17 Февруари, 2020 09:55 1 517 5

Надига се вълна срещу главния прокурор на САЩ

  • сащ-
  • прокурор-
  • уилям бар

Стотици служители поискаха неговото оттегляне

Надига се вълна срещу главния прокурор на САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Над 110 бивши прокурори и служители на американското министерство на правосъдието обявиха, че настояват за оставката на главния прокурор Уилям Бар, съобщи Fox News.

Това се казва в отворено обръщение. Тяхното мнение е свързано със споровете около казуса със съветника на президента Роджър Стоун.

Смята се, че той е много близък до държавния глава. Това води и до заключенията, че Бар е действал в противоречие с принципите на безпристрастност.

Той беше арестуван по обвинения за подвеждащи показания по време на процеса за руска намеса в американските избори. Срещу него беше поискана присъда от 9 години лишаване от свобода.

Президентът Доналд Тръмп коментира негативно развитието на делото. След това правосъдното министерство даде препоръки за по-лека присъда.

Бар вече отрече да е имало президентска намеса в случая, но потвърди, че съобщенията на президента понякога създават трудности за работата на прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 светльо

    3 0 Отговор
    Цифрата е 1100! Не преписвате правилно! MSNBC News.
  • 2 американската мафия

    1 2 Отговор
    Американската мафия е пропила всичко в Корупция!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Совиетский трол

    0 0 Отговор
    Американската мафия е пропила всичко в корупция.
  • 5 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ТАМ ПРОКУРОРИТЕ СЕ НАЗНАЧАВАТ ОТ ТАЯ -ОНАЯ ВЛАСТ !!! ЗАЩО ПРОТЕСТИРАТ БИВШИ ПРОКИТА ...МИ ЗАЩОТО СА ПРОКИТА НА БИВШАТА ВЛАСТ НА "Д И МОКРАТИТЕ" !?!?!?