обаче се водят разговори и се търси ново споразумение.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шайгу

    52 22 Отговор
    Ако нема диалог , ще има .....лабут ,здраво !!
  • 2 Лобутофф

    68 22 Отговор
    Преговори с този тъпак Столтенберг си е абсолютно губене на време. Истински преговори с Русия може да води само САЩ, а европейските им пудели ще чакат инструкции.
  • 3 Асан

    6 84 Отговор
    Русия дане тества търпението на непобедимата велика Турска армия!Иначе с една заповед на моя лидер Ердоган Турската армия ще влезе в Русия и за 12 часа щея окупира и разгроми Руската армия!

    Коментиран от #8, #9, #10, #11, #15, #18, #21, #22, #32

  • 4 Реално

    57 19 Отговор
    Че търси диалог тоя джендю-иначе и ние заради такива медузи ще изгорим.С Русия шега не бива...
  • 5 Барак Обра ма

    63 17 Отговор
    Путин ясно им го каза "когато вие ни уважавате и ние ще ви уважаваме" 90-те години се видя как Западняци уважават Русия. Като и доят ресурсите, за това сега руснаците си имат едно на ум и не искат демократизатори, като Елцин, който им разпродаде държавата. Вълци в овча кожа демокрация, мир, просперитет Украйна е живия пример.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Иван

    28 18 Отговор

    До коментар #5 от "Барак Обра ма":

    Украйнци, като влезнат в магазина в моето село и все едно влизат в пещерата на аладин, толкова зареден бил магазина. Те в Украйна нямат ли стока по рафтовете тия хора.

    Коментиран от #13

  • 7 Ндйф

    8 31 Отговор

    До коментар #5 от "Барак Обра ма":

    Ти си по тъп от лайното си

    Коментиран от #19

  • 8 Резак

    48 1 Отговор

    До коментар #3 от "Асан":

    Хахаха.Голям виц каза.Забрави ли как ходеше Ердоганчо на 4 крака при Путин да каже на руснаците да ходят в турските курорти и да внасят турски зеленчуци.Забрави ли как направи пътека до Москва да му се извинява.1-2 държави могат да се упълчат на Русия .Турците не са между тях.Просто иска и той да е сред големите но там трудно пускат
  • 9 с научна цел

    39 0 Отговор

    До коментар #3 от "Асан":

    Асане , Фикрето пак ти е "лекувал" грубо хемероида !!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Трифон

    28 0 Отговор

    До коментар #3 от "Асан":

    Смени си дилъра бегенди.
  • 12 ****

    27 12 Отговор
    Сащ подтикват този мушмул да преговаря уж от името на нато,защото сащ не искат публично да си признаят и унижат пред света,че изостават във въоръжаването спрямо Русия.И точно по тая причина са съгласни на преговори.
  • 13 Ххх

    5 11 Отговор

    До коментар #6 от "Иван":

    Ами изглежда нямат. Дет викаше един познат "С трън да въртиш, нема що да закачиш".
  • 14 боцмана

    24 18 Отговор
    Явно на натовци им светна червената лампичка , какво ще се случи ако се създаде един евентуален съюз между Китай и Русия. Как автоматически Турция ще обърне курса и как към този съюз ще ориентират Индия , Япония , Корея , изобщо цяла Азия. И тогава на Американчетата и НАТО ще им отеснее света , и ще видят тепърва откъде и как се поставят условия и наказания за щяло и не щяло.

    Коментиран от #16

  • 15 Гост 2

    18 1 Отговор

    До коментар #3 от "Асан":

    Асанчо , моли се да не стане точно обратното ...
  • 16 pepy

    27 8 Отговор

    До коментар #14 от "боцмана":

    "... и как към този съюз ще ориентират Индия , Япония , Корея , изобщо цяла Азия..."

    Всеки има право да мечтае...
  • 17 Инвеститор в 466 крави и три мандри в България

    17 19 Отговор
    Никак не е умен този човечец и с Русия не трябва да се преговаря, а трябва да бъде напляскана, да не кажа брутално ошамаросана като невярна булка!Кoмунизмът и тук трябвa дa бъдe зaбрaнeн cъc зaкoн и кoмуниcтитe дa oтидaт дa рaбoтят, a нe дa живeят нaгoтoвo c рубли зa дeнoнoщнo руcoфилcтвaнe в интeрнeт. Русофилите, комунистите и атакистите денонощно търсят крави и кравеферми в интернет?? Те са като магнит за привличане на все повече врагове и като един от големите млекопроизводители в северозападна България съм силно разочарован от използването на думата "кравари" като обидна квалификация към техните противници! Сутрин като пътувам от Враца към Монтана, където са повечето от кравефермите ми, единствената повтаряща се постоянно дума в интернет е "краварите...краварите"???Рекламирайки безплатно дейността на млекопроизводителите, явно се надяват тайничко да получат безплатно сиренце или кашкавалец към рублите?? Не господа!! Млечните продукти не са безплатни и можете да си ги закупите в най-близкия квартален магазин или хипермаркет. Купете си сиренце, саламурено или синьо, кашкавалец, масълце, кисело млекце да имате в хладилника, прясно мляко, стоплете си и изпийте чаша и това може да поуспокои вече силно болните ви комунистически и русофилски мозъци!! Надявам се де...може след това да пробвате и с лекарствата предписани ви от Карлуково...

    Коментиран от #23

  • 18 Иван

    17 1 Отговор

    До коментар #3 от "Асан":

    Посмали смрадлив муслемски манго,след 12 часа ще сте над Северния Полюс,в посока към Канада.
  • 19 Иван

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ндйф":

    Не мога да повервам че такъв боклук като тебе съществува.
  • 20 Я виж

    16 11 Отговор
    Не е НАТО,а по точното е САЩ и измекярите му.Няма и едно решение на дружеството което да мине ако не е одобрено от янките.А всички решения предложени от САЩ биват налагани както навремето султанът налагал своите решения на робите си.Та и този е на тлъста заплата която му я дават САЩ.За мен не е съюз с партньори а съюз с господар и роби.
  • 21 Ххх

    19 0 Отговор

    До коментар #3 от "Асан":

    Асане, преди да седнеш да плещиш глупостите си, не е лошо поне малко да се позамислиш. А както виждаш, управляващите в Турция се замислят доста повече от тебе. Защото да си играеш на войници с държавата, разполагаща с най - големия ядрен арсенал в света просто не е препоръчително. Пък и Русия и Турция са водили достатъчно войни в миналото. И такива като тебе не беше лошо от време на време да четат историята. И да си правят необходимите и полезни изводи. Нужно ли е да припомням за такива като тебе събития от Първата световна война. Кампанията на Кавказкия фронт 1914 - 1915 г. Битката при Саръкамъш и 90000 жертви от турска страна. А в днешно време никоя цивилизована държава не е склонна да жертва хиляди свои поданици в кампании, за които предварително е ясно, че са напълно обречени.

    Коментиран от #24

  • 22 Опа Опа

    10 1 Отговор

    До коментар #3 от "Асан":

    Хехехехеххехехех, ще се позабави туй да не ти е Европа!
  • 23 1234

    21 3 Отговор

    До коментар #17 от "Инвеститор в 466 крави и три мандри в България":

    Мислиш ли че янките ако можеха да ги шамаросат без да ядат ритници досега щяха само да си лаят без да хапят.Мислиш ли че янките не умуват всяка секунда как да разграбят Русия.Но има едно голямо НО.Те си знаят че ще ги победят НО на каква цена?Руснаците всички ги знаем че не могат друго НО оръжия правят.Историята е пълна с такива доказателства.А ти мислиш ли че при опит от страна на твоите идоли да шамаросат руснаците изобщо дали ще видим утрото като нация?Така че я карай по спокойно а ако си толкова настойчив иди при посланика на САЩ и ги накарай да шамаросат руснаците да видим дали ще те броят за партньор или ще те изритат като мръсно коп.ле.
  • 24 Иван

    14 3 Отговор

    До коментар #21 от "Ххх":

    Эащо бе,нека да иэмират тия турски животни,дано клъвнат на въдицата,която Русия им е приготвила в Сирия.
  • 25 Иван

    17 2 Отговор
    Русия е била турските животни откъм север,откъм Балканите,откъм Кавкаэ,сега и откъм Сирия.
  • 26 ismail

    20 1 Отговор
    АСАН ,И АЗ СЪМ ТУРЧИН БРАТ ,АМА ХАШИША ТИ Е ДОШЪЛ АЧИК ,ДА ЗНАЕШ ,НАМАЛИ ДОЗАТА
  • 27 Лай Ганьо

    6 20 Отговор
    Вярно ли е че 30% от 140 милиона Русия са мюсюлмани .Когато Путин отвори границите и водкаджиите тръгнат към Око свят да види в Русия ще останат само Мюслимите. Затова Путляка ще се клани на Ердо още много.

    Коментиран от #29

  • 28 Ели

    13 11 Отговор
    Не може да има диалог, докато не си махнат базите от Бившият Източен блок и бившите съветски републики.

    САЩ - не диалогират, те заповядват.

    Коментиран от #42

  • 29 Страхил

    11 6 Отговор

    До коментар #27 от "Лай Ганьо":

    Русия не мой гледа тя има ресурси силови, да се справи с и вътрешни заплахи и външни. По скоро Лай Ганьо гледай собствената държава, че само след 10-тина години пенсионерите ще са два пъти повече от работещите, а ромите ще са колкото Българите плюс помаците над милион. Загрижили се наште все в чуждото канче да гледат.
  • 30 Borislav Popov

    1 11 Отговор
    Руcия дaнe тecтвa търпeниeтo нa нeпoбeдимaтa вeликa Турcкa aрмия!Инaчe c eднa зaпoвeд нa мoя лидeр Eрдoгaн Турcкaтa aрмия щe влeзe в Руcия и зa 12 чaca щeя oкупирa и рaзгрoми Руcкaтa aрмия!!
  • 31 кисел

    8 4 Отговор
    Нищо не могат да направят на Русия.Другарят Столтенберг общо взето също като смехурчото Трамп не е разбрал,че със силна страна/Империя/,като Русия се водят преговори на взаимно уважение и зачитане.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 колкото

    11 7 Отговор
    повече Русия ги изпреварва във въоръженията, толково повече джендърите търсят преговори щото усещат дебелата тояга. Явно нешата не вървят към мир американски „да имаш по дълга тояга от съседа си”. Сега късата тояга е у джендърите.
  • 34 Азсъм

    6 8 Отговор
    Каквото о да каже столтеншит на английски , аз не му го разбирам
  • 35 Раплаквам русофилски майки

    2 8 Отговор
    Ватенките че ги копам и че им пикам на гроба.
    Смърт за руската измет
  • 36 Смърт за путин

    5 9 Отговор
    Ватниците на сапун
  • 37 Терминатор Две

    2 7 Отговор
    На путин на гроба ще пикам аз
  • 38 Рамбо първа кръв

    2 7 Отговор
    Шибам в устата русофилски майки
  • 39 Русия е кенеф

    7 7 Отговор
    Жужето ще мре като куче
    Обеднен уран и
    Плитък гроб за руските мърши
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 pepy

    13 0 Отговор

    До коментар #28 от "Ели":

    "Не може да има диалог, докато не си махнат базите от Бившият Източен блок и бившите съветски републики..."

    Имаше "Източен блок", имаше и "съветски републики" - вече няма... Да... и решенията вече не се вземат в Кремъл, но всеки има право да мечтае...
  • 43 чупка на окупаторите

    0 3 Отговор
    Както влязохме в НАТО без референдум така и ще излезем стига да случи българския народ на достоен премиер.
Новини по държави: