Last news in Fakti

19 Февруари, 2020 08:20 3 278 43

Тръмп работи с Ердоган за Идлиб

  • доналд тръмп-
  • реджеп ердоган-
  • идлиб

Двамата проведоха телефонен разговор

Тръмп работи с Ердоган за Идлиб - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че работи с турския държавен глава Реджеп Ердоган по ситуацията в сирийския район Идлиб, съобщи Fox News.

Двамата са провели телефонен разговор. Турция настоява за изтеглянето на сирийските правителствени сили от региона.

„Имахме много добър разговор с г-н Ердоган. Той е трудна фигура, но имаме добри отношения. Той не иска това да продължава. Говорихме за Идлиб, работим заедно и търсим какво да направим“, заяви Тръмп.

Ердоган вече призова руските представители да укажат влияние на сирийското правителство. Турция вече от няколко дни води преговори с руска делегация.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Млекар с 466 кравари и 233 доячки

    19 26 Отговор
    Турция е троянският кон на НАТО към Русия!!Русия е една чудесна, прекрасна страна с много готини и добродушни хора и изключително красиви жени, най-убавите на планетата, но ако са си там де, които добре си живеят като в Рая и е управлвяна добре с прекрасна икономика!! Ноооооооо, тези в Кремъл бъркат външната политика с краварството и млекопроизводството, а там не е така лесно!! Кaквoтo пoвикaлo тoвa ce oбaдилo, дa бяхтe мирни ceдeли нe бихтe чудo видeли! Тaзи бългaрcкa пoгoвoркa e мнoгo aктуaлнa зa упрaвлявaщитe в Крeмъл. CAЩ рaзпoлaгaт мacoвo cтeлт рaкeти c вoдoрoдни и нeутрoнни глaви cъc cрeдeн oбceг в Eврoпa и нямa дa имa мяcтo и квaдрaтeн мeтър в Eврoпa и cвeтa къдeтo нямa дa имa рaкeтa нacoчeнa към Руcия! Кoмунизмът в Бългaрия трябвa дa бъдe зaбрaнeн cъc зaкoн кaктo e в пoвeчeтo Изтoчнoeврoпeйcки и Зaпaднoeврoпeйcки cтрaни !Тoвa трябвa дa cтaнe възмoжнo нaй-cкoрo при глacувaнe в пaрлaмeнтa, a кoмуниcтитe дa бъдaт принудeни дa oтидaт и дa рaбoтят, a нe дa ce хрaнят нaгoтoвo c рубли oт Крeмъл, кoитo им ce изпрaщaт зa дeнoнoщнo руcoфилcтвaнe в интeрнeт. Нямa eфeкт гocпoдa кoмуниcти руcoфилcтвaнeтo ви!! Тo e бeзcмиcлeнo... живoтът cи прoдължaвa пo cъщия нaчин...😂😂😂 Нa вceки cлeдвaщи избoри cтaвaтe вce пo-мaлкo мaлцинcтвo...!!Тази прекрасна страна Русия заслужава да бъде популяризирана от по-умни тролове и трябва да бъдете уволнени!!

    Коментиран от #9, #13, #29

  • 2 Нов

    22 6 Отговор
    Знаете ли кой е най-големият проблем на българите? Това да се притесняват твърде много за турците :)
  • 3 Хасан

    14 33 Отговор
    Булгаристан е турска територия. Българите да се махат докато е време, че аскерът скоро идва.

    Аллах Акбар!

    Коментиран от #6, #7, #15, #22, #23, #41, #42

  • 4 До1

    18 2 Отговор
    А готвиш ли се за нац. си празник, щото скоро имаше проучване и русофили те в България 70 процента, я виж в нета:)), гледам нашия и за аеца почна да ви подготвя:))

    Коментиран от #12

  • 5 До3

    23 9 Отговор
    Асанчо, на 3 март ще си припомниш кой, кой е и какво е станало:))
  • 6 Хасан

    9 15 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Да ти го турим на проеокатора ,бълхаран лайнарски
  • 7 Хасан

    5 8 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Твойта мамица
  • 8 Хасан

    15 20 Отговор
    Мразя българите и българия. Обичам Турция. Да живее велика Турция и непобедимата турска армия!

    Коментиран от #10, #18

  • 9 Иван

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "Млекар с 466 кравари и 233 доячки":

    Стоиш ли наблиэо до мъжките крави?
  • 10 Иван

    14 3 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан":

    Линията Мидия-Енос харесва ли ти?
  • 11 Румяна Костова

    24 11 Отговор
    Ердоган настоява за истегляне на сирийските войски от територията на Сирия? Да продължи да настоява по тази логика за изтегляне на българската армия от територията на нашата република, после да се пробва и с Гърците, като ги смъмри защо имат войски на собствена територия. И ако му се отвори парашута, да убеди Путин и Шойгу да изтеглят всички свои войски от руската земя. Лудак до лудака в днешната Гео политика.

    Коментиран от #19

  • 12 Гост

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "До1":

    Гледам, че млекаря с 466 крави от Перник, вместо да си музе добичетата, денонощно се труди, за да спадне този процент поне на половина.
  • 13 Ххх

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Млекар с 466 кравари и 233 доячки":

    Е, довчера нали беше и с три мандри, къде ти артисаха ? Частен съдебен изпълнител ли ти ги взе за неплатени задължения ? На времето преподавателят ми по практика се беше нервирал на негов колега, и ядосано нареждаше пред съучениците ми "Той Колев не е за бой, той е направо за е@ане". Та и ти си същия случай като колегата на даскала, няма да мирясаш, докато някой не те вкара в правия път.

    Коментиран от #14

  • 14 Обичам свинска пържола

    6 7 Отговор

    До коментар #13 от "Ххх":

    Работите като в северна Сирия на изток от Ефрат ли?? САЩ накараха кюрдите да премахнат всички отбранителни съоръжения да се разоражът и после турците ги трепаха като мухи?Чудя им се на САЩ след това унижение поне малко достойнство нямат ли или всичко е бизнес. Дано демократите да имат малко повече запазено от старата САЩ.
  • 15 Ttt

    2 9 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    O ALLAHU AKBARLA OLMAZ BIZ ARAP Deyılız Bız Turkuz
  • 16 Насрадин ходжа

    11 6 Отговор
    Разделяй и владей.Сащ пресушават Сирийските кладенци а абдалите трепат цивилните от яд че не могат да се доберат до маркуча.Турците се плашат от мигрантска вълна Иранците от безсилие на власт в района след убийството на Сюлеймани а Руснаците от загубеното време като пазиха Асад и не можаха да се докопат поне до един кладенец за да си избият масрафите за ракетите свалените хеликоптери и самолет.Пълна вегитария.Чевермето за САЩ а праса и лука за Русия.Ихи ихи ихи.
  • 17 Кучетата да лаят, прасетата да квичат

    24 4 Отговор
    Всичко е интереси, а българинът седнал тук да поучава кой бил прав и кой не е. Защо не сте така нахъсани да защитавате българските пенсионери, които гладуват с мизерните 250 лева пенсия, защо не сте нахъсани да защитавате българското дете, което получава 35 лева на месец...., хубава работа, ама българска, оправили България, тръгнали света да поучават 😢 😢 😢
  • 18 Дурхан

    9 2 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан":

    Редакцията,нека да изобличим провокатора Хасан по айпито и да го предадем на съд за етническа омраза
  • 19 Дурхан

    7 6 Отговор

    До коментар #11 от "Румяна Костова":

    Ами ако Есад убива и бомбардира цивилни ,жени и деца ,пригонва ги към Турция?

    Коментиран от #21

  • 20 стоян георгиев

    5 5 Отговор
    след това изказване ,може ли някои да каже че рижия глупак е нормален?провел много хубав разговор с ердоган!евалата брат !само дето на ердоган хич не му е станало хубаво от него ,а и цялостната политика на сащ в сирия е гола вода след като се появи ти ненормалника!

    Коментиран от #25

  • 21 Бай хой

    6 7 Отговор

    До коментар #19 от "Дурхан":

    Ами ако Ернасран убива цивилни курди, прогонва ги в Европа, изгаря села, градове трябва ли чужди армии да влязат в Турция и да искат турската армия да се изтегли от Анадола?

    Коментиран от #24, #26, #36

  • 22 Миг 29

    3 5 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Ей тиква без семки и какво ще направите като се махнем на всеки хълм джамия, и 90 % надупени на килимчетата... Целия ви мозък е в кожата дето ви я режат като малки за да ядете родопски калмари, когато гледате "черешата на тортата" да си викате "ей това съм го ял като ми направиха с сюнета"... Машала фешче ашкулсум тиква без семки

    Коментиран от #27

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Българин

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "Бай хой":

    Е, ама Ердоган не постъпва така с кюрдите. И не са малко кюрдите именно в неговата партия.
  • 25 Хасан

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "стоян георгиев":

    А каква беше целта на Сащ в Сирия???

    Коментиран от #31

  • 26 Дурхан

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "Бай хой":

    Половината им минустерски съвет са кюрди ,парламента също..
  • 27 Дурхан

    8 1 Отговор

    До коментар #22 от "Миг 29":

    Тоя Хасан е българин националист -провокатор!

    Коментиран от #32

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Хасанк

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Млекар с 466 кравари и 233 доячки":

    Добре би било да се лекуваш
  • 30 Дурхан

    4 3 Отговор

    До коментар #28 от "Цеко":

    Ердоган си гони националния интерес ..просто има ново разпределвние на сферите на влияние и това е пазарлък с Русия и Сащ ..
  • 31 стоян георгиев

    1 4 Отговор

    До коментар #25 от "Хасан":

    до идването на тръмп беше падане на асад и идване на демократично правителство след избори.сега цел няма щото тръмп не знае на кои свят е.особено в сирия.ердоган усети че тръмп не е наясно и реши да налази северна сирия заедно с ал каида,което доведе до сегашната ситуация.резултата ще е трагичен за всички,даже и за асад!

    Коментиран от #33

  • 32 Българин

    7 0 Отговор

    До коментар #27 от "Дурхан":

    По скоро е ПСЕВДО. Нека си пише и провокира, умните го знаят, че е провокатор пишеш се с никове, Хасан, Асан, Обичам свинска пържола,.....,, и подобни

    Коментиран от #34

  • 33 Хасан

    2 1 Отговор

    До коментар #31 от "стоян георгиев":

    А воюваха ли съюзническите сили с армията на Асад ? Защо през 2011-12 г Турция призова НАТО да се намеси в Сирия ,Сащ отказа? ..може би се уплаши от ракетите изстреляни от Русия от Каспийско море към Идилски обекти в Сирия
  • 34 Дурхан

    3 1 Отговор

    До коментар #32 от "Българин":

    Не го разбирам..тука си пишем мнението по статиите а защо трябва да се обуждаме ?? Някои хора имат исторически комплекси

    Коментиран от #35

  • 35 Българин

    11 2 Отговор

    До коментар #34 от "Дурхан":

    Той го прави със цел насаждане на етническа омраза. Пише се с турски имена, а уж е "българин" и псува и обижда българите, българското. За да мислят хората, че турчин обижда българите и българското. Всички знаем, че турчин неможе да пише такива обидни думи срещу българите и българското. Всички имаме приятели, познати сред турците познаваме се.
  • 36 Да, ако прави така трябва

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Бай хой":

    Ама той не прави така.
  • 37 По-скоро клати

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Цеко":

    И двете дууупета :)
  • 38 пульо

    1 4 Отговор
    Ердо търси рамо да плачи значи сирийците вършат добра работа
  • 39 Тръмп

    2 1 Отговор
    Обещах му Кюрдистан и няколко сирийски петролни кладенеца, протекции и турския султан е на моя страна вече!!!
  • 40 Осман

    6 2 Отговор
    Страхотна страна, велик лидер, прекрасни хора. Приятели на Турция. Ние ги обичаме и им благодарим много. Руснаците са лъжци, лицемери, животни.Русия е кочина.
  • 41 Хасане,

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Скоро те виждам с бохчата през Капитан Андтеево, където ти е естествения ареал между другите манафи. Никой няма там да те притеснява да биеш по 5 пъти глава на ден в бордюрите за прослава на Аллаха, през другото време да местиш броеницата в прослава на Ердоганя. И широко отвори бузките отзад да можеш да си готов за съответните изненади характерни за тези земи.
  • 42 Георги!

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Асане,що не се изселиш в " родината" си Турция,която е конгломерат от 40 националности? Ако си турчеещ се сиганин,беж в Индия при твоите сънародници.
  • 43 Зайко Байко многознайко

    0 0 Отговор
    Те и други тaкa кaзвaт, но пилците cе броят нa еcен. Тръмп нямa друг избор оcвен дa подддържa рaзличиятa и междуоcобните рaзмирици в регионa.Рaзделяй и влaдей. Проблемът е че не умее дa лaвирa. Дружбaтa му c изрaелците му cъздaвa проблеми c Ирaн, положителното отношение към кюрдите му cъздaвa проблеми c Турция. Caудитците му cъздaвaт проблем c йеменците. 40% от cветовните енергетични ноcители cе трaнcпортирaт през Ормузкия пролив и Cуецкия кaнaл. Товa непрекъcнaто нaпрежение пълни кошницaтa нa Путин. Човешкото cъщеcтво cе упрaвлявa , чрез три оcновни лоcтa: хляб , вино и зрелищa. Зрелищaтa ги имaме в изобилие, хлябът и виното т.е. вcички acпекти нa животa зaвиcят обрaзно кaзaно от енергоноcителите. Не cе плaшете, животът ни ще cтaвa вcе по-cкъп a дaнъците вcе по-виcоки.