Last news in Fakti

22 Февруари, 2020 15:06 2 257 4

По-строги правила за издаване разрешително за оръжие

  • ханау-
  • германия-
  • оръжие
По-строги правила за издаване разрешително за оръжие - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Към момента в Германия не се провеждат регулярни медицински прегледи на хора, които притежават оръжие. Заявка за разрешително може да подаде всеки гражданин на ФРГ, който желае да се занимава със спортна стрелба, лов или да колекционира оръжия. Специално ведомство проверява въпросната молба, прави справка в полицията и разузнаването. В случай, че има информация, че заявителят страда от алкохолизъм или наркотична зависимост, има психически проблеми, то на него му се отказва издаването на разрешително за оръжие. Ако са налице съмнения, то лицето трябва да мине през психиатричен преглед. Подобен преглед е задължителен за лица под 25-годишна възраст.

Именно тази възрастова граница беше подложена на критика от страна на представители на Обединението на германските психолози (BDP), пише вестник Die Welt. “Няма данни за това, че хората над 25-годишна възраст представляват по-малка заплаха, когато разполагат с оръжие”, пише в заключението на експерти.

Поводът за промяна на условията за издаване на разрешителни за носене на оръжие в Германия отново е на дневен ред, след като преди дни в Ханау след стрелба в бар загинаха 11 души, сред които стрелецът и майка му. Убиецът – 43 годишен германец с крайно десни убеждения е получил разрешително за оръжие през 2013 г.. През 2019 г. е би проведен и надзорните органи са установили, че той правилно съхранява оръжието си. Не е била проведена психологична експертиза, тъй като към момента на проверката той е бил на възраст над 40 години.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да го кажем направо

    10 0 Отговор
    Де го чукаш-де се пука...Тотално неадекватни политици ,неразбиращи първопричината на проблемите.Ако нямаше тези брадати главорези-нямаше и да се засилят крайно десните течения в Германия-демек-проблема основно е в либералните ценности които изповядват политиците,заради които една лелка покани открито джихадистите в Европа...-това е същноста на проблема---другото е следствие....

    Коментиран от #3

  • 2 Шляхтиц

    10 1 Отговор
    В България нормален човек не получава разрешително, за това пък всякакви психопати и ненормалници имат арсенали с оръжие, боеприпаси и големи количества взривни вещества...........
  • 3 Е то се виде.

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Да го кажем направо":

    Е как да ги няма бе ако не са мигрантите Германия умира!
  • 4 Амет

    2 2 Отговор
    Така или иначе каквото има да става ще стане .
Новини по държави: