Last news in Fakti

20 Февруари, 2020 07:25 1 415 2

Тръмп обещал помилване на Асандж

  • джулиан асандж-
  • сащ-
  • помилване-
  • доналд тръмп-
  • адвокат

От Белия дом отричат

Тръмп обещал помилване на Асандж - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американският президент Доналд Тръмп е предложил да помилва основателя на "Уикилийкс" Джулиан Асандж, ако каже, че Русия няма нищо общо с публикуването на имейлите на Националния комитет на Демократическата партия през 2016 година.

Това стана ясно от пледоариите на защитата на Асандж на съдебно заседание в Лондон по делото за неговата екстрадиция в САЩ, предаде "Ройтерс". Асандж свидетелства чрез видеовръзка от затвора, докато адвокатите обсъждаха организирането на изслушването му следващата седмица за взимане на решение, дали да бъде екстрадиран в САЩ.

В Уестминстърския съд в Лондон адвокатът на Асандж Едуард Фицджералд се позова на свидетелски показания на бившия конгресмен републиканец Дейна Рорабакър, посетил Асандж през 2017 г., като каза, че той е бил изпратен от президента Тръмп да предложи помилване.

Помилването би имало, при условие че Асандж се съгласи да каже, че Русия не е била замесена в изтичането на имейли, които навредиха на кандидат-президентската кампания на Хилъри Клинтън през 2016 г., се казва в показанията на Рорабакър. Говорителката на Белия дом отрече тези твърдения.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    6 0 Отговор
    Ще го "изтъргуват", Асандж е "ценна стока"... Има начини да се добереш до "мръсните ризи" на властта. На ясно си какво печелиш и какво губиш - поне така си мислиш..? В това "уравнение", обаче, "неизвестните" постоянно се променят..? Когато за първи път си зададеш въпроса, "имаше ли смисъл всичко това", обикновено единственото ти желание е да "върнеш времето" и да пожелаеш да останеш "обикновен човек"..? Но, времето лети само в една посока - "неизвестното бъдеще"..!!
  • 2 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    АСАНДЖ НЕ Е ГРАЖДАНИН НА САЩ !?!? МОГА ДА ЛИКВИДИРАМ "МИС ПИГИ МУСТАФА" -КОГАТО ПОЖЕЛАЯ !!!!!!!!