21 Февруари, 2020 14:19 1 040 7

Договориха мир за Афганистан

  • афганистан-
  • талибани-
  • сащ

Мирно споразумение може да бъде обявено след една седмица

Договориха мир за Афганистан - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Очаква се САЩ и талибаните в Афганистан да сключат споразумение през следващата седмица. Това обяви американският държавен секретар Майк Помпео, цитиран от FOX News.

Вероятно споразумение може да бъде сключено на 29-ти февруари. В момента се провеждат преговори между двете страни.

Целта е прекратяване на конфликта в страната. Талибаните ще спрат със своите атаки, а САЩ ще намалят своето присъствие в страната.

От петък в сила влиза споразумение за намаляване на насилието в страната. Примирието ще трае 7 дни, преди да бъде обявено официално споразумение.

САЩ ще изтеглят своите представители в предварително договорен период.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    6 1 Отговор
    Поредната световна империя търпи крах в Афганистан. С тия и извънземните няма да се оправят.
  • 2 Бай хой

    3 1 Отговор
    САЩ клекнаха. И то без Русия да помага на талибаните.
  • 3 ****

    2 0 Отговор
    За кой ли път вече го чуваме това,на някои хора много им се иска да се случи точно това,но едвали.Дали със споразумение или не,те станаха пак за смях на света с прехвалената си армия.

    Коментиран от #7

  • 4 Гост

    2 0 Отговор
    Плантациите с мак и производството на хашиш няма да бъдат застрашени от мира в Афганистан.Самолетите с този наркотик ще продължат да си летят до базата на САЩ в Косово, Бондстийл. А от там ще бъдат поемани от албанската мафия.
  • 5 ПЕНКО

    1 1 Отговор
    Е, КАК ТАКА- ХЕМ ДОГОВОРИХА -ХЕМ СЕ ОЧАКВА ДА СЕ СКЛЮЧИ СПОРАЗУМЕНИЕ ???!!! ЕМИ НЯМА КАК ДЯ СЕ СКЛЮЧИ -КАКВОТО И ДА БИЛО ,ЗАЩОТО ПО- ЗАКОНА НА САЩ -"НЕ СЕ ПРЕГОВАРЯ С ТЕРОРИСТИ" !!!!!!!!!!!!
  • 6 Браво!

    1 3 Отговор
    САЩ показа на ватниците, че са истински миротворец!
  • 7 Казуар

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "****":

    В Афганистан американците имат 13 - 14000 войници които далеч не могат да контролират голямата територия на страната. Обучава се правителствена армия от 300000 войници която се сражава с талибаните. Талибаните бяха разрешили на Ал Кайда да има бази в Афганистан и за това след 11 септември американците влязоха в страната заедно с други страни от НАТО.
Новини по държави: