Last news in Fakti

19 Февруари, 2020 10:57 2 198 25

Путин освободи своя помощник

  • русия-
  • помощник-
  • владимир путин

Владислав Сурков напуска поста

Путин освободи своя помощник - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Руският президент Владимир Путин обяви, че е освободил от поста му неговия помощник Владислав Сурков, съобщи ТАСС.

Решението е публикувано на сайта на Кремъл. Директорът на Центъра за политическа конюктура Алексей Чеснаков по-рано обяви, че Сурков е обявил оттеглянето си.

В указа се обявява неговото освобождаване от поста. Той е помощник на президента от 17 години.

Заемал е поста и на премиер. Бил е ръководител на президентската администрация.

Съобщението на Чеснаков дойде на 25-ти януари. Тогава то не беше потвърдено от говорителя на президентството Дмитрий Песков.

Все още не е ясно кой ще заеме поста на Сурков. Очаква се изборът да бъде направен скоро.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Алекси

    17 5 Отговор
    Слава России!
  • 3 Ю Кортес

    2 14 Отговор
    Мишките напускат потъващия кораб
  • 4 АСАНЕЕЕЕЕ,

    19 0 Отговор

    До коментар #1 от "Асан":

    ПЕЕВСКИ И ФИДОСОВА ДА ТИ СЕДНАТ НА УСТАТА.!!!

    Коментиран от #7

  • 5 Болгария и Россия вечная дружба

    12 3 Отговор
    Ураааааа
  • 6 Хахах

    2 7 Отговор
    Ей големо "освобождаване"
  • 7 Асан

    0 8 Отговор

    До коментар #4 от "АСАНЕЕЕЕЕ,":

    Грешиш
  • 8 ****

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "Асан":

    Ами онези помияри които взривиха влака с майки и деца на гара Буново,те какви са,и каква смърт заслужаваха ?

    Коментиран от #10, #13

  • 9 лошо лошо

    6 1 Отговор
    идва промяна на политиката на кремъл към укрите , осетия и абхазия . специално укрите не ги виждам . А Сурков си позволяваше волни импровизации и по укрите и по абхазия ( не можа да спаси Хаджимба) .беше си въобразил че е втори Лавров .
  • 10 Асан

    2 11 Отговор

    До коментар #8 от "****":

    Онея помиари дето взривиха влака с Турски пътници бяха Български терористи те убиха турски майки с деца всеки знае
  • 11 Асан

    0 10 Отговор
    Влака на гара Буново беше взривена от Български сепаратисти

    Коментиран от #25

  • 12 гост

    3 9 Отговор
    Ама разбира се по-важно е да се пише за поредния господин Никой в руската номенклатура ,а вече втори ден НИ ДУМА ЗА атомната бомба за Русия , а именно присъдата от международен съд да изплати 50 (петдесет) МИЛИАРДА ДОЛАРА компенсации на акционерите на Юкос !!! За който не е на ясно това са над 10% от държавния бюджет на кочината !! И е само началото на само тая идиотия , сътворена от същия умник "бащицата" , но която ще плащат обикновените руснаци с поколения напред !!!

    Коментиран от #15

  • 13 Глупак

    0 6 Отговор

    До коментар #8 от "****":

    Всичко беше нагласено.Пропаганда за началото на чистки.През онези времена нямаше такава сила да се изправи срещу режима БКП и СССР.Българските турци доближиха 2 милиона и трябваше да се направи нещо от страна на държавата.Първо им сменила имената с християнски а след ембаргото от запада отвориха границите.Точно тези турски мигранти отБългария сега са бизнесмени и заемат важни постове в бюрокрацията и тласнаха Турската икономика на горе Бай Ганьо пак загуби и дори сега пак губи защото само изучава специалисти птички които кат попаднат излитат към запада

    Коментиран от #17

  • 14 Един българин

    1 7 Отговор
    Ако Чърчил на 12 юли 1941, а по-късно Рузвелт през декември 1941 и обединените нации на 1 януари 1942 бяха оставили Хитлер да прегази СССР и едва след това бяха обединили сили и разгромили Германия, днес светът щеше да бъде едно неизмеримо по-добро място, а комунизмът - безобидно утопично философско течение, един отдавна забравен експеримент с лоша поука.
    За съжаление, това не се случи и светът почервеня в кръв от злодеянията на болшевизма. Десетки милиони станаха невинни жертви на този безпримерен геноцид. Стотици милиони човешки съдби бяха почернени. И всичко това, защото САЩ и Обединеното Кралство подадоха ръка на Съветска Русия и с милиарди помощи, жива сила и военна техника я спасиха от капитулация и гибел. За благодарност Кремъл пороби половин Европа, изнесе революции в Азия и Южна Америка, стъпка демокрацията и човешките права и обрече на мизерия и мрак милиони.
    Днес путинова Русия реставрира болшевизма, реабилитира най-жестокия масов убиец Сталин, заля света с тероризъм, агресия и омраза, разпали невиждана хибридна война.
    Искрено се надявам, в тази напрегната геополитическа обстановка великите сили да са поумнели и да са си взели поука.
    Кремъл не цени добрината, на доброто отвръща със злоба и коварство, с нож в гърба.
    Затова: На зло куче - зъл прът! И по-дебел ...

    Коментиран от #18, #20

  • 15 Гост

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Да видим как ще принудят Русия да ги изплати тези пари. Особено след като гласуват за поправката в конституцията Русия да не признава решенията на международните съдилища. За тези пари да се обърнат към Ходорковски, най-богатият човек в Русия през 90-те години. Чубайс също може да му помогне при изплащане на сумите.

    Коментиран от #16

  • 16 гост

    2 3 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    Хахахахха !!! Те и милиардите на Нафтогаз нямаше да платят , а преди два месеца ги изръсиха НАКУП !!! Май забравяш , че над 50 % от приходите от износ на петрол и газ на кочината идват именнно от държавите , които се съобразяват със въпросния съд !!! А какво гласували руски идиоти на каишка в Кремъл за замазване очите на гласоподавателите на никой не му дреме !!!!

    Коментиран от #21

  • 17 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Глупак":

    Да започнеш бизнес, дори и в Турция трябва все пак някакъв капитал. Българските турци, продавайки на безценица и на бързо апартаменти и земи, как ли са успели с няколко хиляди лева начален капитал да накарат многогодишните турски бизнесмени да им дишат във врата?Може би единствено благодарение на отличното българско образование, за което турските турци са могли само да мечтаят. Да, 2 милиона помаци изселници и всичките милионери бизнесмени си е сериозна цифра.
  • 18 Румяна Костова

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "Един българин":

    САЩ и Англия пидадоха ръка на Русия? Просто да се разплче човек от умиление.Тя Англия от векове все подава ръка на Русия.От едното добро сърце. А преди това Рокфелеровци подадоха ръка на Хитлер, финансирайки го. Този свят гъмжи от безкористни богати люде, които цял живот се занимават с алтруизъм и подаване на ръка.
  • 19 ⚡ Хрониките на Евразия

    2 2 Отговор
    Освободи куратора на войната в Донбас ..
  • 20 А бе профан ти самият

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Един българин":

    си противоречиш бе, Рузвелт декември 41г. съпоставката на събитията на тази дата и решението на Рузвелт са в противоречие на твоето твърдение. Декември 1941г. се води битката под Москва и немците са изтикани на 40 км. от Москва. По това време Америка лиже кървавите си рани с разбитият си флот в Пърл Харбър,така,че не ми говори за обединение. Англо-американските палячовци трябва да са благодарни на руският народ,че изнесе войната на гърба си и ги спаси,защото ако Сталин бе спрял на границата на СССР от преди войната 1944г. без да освобождава другите страни,то и Англия и САЩ щяха да са в кюпа на фашагите,да не говорим за предателите и неблагодарни полски шляхти,които нямаше да имат държава,както и всички останали,а щяха да бъдат една нацистка империя. Преди да пишеш мисли бе кратун празен.
  • 21 Тези пари от

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Нефтогаз са си направили сметката как ще ги върнат в двойна и тройна доза,ти за Русия не реви магаре такова,защото е голяма и се оправя както винаги сама,а то точно това ви дразни най-много и сън не ви хваща кукригалници изтрещели.

    Коментиран от #23, #24

  • 22 ПЕНКО

    0 3 Отговор
    БРАВО ПУТИН КГБ - ИЗБОРЪТ ТИ ЗА НАСЛЕДНИК Е ТОЧЕН И ПРАВИЛЕН !!!
  • 23 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "Тези пари от":

    Ма разбира се , че ще се оправи Раша , точно както се оправи 1990 г СССР , хахахахах !!! Тя от такова "оправяне" е на това дередже , с по-малка икономика от Южна Корея и "закъсалата" Италия !! Пък кой сън не го хваща се вижда , а света си върви и не му пука за идиотиите на Раша , тях ще ги плащат руснаците , ама не тия покрай Путя !!
  • 24 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "Тези пари от":

    А за Нафтогаз какво рече , кой ще връща пари ??? Хахахахах !! Само да те светна , че новите искове са за НАД * милиарда само за активите в Крим , за другите отделно още 3-4 пъти по-толкова !!! Само стой и гледай кой ще е най-големия кредитор като почнат ликвидация на Газпром след 2-3 години !!!
  • 25 ДАНС

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Асан":

    Асане,а укроти се малко да не те гази мечката.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания