Last news in Fakti

21 Февруари, 2020 10:59 2 170 30

ЕС осъди сблъсъците в Идлиб

  • ес-
  • сблъсъци-
  • идлиб

Настоява за прекратяване на сраженията

ЕС осъди сблъсъците в Идлиб - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС обяви, че отхвърля действията на сирийското правителство в Идлиб, съобщи РИА Новости.

Европейски представители отправиха призив към сирийското правителство. Настоява се военните действия да бъдат незабавно прекратени.

Декларацията е обявена от Европейския съвет. Според нея страните в конфликта трябва да спазват своите задължения.

Според международното право те трябва да осигурят достъп до хуманитарна помощ на всички, които искат такава. ЕС настоява за защита на цивилните.

От там смятат, че може да се иска разглеждане от Международния наказателен съд. ЕС се ангажира да засили хуманитарната си подкрепа за региона.

Очакват се нови разговори.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    25 13 Отговор
    Туркя няма място в Сирия. Да се изнасят докато не са ги онодили...

    Коментиран от #14

  • 2 любопитен

    25 4 Отговор
    Кой отхвърля действия на сирийското правителство на собствената му територия? ЕС що не отхвърли действията на муджахидините в ИДЛИБ?

    Коментиран от #18

  • 3 Анти милиционер

    22 5 Отговор
    Еврейският Съвет да духа супата.
  • 4 Еврейски Съвет

    8 23 Отговор
    Асад е нелегитимен.
  • 5 Бай хой

    17 5 Отговор
    И кво стана сейчас? ЕС осъди сблъсъците. Доколкото е известно вчера атаката е предприета от турчолята. Излиза че ЕС е осъдил турската атака. Ааа такааааа.
  • 6 куку руку ку

    17 7 Отговор
    A турската окупация на сирийска територия приема, нали? Жална ни майка, ако Турция си хареса части от България. Еврогейците само ще стоят и гледат сеир.

    Коментиран от #15

  • 7 есхуй

    9 2 Отговор
    Някой пита ли ги и какво зависи от разпадащ се ЕС
  • 8 Долу турските домати

    7 16 Отговор
    ЕС, това включва и България. Тези асадовци само могат да бият цивилните, а срещу турските войници треперят. А за американците, които им пазят петрола и рашките са по ниски от тревата.
  • 9 Иван

    8 9 Отговор
    Да живее българо турската дружба. Турците са ни приятели, щастливци сме, че имаме такива комшии

    Коментиран от #10

  • 10 Бай хой

    7 6 Отговор

    До коментар #9 от "Иван":

    Прав си, отношенията ни са много добри. Търговията върви между нас. Надявам се България да купи дронове турско производство, защо не и хеликоптери Атак, които са пак турски, може и от турските танкове
  • 11 Генерал-лейтенант софиянец но кореняк

    5 9 Отговор
    Турция в продължение на четири години бленувано, всеки ден очакваше доставките на ц-400, а българските комунисти русофили ръкопляскаха денонощно тук за тези доставки, както и българските турци много им се радваха как ръкопляскат!! Сега ще станем свидетели, ефективни ли са всъщност тези ракетни системи с-400? Вчера една дузина комунисти ми заявиха, че не са съгласни с това България да е в НАТО? България, господа комунисти е в НАТО по волята на българският народ. Това стана на 18.03.2004 с гласуване в парламента, като 226 народни представители бяха за, 4 против и нито един въздържал се. Трябва да се опитате поне да си завършите основното образование, за да знаете, че България е парламентарна Република, а Конституцията на България е определяща за всичко. Къде сте били в този ден? В историята няма ако! Да сте отишли пред парламента и да сте заявили, че вие сте директорите, които трябва да бъдат питани от парламента за всичко с референдуми и да променят конституцията както на вас ви е кеф! Такава пряка демокрация има в Швейцария, но вие също може да си я създадете, като си направите държава нейде в руските степи към Монголия да речем, или Татарстан. Тука не и в историята няма ако. Иначе мащабен военен ''сбор'' не искам да употребя думата ''военно положение'' и денонощни лицеви опори за вас комунистите и бягане сутрин по 30 км докато ви се пооправят мозъците.

    Коментиран от #13

  • 12 боцмана

    7 11 Отговор
    Редно е асад да се изтегли извън Идлиб. Турците имат право да са там и те ще са гаранта за мира в Сирия. Турците защитават сирийският нар
  • 13 Бачо Киро

    8 9 Отговор

    До коментар #11 от "Генерал-лейтенант софиянец но кореняк":

    И като членки на НАТО, ние винаги трябва да сме до нашият брат, турчина. Ние сме членки в НАТО, но сме и много добри съседи. Руснаците трябва да се махат от Сирия. Турците защитават сирийският народ
  • 14 Нямаш право на глас

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Виж ако приютиш едно 7-8 членно сирийско семейство от “терористи”-на възраст между 2 и 10 годинки според асад тогава можеш да се обаждаш ,таксиметровия плаче за пълна изолация от цивилизования свят , с тези бомби които мята по училища и болници
  • 15 Ами ако почне

    4 9 Отговор

    До коментар #6 от "куку руку ку":

    Българската армията да бомби Кърджали много ясно че ще има отговор от Турция , не мисля че е нормално асад , Русия и Иран да бомбят всичко наред понеже тези хора там са опозиция на кривия нос , дай по тази логика да обявим за терористи всички които не харесват Бойко или Радев замисли се малко , става въпрос за хора които наброяват 5-6 милиона които асад ги тормози вече 10 години и половината са в Турция или границата с Турция понеже не са съгласни с неговата политика, какво правим , такива като тебе не виждат по далече от стената на панелката си тъй че няма какво да им се обяснява

    Коментиран от #17, #19, #26

  • 16 Вън таксиметровия от Сирия

    4 11 Отговор
    Бил поканен от официалната власт в Сирия балалайки , кой нормален ще бомби собствения си народ , този асад е за въжето а таксиметровия за пълна изолация от света да си яде полезните изкопаеми, Ердо трябва да му спре газта , доматите и другите проекти , може и да забрани на руснаци да стъпят в Анталия , има кой да го замени ама турско море и такова обслужване няма кой да им предложи на бедния руски народ

    Коментиран от #27

  • 17 Бай хой

    6 2 Отговор

    До коментар #15 от "Ами ако почне":

    А турчолята защо бомбят курдите в Анадола? Вън турската армия от районите населени с курди.
  • 18 Пако

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "любопитен":

    Ако това наистина е казано от ЕС,значи или
    наглостта им е безгранична,или глупостта им
    е огромна,да забраняваш на една държава
    да брани територията си...
  • 19 Пижо

    6 3 Отговор

    До коментар #15 от "Ами ако почне":

    Ами любимите ти турци да заберат всички които
    желаят,и да си ги карат в Турция бе Ахмак.
    Значи по тъпата ти логика,през 80сетте години
    твоята Турция трябваше да влезе в България
    за да защити турско говорящия етнос.Задай
    си въпроса защо тогава не го направи а......
  • 20 Обичам свинска пържола

    5 3 Отговор
    Хаха вече забравихте как ООН щеше да съди Турция за престъпления когато нападна кюрдите в северна Сирия. Спиране и после какво???? Колко трябва да си тъп да не разбираш че това не е достатъчно.
  • 21 другарят

    9 1 Отговор
    Типична джендърска декларация на хора със сбъркано съзнание! Когато сирииската армия все пак прогони тези джихадисти от Идлиб /около 20 хиляди, по-голяма част от тях са от Европа/ след това къде ще отидат бре лицемери гнусни? Ще се върнат Европа и ще ви режат празните тикви!
  • 22 Гостът

    6 3 Отговор
    ЕС не смята ли,че навлизането на турската армия в Сирия си е нарушаване на суверенитета.Да се изтегли турската армия.
  • 23 Xe Xe Xe

    3 1 Отговор
    Какви сблъсъци? Няма сблъсъци. Просто Айсе след ваканциите се връща у дома, придружена, за собствена сигурност, от руската армия.

    Коментиран от #24

  • 24 Майкъл Рубин

    0 4 Отговор

    До коментар #23 от "Xe Xe Xe":

    Тя ще се върне и от Кипър!
  • 25 Гост

    7 1 Отговор
    ЕС не се изказа толкова категорично когато американците атакуваха Ракка. А ако сирийците не престанат да гонят терористите, тогава какво? В името на мира ще бъде бомбардиран Дамаск ли?
  • 26 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "Ами ако почне":

    Сценарият в Сирия е същият както в Либия. И там Западните сили плащаха и снабдяваха опозициинери, за да не харесват Кадафи. Като получаваш редовно солидни суми и подкрепа от САЩ е много лесно да избереш кого да харесваш и кого не.
  • 27 Иван

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "Вън таксиметровия от Сирия":

    По принцип наистина бедните народи си седят през отпуските в къщи или на вилата, ако имат късмет да я притежават, Руснак, който може да похарчи няколко хиляди Евро за почивка в Турция не може да се смята за беден.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: