Last news in Fakti

23 Февруари, 2020 12:14 2 074 1

Южна Корея повиши нивото на опасност

  • коронавирус-
  • южна корея-
  • вирус-
  • франция

Броят на заразените надвиши 550

Южна Корея повиши нивото на опасност - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Южнокорейският президент Мун Дже-ин каза, че правителството ще повиши нивото на опасност от заболявания в страната с една степен - до най-високата, с цел да ограничи вълната от нови случаи на коронавирус, предаде "Ройтерс".

Броят на заразените се увеличи със 123 до 556, а броят на смъртните случаи станаха пет, по данни на Националния център за контрол и превенция на заболяванията.

Междувременно в интервю за в. „Паризиен“ френският министър на здравеопазването Оливие Веран обяви, че страната му също се готви за евентуална епидемия, причинена от новия коронавирус, предаде AFP.

Веран добавя, че следи много внимателно ситуацията в Италия и смята за много вероятно да се появят нови случаи на зараза и във Франция. Все повече лаборатории разполагат с диагностични тестове, което позволява хиляди анализи на ден, продължава и снабдяването с маски, добавя френският здравен министър.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко Боклука

    6 0 Отговор
    Само в Барселона да не се появи тоя вирус! Там са любовницата и детето ми.
Новини по държави: