Last news in Fakti

22 Февруари, 2020 08:55 3 149 32

Русия сее пропаганда за коронавируса и Украйна

  • коронавирус-
  • русия-
  • украйна

Путин опитва да измести погледа на гражданите си от режима в Русия и да замени вътрешните проблеми с външни

Русия сее пропаганда за коронавируса и Украйна - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Немалко сили по света са ангажирани да използват ситуацията с коронавируса, както за постигане на политически цели, така и за получаване на материални облаги. Докато повечето страни обединяват усилия за предотвратяване на по-мащабни спекулации, Русия продължава да прилага стратегията си за хибридна агресия, използвайки коронавируса като информационно оръжие срещу Украйна, сочи анализ на украинските медии.

Целта на следващата операция на руските специални служби по отношение на Украйна е не толкова изострянето на социалното напрежение в тази страна, а по-скоро промотирането на Запад на ключовия разказ на Кремъл за „провалената държава“.

Концентрацията на руската пропаганда върху случващото се в Украйна надделява над вътрешните проблеми в Руската федерация. Федералните канали обсъждат евакуацията на украинците от Китай, а не бунтовете за боклук, екологичната ситуация в най-замърсения град в света - Красноярск или протестите срещу конституционния преврат на Владимир Путин.

Няколко дни преди украинците да се върнат от Ухан в родината си, пропагандата на Кремъл излъчваше готовността на Русия да ги приеме в Крим, като по този начин отново спекулира с украинския въпрос. Кремъл създаде паника, която се разпространи сред украинското общество във връзка с евакуацията на „заразени“ граждани от Китай в Украйна, като измамно заблуждава хората, за да се получи силен негативен резонанс.

Руската федерация използва датата на шестата годишнина от паметта на загиналите по време на Революцията на достойнството в Украйна за протестите в Нови Санжари. Само някои опозиционни руски медии показаха при какви условия Руската федерация връща гражданите си от Китай у дома.

Москва евакуира гражданите си от Китай, както се превозва добитък. Хората са "настанени" на дървени пейки в боен самолет, където вместо тоалетна имаше палатка с кофа.

На фона на провалите в социалната сфера и в провеждането на конституционната реформа, Путин се опитва в традициите на добрата съветска практика да измести погледа на гражданите си от режима в Русия и да замени вътрешните проблеми с външни, обобщават украинските политически анализатори.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опа Опа

    33 6 Отговор
    Ххахахахахахахаха
  • 2 Бесен язовец

    19 54 Отговор
    Типично по руски и в стила на гения Путин.

    Коментиран от #20

  • 3 кълвач

    59 11 Отговор
    И докато си почива (Путин де), източва язовири, освобождава Божков и инспирира разследване на испанските власти срещу любимия ни Бойко! Голяма гадина ей!
  • 4 Наблюдател

    59 14 Отговор
    Личи си , че автора живее в кенеф и се храни с л@йна .
  • 5 Да питам

    66 8 Отговор
    Е кое е руската пропаганда и лъжа...-че украинците замеряха с камъни автобусите на върналите се от Китай украинци,когато ги караха за 14 дневна карантина...и блокираха пътищата с викове"мъртвите не пренасят зараза-убийте ги..." Че в Ютуб има доста клипове снимани от самите украинци-къде е руската измислица? А коментарите под клиповете са от тип"как толко бързо се превърнахме в животни"...Айде стига плоски и елементарни писаници от псевдо демократи-не сме чак толкова глупави...

    Коментиран от #8

  • 6 Факт

    52 7 Отговор
    Тубата вече е пълна с видео от Украйна,какво общо имат тук руснаците?Ставате за смях вече с тази политкорекност.
  • 7 Иван

    6 45 Отговор
    Прошляци порусначени,кое от написаното не е вярно?

    Коментиран от #16

  • 8 Бесен язовец

    10 24 Отговор

    До коментар #5 от "Да питам":

    Когато ти спрат финансирането тогава питай
  • 9 американската мафия

    35 5 Отговор
    украинските спецслужби какво казват? Еми то е много ясно какво им наредят от Вашингтон!!! Америкият режим е корумпирал всичко в Украйна! Американската мафия води война срещу всички свободни държави и също тяхната независимост!
  • 10 американската мафия

    33 7 Отговор
    Путин с единствен има топки да се бори срещу американската мафия и американския тоталитарен режим!

    Коментиран от #22

  • 11 Еврейския

    20 4 Отговор
    Ние подкрепяме и Россия и Усраина! Когато един и същ народ се разцепи и унищожава взаимно, за нас е жетва! Па вие си пишете дивотии!
  • 12 Йосифус🥵

    3 22 Отговор
    Какво да кажем за азиатските варвари. България е пълна с идиоти вярващи на Джуджан.
  • 13 Румяна Костова

    23 1 Отговор
    ,, Целта на руските служби е промотирането на Запад на ключови разказ на Кремъл за провалената държава "Госпожа, Симеонова, и без промитиране от Кремъл, украинците се уляха с начина на посрещане на своите сънародници с камъни и тояги. И то точно в деня на шестгодишнината от революция гидности . Казвате, че Путин ги е насъсквал да счупят стъклата на автобусите? Не зная какво се промотира във Вашия мозък в такъв случай. А от вътре възрастните закриваха със своите тела децата, за да не пострадат. Западно украинските селяци са толкова тъпи, че не можаха да включат как счупвайки стъклата и нахлувайки в автобусите за саморазправа с пътниците има по-голям шанс да се заразят. Сигурно щяха лично да уфушат и избият пристигналите от Китай, ако не се бе намесил полицията.
  • 14 666666

    8 0 Отговор
    Хахахахахаааааа
  • 15 Гост

    20 1 Отговор
    Повечето солидни световни медии показаха кадри как украинците посрещат с камъни своите сънародници. Но там нямаше препратки, че Путин им е поставял камъните в ръцете. Заданието да пише против Путин си е задание и пари някак трябва да се изкарват,но нека госпожата слезе малко в реални свят.
  • 16 Иван

    17 1 Отговор

    До коментар #7 от "Иван":

    Ти си изгубен случай щом загряваш толкова бавно. Айде тоя път ще ти помогна. Не е вярно,че промотирането на Запад на ключовия разказ на Кремъл за провалената Украйна има нещо общо с дивите скотове, които нападнаха автобусите, в които мирно седяха хора с украински знаменца. Имаше и деца.
  • 17 Borislav Popov

    5 20 Отговор
    Всичко е вярно, по федералните руски тв канали, по цял ден за Украйна говорят и само негатив, руската пропагагдна машина работи с пълна пара.

    Коментиран от #19, #27, #28

  • 18 Асен Илиев

    0 9 Отговор
    Бортников измисли коронавируса :)
    https://makeameme.org/meme/498b2a2a36
  • 19 Румяна Костова

    17 2 Отговор

    До коментар #17 от "Borislav Popov":

    И в самата Украйна обикновените жители нямат поводи да говорят позитивно,те са най-бедни в Европа , нали си спомняте Не се сещам по коя причина Кремъл трябва да е позитивен към новата власт на Украйна. Аз отдавна не следя руските политически шоу, в които се говори за Украйна, но след като Вие го правите, трябва да знаете, че руснаците се изказват така не за украинския народ, а за политиците му.
  • 20 Гост

    14 6 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен язовец":

    Кое е типично за Путин, че е докарал каруца с камъни, от които селяните са грабили, за да ги запращат по своите сънародници в автобусите?
  • 21 Митю

    7 4 Отговор
    поне разбрахме как се транспортират Говеда.новото за мен бе,че използват палатка
  • 22 Асен Илиев

    1 12 Отговор

    До коментар #10 от "американската мафия":

    Затова RT е пълна само с евреи/хазари :)
    Да ти се доповръща, само като им гледаш зурлите свински!

    Коментиран от #25

  • 23 ГОЛАТА ИСТИНА

    17 2 Отговор
    УКРАИНСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ ПРЕДАДЕДЕ КАК ДВА АВТОБУСА ПРИСТИГНАЛИ С УКРАИНЦИ ОТ КИТАЙ СА ПРЕНИ ОТ РАЗБЕСНЕЛИ СЕ УКРАИНСКИ ЖИТЕЛИ, ПРЕПРЕЧИЛИ ПЪТЯ С ГУМИ ДО ТЕХНИЯ ГРАД, КЪДЕТО СМЯТАЛИ ДА ГИ НАСТАТЯТ ЗА КАРАНТИНИЯ ПЕРИОД, КРЕЩЕЙКИ, ГОНЕЙКИ ГИ. АКО ИМАТЕ ВЪЗМОЖНОСТ ИЗГЛЕДАЙТЕ ГО, ЗА ДАВИДИТЕ РАЗБЕСНЕЛИТЕ СЕ ХОРА ВСЕ ЕДНО СА НА МАЙДАН....
  • 24 Компромантна статия

    11 1 Отговор
    С нея може само зле информирани хора, които да заблуждавате и лъжите.
  • 25 Borislav popov

    6 5 Отговор

    До коментар #22 от "Асен Илиев":

    А твойта противна и мизерна зурла виждал си я ? Повърня гадна
  • 26 Иван

    14 3 Отговор
    Эначи дивашките укропитешки иэроди в централна Украйна са агенти на Путин.
  • 27 Аха

    12 3 Отговор

    До коментар #17 от "Borislav Popov":

    Руската машина работи с пропаганда,а краварската пуска вируси на тез дет не слушкат.
    Кат китайците де.
    Нема страшно они виросите не прощават нико му.
    Па ако ще и да са кравари.
  • 28 Po-znaesht

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Borislav Popov":

    Ти май гледаш "по цял ден само руски канали",така ли е?? Щом твърдиш,че НАИСТИНА по рускиге канали по цял ден показват негативни новини за Украйна??
  • 29 Българин във Воронеж

    2 8 Отговор
    Руската кочина, начело с путкин, нямат равни по мизерия и простотия!
  • 30 хахаха

    1 6 Отговор
    "Мocквa eвaкуирa грaждaнитe cи oт Китaй, кaктo ce прeвoзвa дoбитък. Хoрaтa ca "нacтaнeни" нa дървeни пeйки в бoeн caмoлeт, къдeтo вмecтo тoaлeтнa имaшe пaлaткa c кoфa."

    Руснаци, сър:)
  • 31 Бай Вангел

    0 0 Отговор
    Ерефия скоро ке падне.Който коронавирус копае другиму,сам пада в него...:)))
  • 32 КУРнинов

    0 0 Отговор
    ИДВА КРАЯ НА ДЖУДЖЕТО ПУТИ!
Новини по държави: