Last news in Fakti

17 Февруари, 2020 13:00 1 513 13

Русия има важна роля в стратегията на ЕС

  • ес-
  • маруш шефчович-
  • русия

Маруш Шефчович говори за европейските енергийни планове

Русия има важна роля в стратегията на ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия има важна роля в стратегията на ЕС. Това заяви заместник – председателят на Европейската комисия Мариуш Шевчович, цитиран от РИА Новости.

Той заяви, че страната ще има важна роля в енергийното преструкториране на ЕС. Припомня се, че Русия е основен доставчик на газ за европейските държави.

„Нашата цел е да станем климатично неутрален континент през следващите 30 години. Трябва да модернизираме енергийния си микс, като все повече страни ограничават употребата на въглища. Ние увеличаваме дела на възобновяема енергия. За това и газа ще играе основна роля в тази стратегия.

Не смятам, че съюзниците трябва да налагат взаимни санкции на различни проекти като „Северен поток – 2“. Ще трябва да се съобразите с правилата на ЕС и мисля, че всички участници разбират това.

ЕС може да помогне за разрешаването на въпроси, които да подобрят отношенията между Русия и Украйна. Енергията ще играе важна роля в нашите отношения с руската страна“, заяви Шефчович.

Той обяви, че ще има разговори по различни теми. В ЕС са доволни от енергийното споразумение между Украйна и Русия.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русия е кочина

    7 8 Отговор
    САЩ:" Москва не може сама да довърши "Северен поток-2"

    Забавянето ще бъде голямо и дълго, защото Русия просто няма нужната технология да продължи.

    Коментиран от #3

  • 2 Левски

    10 1 Отговор
    американската мафия ще направи всичко възможно да разруши отношенията между Европейския съюз и Русия! американската мафия ще корумпира правителства главни прокурори и европейски лидери само и само да работят в разрушителна посока в отношенията между Европейския съюз и Русия за да може да не изместват американската Световна корупция и американската мафия от световната сцена
  • 3 Бай хой

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "русия е кочина":

    Какво им пречи сверен поток на американците? Това не е ли агресия от злоба? Или хамитата се боят че ЕС ще се сдобие с евтини горива, стоките им ще станат без конкуренция и няма да имат нужда от сащ.

    Коментиран от #5, #9

  • 4 откога

    7 2 Отговор
    това американско мекере почна да вижда важната роля на Русия, да не намаляха грантовете от шистовия газ.
  • 5 Borislav Popov

    3 5 Отговор

    До коментар #3 от "Бай хой":

    А какво им пречи катарския газ на руснаците, че цяла война замътиха в Сирия, само само да не го пуснат към Европа ?

    Коментиран от #7, #13

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Бай хой

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Borislav Popov":

    Не съм чувал Русия да се опитва да свали Асад, да цепи Сирия и да обучава и изпраща там джахидисти. Тая мантра за катарския газ я чуваме но не сме чули някой да строи газопровод. Не съм чул и аз ирия да граничи с Катар. И не съм чул който и да е от руските правителства да каже каквото и да е против катарски или хамерикански газ. Агресията на Русия се състои единствено в ниската цена на която продават. Не вярвам на отрепки които се подписват с чужди имена.
  • 8 Бай хой

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гьоте":

    Това Гьоте като галено от гьотверен ли идва?
  • 9 русия е кочина

    1 5 Отговор

    До коментар #3 от "Бай хой":

    Нямаше да им пречи ако това бяха нормални хора и това бяха нормално търговски взаимоотношения . Но... монголите не са способни на това . Те искат да ползват газопроводите като "геополитически клещи " -да диктуват необосновани цени и да поставят неприемливи политически условия. Това го виждахме вече в Украйна и на други места.

    Коментиран от #10

  • 10 Бай хой

    3 3 Отговор

    До коментар #9 от "русия е кочина":

    И същество с подобен Ник говори за нормалност? Това което виждаш в момента в Украйна е плод на задушаващата прегръдка на сащ. Не прехвърляй вината от болната глава на здравата. Не че някой ще се върже на същество изтъкано от злоба и омраза. Навярно родителите ти са били крадци осъдени по време на соца.

    Коментиран от #11

  • 11 русия е кочина

    1 3 Отговор

    До коментар #10 от "Бай хой":

    Дали си в състояние нещо по смислено и поне близо до реалността да напишеш ?

    С тия мъглявини занимавай психиатъра си !
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ха ха

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Borislav Popov":

    Борка, пак са ти дънили електрошокове, къв Катар, кви пет лева бе смехурко?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания