Last news in Fakti

23 Февруари, 2020 20:00 11 967 153

Русия не би посмяла директно да предизвика Турция, пише турско издание

  • идлиб-
  • турция-
  • русия-
  • сирия-
  • башар асад-
  • армия-
  • предизвика-
  • войници-
  • рулетка

Няма печеливши от руската рулетка в Сирия

Русия не би посмяла директно да предизвика Турция, пише турско издание - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Няма печеливши в руската рулетка в Сирия, пише турското англоезично издание "Дейли Сабах" в материал, цитиран от агенция "Фокус".

Стигнахме до края на рулетката, която се играе от Русия в Идлиб в Северозападна Сирия. Москва досега не е имала голям успех в политическите решения в Сирия. Освен това тя е на прага да загуби всичките си достижения на терен и на масата за преговори що се отнася до споразуменията си с Турция. За по-добро разбиране на ситуацията, преглед на колебанията и предателството на Москва по време на гражданската война (в Сирия) може да се окаже полезен.

Въпреки предупрежденията от Турция, Русия не проявява дори малък интерес към намирането на постоянни решения на проблемите в Сирия чрез мирни и дипломатически пътища. По същия начин Москва направи малко, за да предотврати агресията на войските на режима на Башар Асад срещу турската армия. В четвъртък още двама турски войници, които бяха разположени в района за поддържане на прекратяване на огъня съгласно споразумението от Сочи, бяха убити от силите на режима. Москва, от друга страна, изглежда не иска да изтегли правителствените сили обратно към линията, посочена в споразумението в Сочи. Напротив, тя си затваря очи за насилието, което силите на режима упражниха върху турските войски и нагло обвини Турция, че не прочиства района от радикали. Това отношение рискува военните, политическите и хуманитарните цели на споразумението в Сочи. Въпреки че Москва не би посмяла директно да предизвика Анкара, тя вместо това използва враждебните действия на режима като сила на принуда. Ясно е, че Анкара е изчерпала търпението си към тази измамна политика.

В резултат на тези развития президентът Реджеп Тайип Ердоган изпрати ясно съобщение в сряда. Вероятна е операция в Идлиб, тъй като остава по-малко от седмица до крайния срок, даден от Анкара на режима, за изтегляне от наскоро превзетите райони. В случай на неизпълнение Турция е готова да започне мащабна операция срещу режима на Асад, който не спазва споразумението в Сочи. Около 10 000 войници, включително сили на Сирийската национална армия и огромно количество военна техника, вече са разположени в района.

Междувременно международното възмущение продължава да нараства срещу неотстъпчивото отношение на Русия. Очаква се Москва, спечелила доверие чрез дипломатическия процес с Турция, да загуби дипломатическо си лице, ако не приеме примирителна позиция. Станахме свидетели на първите признаци на обратна реакция в писмото, предполагащи санкции срещу Русия поради нападения в Идлиб, изпратени до американския държавен секретар Майк Помпео от американските законодатели. Освен това германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон разговаряха по телефона с руския президент Владимир Путин, за да го подтикнат да приложи прекратяването на огъня в провинцията. Изявленията на САЩ, ЕС и НАТО, осъждащи атаките на режима на Асад, също трябва да бъдат отбелязани, тъй като те показват как може да се формира антируски съюз за часове. Телефонният разговор на Ердоган с Меркел и Макрон за обсъждане на последната ситуация в Идлиб също трябва да бъде отбелязан при тези обстоятелства. Освен това не трябва да се пренебрегва изявлението на министъра на отбраната (на Турция) Хулуси Акар, което предполага, че Анкара може да поиска ракети „Пейтриът“ от САЩ, въпреки че тази информация все още не е потвърдена; настоящите отношения обаче предполагат, че и двете страни биха работили заедно, ако възникне необходимост.

С много показатели, сочещи за отслабване на позициите на Москва, сигурно е, че Русия е достигнала края на своята рулетка. Москва може да реши да продължи играта си, но другите участници вече няма да толерират страданията на сирийския народ. Сирийските бежанци, които избягаха от преследването на режима на Асад и намериха убежище в Турция, заслужават правото безопасно да се върнат по домовете си. Телефонният разговор на Ердоган и Путин беше много критичен и решаващ в много аспекти по отношение на обещанието за мир в Сирия и поддържането на турско-руския съюз за бъдещето на Сирия.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 61 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бесен Язовец

    171 44 Отговор
    Директо ще бъдат пратени в Анадола турците от Идлиб! Няма да имат време да си вържат потурите по гащи ще бягат към Анадола ако ги погнат руснаците!
  • 3 Куонтико щат Вирджиния

    41 113 Отговор
    Щото знае каква хурка я чака за това
    Турция не е сама , неин съюзник са САЩ

    Коментиран от #8, #91

  • 4 Ми-24

    130 35 Отговор
    Жалки чалмари!

    Коментиран от #153

  • 5 1878

    135 40 Отговор
    Туркия ке падне!

    Коментиран от #56

  • 6 Дельо хайдутин

    138 40 Отговор
    Путин направо умира от страх пред насраните чалми. ХА ХА ХА!

    Коментиран от #30

  • 7 Kumonist

    120 18 Отговор
    Те така и в Крим украинците не вярваха,че руснаците ще го нанексират.
  • 8 онясконя

    33 8 Отговор

    До коментар #3 от "Куонтико щат Вирджиния":

    таман си помислиме че си намерил некой баламурник да та эбе а ти пак тука се пробваш нема да ти се навие никой ма толко ли си прост че поне тва не разбра досега?
  • 9 Коко

    82 50 Отговор
    Не само турция, но и атлантическия еврогейски съюз ще бъдат заличени за няколко часа

    Коментиран от #19

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Дрън Дрън

    97 21 Отговор
    Руснаците умеят да играят на рулетка и просто предизвикват реакцията на отсрещната страна, за да могат после да кажат - Вие се го търсихте.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 pepy

    61 6 Отговор
    Двамата диктатора тотално зае.аха третия. Няма Сирия, няма Либия - напръдването продължава /за сега чрез медиите/... Да му мисли цивилното население.
  • 14 1+1=2

    93 32 Отговор
    турците са наистина глупави. те слушат подканите на американците. възнамеряват да затворят протоците. Атонското пророчество ще бъде изпълнено. те ще загубят Цариград

    Коментиран от #90

  • 15 Бесен Язовец

    77 17 Отговор
    Сега ще се види, че соросите в България са и туркофили!

    Коментиран от #21

  • 16 1234

    80 14 Отговор
    13 войни турция Русия, 4 пъти турция се води победител, условно... останалите пъти турския задник е спасяван от запада, който в момента едва ли ще го направи вече! а в момента Русия и турция са несравними във военно отношение
  • 17 Д'мин

    78 4 Отговор
    Някой анализатор е пропуснал в уравнението още едно неизвестно-Иран.

    Коментиран от #36

  • 18 Факт

    96 15 Отговор
    Турция прилича все повече на прос....ка която си върти задника на два сводника и очаква кой ще даде повече облаги за да си я пресвой
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Осман

    29 125 Отговор
    Турция е много силна. Тя ще смаже русия. Ще й даде урок, който ще бъде запомнен през вековете. Ислямът ще надделее.

    Коментиран от #24, #25, #46

  • 21 Хехехе

    27 3 Отговор

    До коментар #15 от "Бесен Язовец":

    Че то това е ясно отдавна.
  • 22 Ххх

    8 42 Отговор
    Статията е за Израел, но донякъде касае и Турция........................
    Изминаха 45 години от момента, в който руската мечка бе изгонена от Близкия Изток по време на войната на Съдния ден, но ето, че тя се върна. Сега, както и тогава, Русия не е наш съюзник, а руснаците не решават проблемите — те ги създават. «Страхувайте се от данайците, носещи дарове». С тези думи жрецът Лаокон предупреждаваше жителите на Троя за коварството на древните гърци. Но троянците не взеха предвид предупреждението и вкараха в града даровете на своите врагове — празния отвътре дървен кон. През нощта гръцките войни тайно се измъкнаха от вътрешността на коня, отвориха градските врати и завзеха Троя. Предупреждението на Лаокон стана символ на подозрителността, с която трябва да се отнасяме към врага, когато той започва да те обсипва с милостиня. Спомням си думите на жреца всеки път, когато на премиера на Израел бе оказван царски прием в Кремъл. Президентът Владимир Путин обсипваше Бинамин Нетаняху с многобройни почести, а израелското правителство считаше вазимодействието между Армията на отбраната на Израел и руските въоръжени сили за решен въпрос. Но когато сирийците свалиха руския разузнавателен самолет, цялата хармония и общи интереси се разбиха на парчета. Настана моментът на преоценка на ценностите, време е да разберем, че 45 години след като руската мечка бе изгонена от Близкия Изток по време на войната на Съдния ден, той се върна и заплашва Израел. Сега, както и тогава, Рус

    Коментиран от #23

  • 23 Ххх

    11 40 Отговор

    До коментар #22 от "Ххх":

    Сега, както и тогава, Русия не е наш съюзник, руснаците не решават проблемите — те ги създават. Защото те стопанисват Сирия, а иранската армия, Сирия и «Хизбулла» могат да укрепнат и да се усилят само под тяхна защита и покровителство. Затова взаимодействието по въпросите за сигурността, в името на което запазване командващият ВВС на Израел унизително бе повикан в Москва, може да се окаже капан. Руснаците могат да баламосват Израел и да го подмамват, докато оста на на злото не разположи военното си присъствие в Сирия и Ливан и не блокира напълно въздушното пространство за израелските ВВС.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 няма и нужда

    42 6 Отговор
    да я предизвиква директно, достатъчно е индиректно да им изпрати няколко „нюк-а” по големите градове и те директно ще напълнят шалварите. А това е много вероятно да се случи ако агите предприемат масирана сухопътна офанзива, тъй като руснаците нямат излишен човешки материал да го хвърлят срещу аскера, а и не си струват човешките жертви които неминуемо ще дадат.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 666

    5 20 Отговор

    До коментар #6 от "Дельо хайдутин":

    ШИЗО ЖЕНА ТИ КАЗА ДА СЛЕЗЕШ В ПИЛЕТО ДА СИ ВЗЕМЕШ ОСТАТЪЦИТЕ ОТ ЯДЕНЕ И КАКВО Е СЪБРАЛА ОТ ЧАШИТЕ ВОДКА!!!!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Ххх

    15 23 Отговор

    До коментар #27 от "гОсТ":

    Нещата са с много условности. Първо, не знам дали Турция е платила изцяло доставените Ц 400. Пък и не се знае, ако Ердоган се почувства много ощипан и ощетен от руските действия в Сирия да предостави Ц 400 за изучаване от натовските страни, както това направиха Гърция и Украйна.

    Коментиран от #37, #41

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 гост

    34 4 Отговор

    До коментар #29 от "Осман":

    Хахахахаха...а докато бесиш, жена ти заработва в хотелите в Смолян, че като се върнеш от бесенето, да има ко да манджаш..таива в глупака
  • 35 Миг 29

    21 3 Отговор

    До коментар #27 от "гОсТ":

    Ти знаеш ли къде са c400? Дали са при тях или на някой американски полигон? Има тихи игри и много заинтересовани...

    Коментиран от #42

  • 36 Адмирал Пиздохуев

    9 7 Отговор

    До коментар #17 от "Д'мин":

    Иран ще изпратят летящи килимчета ли ??
    На това се надяваме ,че иначе ще ни разпорат тия нерези . Те пак ще ни разпорят де ама поне на меко да е
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Бачо Киро

    46 11 Отговор
    Брей, турците си повярвали... Забравиха как тича Ердоган след провокацията със самолета до Москва и как в момента квичат за помощ към САЩ, иначе бяга много ербап до скоро как никой им не трябва, а при най-малка съпротива и квиченето е до небесата, а уж не обичали прасетата...
  • 39 123

    44 16 Отговор
    Путин е много търпелив-но накрая ще ги ошамари фесовете и няма да се обадят следващите 100г
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 гОсТ

    34 8 Отговор

    До коментар #32 от "Ххх":

    Ти пък..дали ракетите са ябълката на раздора или става на въпрос за нещо друго. Много ще е интересна ситуацията, ако Путин пусне интифата да се спрат руските туристи от летуване в Турция и спре вноса на турските пластмасови домати.Познай с каква скорост Ердо ще стъпи на килимчето в Масква. Щото тоя филм го гледахме вече веднаж, та ми се струва че няма неизвестни величини в това уравнение.А след всичко, което надроби в НАТО, около Кипър и в Либия, никой няма даже крак да вдигне да го препикае анадолския маймун.и понеже е голям умник Ерпосрания, лятото идва и пак ще се пука по шевовете гръцкото крайбрежие.

    Коментиран от #137

  • 42 Обичам свинска пържола

    30 6 Отговор

    До коментар #35 от "Миг 29":

    Хора какво говорите сякаш САЩ или Русия са от Марс или Нибуру??? Русия няма с какво да изненадат САЩ нито обратното. Долу горе нещата се знаят дори и Франция и Германия не могат да бъдат изненадани. Въпросът е кой колко жертви може да понесе. Русия иска Арабите може да жертва за тях няколко стотни войника, Турция дали ще устиска толкова? За САЩ абсурд.

    Коментиран от #49, #51, #59

  • 43 Ел Греко

    9 15 Отговор
    А такааа..бийте се, трепете се, вашта...аз пък ще прибирам парите на руските туристи лятото...Ха добре сте ми дошли, ол инклузива ви чака...
  • 44 СССР

    24 4 Отговор
    Ма да тя турция може да свали всичките 30000 балистични ракети 😂
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Хюстън

    30 7 Отговор
    Лаком турски дъз кръв сере! и още 16 пуйки отлетяха в Либия там какво ще направи ернасран!
  • 49 Миг 29

    4 8 Отговор

    До коментар #42 от "Обичам свинска пържола":

    Има има... Всичко е догатки... Кой притежава руска ядрена подводница или ръкета кинжал или ядрените им оръжия... F22 само едни го имат.. Самолетоносачи... Разрушители... Всеки има свои разработки... Чакат нещо да падне потъне и да се крадат един друг... Жестоко се лъжеш ако си мислиш, че държавни тайни се разгласяват...
  • 50 гОсТ

    21 6 Отговор

    До коментар #46 от "Долу турските домати":

    Попитай ги какво означава турския термин ''джак-джек''..по това ще разбереш колко са турци и Хасан и Осман и сичкото Ос.ан. Всичките тия бълхари са или от помъчените, дето са ни риба, ни рак и никой не ги бръсне, или са от онези, синьоджуклестите, дето им излизат веднага ДНК резултатите, щом застанат пред огледалото и си обърнат обратно долната джука...Хайде сега да видим -има ли някой да ни разясни какво значи ''джак-джек''..а ?
  • 51 Пържола няма лапай шпека

    9 10 Отговор

    До коментар #42 от "Обичам свинска пържола":

    И за какво и са арабите на русия бе ждрольо? Нефт и газ ли ще им продава? Или пък москвичи?

    Коментиран от #52

  • 52 Обичам свинска пържола

    13 4 Отговор

    До коментар #51 от "Пържола няма лапай шпека":

    Сигурност ще им продава сигурност щото арабите всички искат да ги докопат. Това означава мнооооооого оръжия.

    Коментиран от #53

  • 53 Пържола няма лапай шпека

    8 15 Отговор

    До коментар #52 от "Обичам свинска пържола":

    Че арабите са богати, т.е. могат и си купуват американски оръжия с които да си гарантират сигурността, защо им е да си купуват руски? Имаш ли отговор?

    Коментиран от #54

  • 54 Обичам свинска пържола

    14 7 Отговор

    До коментар #53 от "Пържола няма лапай шпека":

    Защото американците са предатели!!!! Те си казаха Турция ми е по важен от вас, като добавим и Израел какво повече да говорим.

    Коментиран от #62

  • 55 Иван

    13 25 Отговор
    СМЪРТ ЗА УБИЕЦА ПУТИН

    Коментиран от #60

  • 56 Чопи

    13 29 Отговор

    До коментар #5 от "1878":

    Кога паднат на коча мъдите тогава и Турция ке падне 😂
  • 57 Гост

    26 6 Отговор
    Предателства на Москва в гражданската война в Сирия? Доколкото ни известяват медиите, руснаците както поддържаха Асад в началото на пристигането си в Сирия, така и продължават да го правят. Те не са минавали на другата страна на барикадата, за да се сприятеляват с демократичната опозиция. Предатели излязоха американците, обещаха на кюрдите да им свалят звезди от небето и после ги изиграха.

    Коментиран от #63

  • 58 Порно

    35 6 Отговор
    Турчолята са учудени , че никой не ги подкрепя да възстановят империята. Когато човек сам си вярва на глупостите , е най-опасен.

    Коментиран от #95

  • 59 Иван

    22 11 Отговор

    До коментар #42 от "Обичам свинска пържола":

    Путин е доказал, че умее да изненадва. Докато някои държавни ръководители не излизат от социалните мрежи, Путин залага на добре обмислени действия.Американците вече си мечтаха как ще обзаведат морската си военна база в Крим, а Путин им срина мечтите. Елегантно и без нито еди изстрел.

    Коментиран от #64

  • 60 Ххх

    2 13 Отговор

    До коментар #55 от "Иван":

    Плоска, жалка и недоносена твар. Намери си някое подходящо дърво да се обесиш, достатъчно си мърсил форума с кретенизмите си.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Пържола няма лапай шпека

    3 8 Отговор

    До коментар #54 от "Обичам свинска пържола":

    Значи Русия иска арабите защото американците са предатели? Затова Русия ще им продава оръжия вместо тях. Така ли?

    Коментиран от #65

  • 63 Обичам свинска пържола

    12 4 Отговор

    До коментар #57 от "Гост":

    Да добавя и за кюрдите. Позицията на Русия е ясна без увъртане. Русия никога не е обещавала нищо на кюрдите освен да се разберат с Асад и тогава Русия като гарант на Сирия ще бъде и техен гарант! Това си пролича в Африн и Тел рифат. В Африн кюрдите не се обърнаха към Асад сега живеят по шериата а Тел рифат е свободен населен с Кюрди.
  • 64 Обичам свинска пържола

    11 5 Отговор

    До коментар #59 от "Иван":

    Това са две различни неща. Аз говоря че няма изненада в оръжията. Тактически Русия е водила много войни и има превъзходно подготвени генерали, това никой не може да го отрече.
  • 65 Обичам свинска пържола

    17 4 Отговор

    До коментар #62 от "Пържола няма лапай шпека":

    Ти сам видя какво направи САЩ в Ирак и Сирия! Как да се довериш на такъв човек? Повярвай ми аз за разлика от други не мразя САЩ даже им симпатизирам обаче това което направиха с Кюрдите!?!?! Самите американски войници им се ревеше, предпочитаха да умрат отколкото да постъпят така подло, ще им остане рана за цял живот.

    Коментиран от #72

  • 66 ТАСС

    23 9 Отговор
    Руските самолети директно избомбиха бронирана техника на турците и към 40 джихадисти и някой друг турски командос дадоха фира.Нека се пробват пак да видят директен сблъсък.
  • 67 Обичам свинска пържола

    16 6 Отговор
    Момчета ние докато си лафим тука тя офанзивата за М4 започна. Хайде да пожелаем успех на САА с което договорът от Сочи принудително да бъде изпълнен без волята на едната страна.

    Коментиран от #68, #75

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Испор

    17 12 Отговор
    Слава на майка Русия! Ще се молим за поредната велика победа на руската армия, подкрепена от сирийската и от иранската армия!

    Коментиран от #71

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Дурхан

    6 15 Отговор

    До коментар #69 от "Испор":

    Иранците от Хизбуллах ли ? Или руския агредор от Донецк ?
  • 72 Хасан

    4 15 Отговор

    До коментар #65 от "Обичам свинска пържола":

    Това не са кюрди а терористи от марксистко ленинската терористична организация ПКК
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Хасан

    9 17 Отговор

    До коментар #73 от "Петър":

    Турция все пак не е Украйна ...в съседния град руснака да ти избива роднините а ти да отиваш на дискотека
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 стоян георгиев

    16 6 Отговор
    турция няма да бъде подкрепена от нато при конфликт с русия.турците сами си го направиха и ще си носят последствията.има огромна разлика от деиствията на съюзниците в нато към турция преди години когато свали руския самолет и сега и причината се нарича ердоган.за този радикален ислямист европа ,а и сащ няма да си мръднат пръста ,особено като реанимира ал каида в идлиб и нарушаваше до скоро договореностите в нато,дори се стигна до там да изтиква нато съюзници от северна сирия отваряики място на джихадисти ,руснаци и асад.турция не е готова за пълномащабна воина в сирия и дано не се налага такава воина.

    Коментиран от #80, #81

  • 79 Дурхан

    4 13 Отговор

    До коментар #76 от "Долу турските домати":

    Кой те пита тебе ..българи и турци ще спасим украинците от руско иго

    Коментиран от #89

  • 80 Хасан

    5 13 Отговор

    До коментар #78 от "стоян георгиев":

    Абе човек ..джихадистите в Идлиб са създадени в западни лабарории ,за да могат да си създадат пивод за нахлуване

    Коментиран от #136

  • 81 Хасан

    6 13 Отговор

    До коментар #78 от "стоян георгиев":

    Турция няма никакви намерения да анексира Сирия а само да върне бежанците защото са бреме
  • 82 Българин в Дания

    10 8 Отговор
    Абе тоз дето пише този пасквил, наистина ли вярва в написаното, а? Путин не е нива над турслия шебек. И надали би си позволил да падне на нивото му. Мисля, че е въпрос на време амужитеж сами сами да м резнат зелката на доганя

    Коментиран от #84

  • 83 0000

    11 11 Отговор
    Едва ли на пияниците ще им е проблем да разширят Босфора и Дарданелите и да подравнят терена преди стамбул
  • 84 Хасан

    2 6 Отговор

    До коментар #82 от "Българин в Дания":

    Защо??
  • 85 Хасан

    3 9 Отговор
    Руснаците воюват на 4 фронта ,американците 10 а Турция на 3 фронта .Ирак,Сирия,Либия

    Коментиран от #104

  • 86 Еркан

    16 15 Отговор
    На бас се хващам, че Русия ще се оттегли. Ще стане това което иска Ердоган. Много тъпи коментари правят. Няма такъв народ. Все знаещите Бай Ганйовци. Русия щяла да воюва срещу Турция.Вярвате ли в това, заради Асад ли? Иначе Русия е по силна от Турция, но мащабна война няма да има.Абе много жалък народ.

    Коментиран от #117

  • 87 Еркан

    8 10 Отговор
    Защото, ако стане война ще губят и двете страни. ПУТИН НЕ Е ГЛУПАВ.
  • 88 Анализатор

    7 5 Отговор
    Става ново преразпределение на Света!!! Нито Турция нито Русия ще си бъдат врагове в бъдеще, те си гледат интереса и когато е нужно ще отстъпят крачка назат, а ние ще вървимвим винаги след тях, защото сами искаме да е така!!!!
    Ако искаш да се съобразяват с теб, то трябва да знаеш да удряш с юмрук на масата....е Турция го правиприемайки последствията. Вапроса е НИЕ каде сме?... Помислете....!!!!!!
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Видението на дедо Вангьо

    7 7 Отговор

    До коментар #14 от "1+1=2":

    Атонското пророчество, което гласи, че Анкара ще загуби Истанбул, вероятно има предвид разцепването на държавата на Европейска и Азиатска. То и без това генетично се различават, така че по - добре прехода да стане безкръвен!

    Коментиран от #152

  • 91 Спасителят В Ръжта

    6 7 Отговор

    До коментар #3 от "Куонтико щат Вирджиния":

    САЩ беше съюзник на Турция . Докато там е Ердоган , и неговото обкръжение , щатите няма да се намесват в турска полза. Ако падне Ердоган , и Турция върне своя полуколониален статут от преди 12 години , може би да. Характерно е за големите Велики Сили е ,че те не лижат там където са плюли , за разлика от малките държави , и регионалните сили , като Турция. Ще почакат Турция сама да капне , като гнила круша , и ще помогнат за това , както схемата при нас 96г. Шамарчетата са още леки , а и Русия стои все още икономически зад Турция , и им подава кислород . Издънят ли се и там фесовете, дупе да им е яко , имат вече един жълт картон. А и руснаците по всичко личи , не са се трогнали особено . Асад върви напред , а руската авиация му отваря път. Има само едно "но" Франция и Германия спешно инициират преговори за Идлиб с Руснаците , а те са най-големите търговски партньори на Русия , и руснаците се съобразяват с тях . На времето те спасиха Грузия , когато руските танкове бяха на път за Тбилиси.

    Коментиран от #93, #99

  • 92 Българин

    3 10 Отговор
    Абе Амуджи ПУТИН щева зачеше и помен няма да има от вас.

    Коментиран от #97

  • 93 Обичам свинска пържола

    4 6 Отговор

    До коментар #91 от "Спасителят В Ръжта":

    Напротив инициативата за срещата е на Ердоган. Обаче Турция е пред санкции от Европа заради Кипър. Освен това Франция е най-добрият приятел на Русия от Европа и имат общи интереси за Либия. А Германия? Същата тази Германия която след като обяви конференция в Мюнхен с основна цел спиране на доставка на оръжия беше унижена публично, защото Ердоган изпрати цял кораб с БТРи, оръжия и Сирийски наемници ще подкрепи Турция? Я стига. А вече споменах офанзивата започна за 2 седмици може и до срещата М4 да е свободна.😀.

    Коментиран от #94

  • 94 Хасан

    8 5 Отговор

    До коментар #93 от "Обичам свинска пържола":

    С Турция лягаш с Турция ставаш ..Ердоган просто си гони националния интерес и засега успешно ..трябва да се настрои сирийския и либийския народ против колониализма ..бил то руски или западен

    Коментиран от #98, #100

  • 95 бърчолята

    4 2 Отговор

    До коментар #58 от "Порно":

    ние не мчтаем эа никаква империя ако я искахме нямаше да я приключим .тоэи народ още преди 100 год.си каэа думата .а що се отнася эа сирия само си губите времето и се иэлагате личи ви че имате проблеми и комплекси като ви чета коментарите си представям колко е жалък бълчолята(българите)

    Коментиран от #147

  • 96 Гамсахурдия

    0 6 Отговор
    Айде да става кьотека ,че съм си вземал бира ,чипс ,пуканки ,солети .
  • 97 А БЕ

    7 2 Отговор

    До коментар #92 от "Българин":

    А БЕ КАК ША СТЕНЕ ТЪЭ РАБОТА БЕ БАЙ КОМПЛЕКСАР ТОЛКОВА СТЕ СТЕ ЖАЛКИ ЧЕ РУСНАЦИТЕ ГИ ИМАТЕ ЭА ГОСПОД ЯЯ НЕ БЪДЕТЕ ТОЛКОВА СТРАХЛИВИ
  • 98 Обичам свинска пържола

    3 4 Отговор

    До коментар #94 от "Хасан":

    Или Турски!!! Ердоган е ислямски империалисти и го чакат в Хага. Не разбирам лицемерието ти САЩ не може а Турция може, оставете хората на мира.

    Коментиран от #101

  • 99 ЦЦЬЬ

    4 3 Отговор

    До коментар #91 от "Спасителят В Ръжта":

    а А БЕ КАКВО СИ ГУБИТЕ ВРЕМЕТО С ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ КАТО СЕ ИМАТЕ ЭА СТРАТЕЖИСТИ СТАВАТЕ СМЕШНИ ДОШЛИ СА 5 млйона сирийци дето ни писна да ги търпим най малко 10 мил.се иэселени.а населението на сирия беше около 20/22 мил.правете си сметката колко жители има есад русия та русуя какво е русия господ ли господар на вселената ли а эа ТУРЦИЯ не энаете нищо само си чешете мръсната уста
  • 100 Всяка жаба да си знае гьола

    7 3 Отговор

    До коментар #94 от "Хасан":

    Абе , той и Хитлер си гонеше националният интерес , не може да се отрече . И той поне имаше сплотен народ , ред, икономическа база , изключителни инженери , и технологии , селектирани с години . А вие къде сте тръгнали -" боси през лука", с копиране на чужди технологии от 70-80-те години. Деца можете да правите , и рахат-локум , но не е достатъчно . Искате ракети , самолети, и технологии, от тези които заплашвате . Е това е шизофрения.

    Коментиран от #102

  • 101 Хасан

    8 8 Отговор

    До коментар #98 от "Обичам свинска пържола":

    Пак ти казвам Саркози без повод бомбардира Либия ,Сащ Ирак и Сирия а Русия нахлу и анексира Крим и окупира Донбас ...а Турция е в Сирия от чисто хуманни подбуди ..да защити цивилното население

    Коментиран от #105, #107

  • 102 Хасан

    5 6 Отговор

    До коментар #100 от "Всяка жаба да си знае гьола":

    Турция не заплашва никого ..медията изопачава фактите ..аз гледам негови изявления в оригинал и няма заплаха към никого
  • 103 Еркан

    9 5 Отговор
    Бай Ганьо, я кажи защо сирийския народ от районите на Идлиб не се приютяват в Дамаск, а бягат от Асад и Руснаците към Границата на Турция. Турската армия не е убивала цивилни граждани. Бягат от Асад, Турция ако не може да ги въздържи, ще нахлуят и в България. Знаете ли, колко му дреме на Путин за България и 4 милионния ни народ. Защо си мислите, че Русия ще ви подкрепи в нещо. Чакам отговор.

    Коментиран от #106, #113

  • 104 Е то и ние

    2 2 Отговор

    До коментар #85 от "Хасан":

    Е и ние воюваме на на 2 фронта в Ирак и в Косово има български военни по тази логика 😁
  • 105 Отроних сълза

    4 5 Отговор

    До коментар #101 от "Хасан":

    Аааах , как ви родиха майките ви , толкова хуманни ве?

    Коментиран от #108

  • 106 На Путин му дреме

    3 7 Отговор

    До коментар #103 от "Еркан":

    За България повече от САЩ , тои наскоро направи изявление в което напомни че само от златото дето ни го изнасят американците можем да си оправим държавата и да спре масовата имиграция и намаляване на населението защото по негови думи , Европа иска да контролира България защото е центъра на балканите и дали в тази територия има хора на Европа и САЩ не им дреме за тях е важно просто да я контролират до като за Путин България би могла да е съюзник и е в негов интерес България да бъде силна с голямо население за да е силна и като съюзник

    Коментиран от #110, #115, #121

  • 107 Обичам свинска пържола

    5 5 Отговор

    До коментар #101 от "Хасан":

    Моляяяяяя Ердоган и хуманност та този човек е по-първичен и от животно! Поддържа ИДИЛ и Алкайда разпали войни в целият арабски свят избиха хиляди християни и т.н. и т.н.
    Хората не обичат война и искат ред. Спрете я като се разкарате.

    Коментиран от #109

  • 108 Хасан

    2 4 Отговор

    До коментар #105 от "Отроних сълза":

    Влез в интернета да видиш как израелски войници с багер разпокъсват убит палестинец ..вчера в турските новини даваха
  • 109 Хасан

    1 3 Отговор

    До коментар #107 от "Обичам свинска пържола":

    Влез в интернет да видиш Усаме бин Ладен с американски войници в Афганистан как води партизанска война срещу Червената армия ...или пък бомбените атаки на ИДИЛ в Анкара и Истанбул

    Коментиран от #111

  • 110 Обичам свинска пържола

    0 4 Отговор

    До коментар #106 от "На Путин му дреме":

    Абе той първо да оправи Русия после да дава съвети :). Иначе си прав че на Русия и пука повече за България от САЩ. Затова Европа трябва да тръгне по свой път отделно от САЩ и Русия.

    Коментиран от #112

  • 111 Обичам свинска пържола

    3 2 Отговор

    До коментар #109 от "Хасан":

    Хасане акъла ти е колкото пиле:)). Когато САЩ подкрепяха Осама Алкайда я нямаше!!!!. За съжаление този човек както и Катар захапа ръката която го направи някой и знаеш ли кой го уби точно като куче в Пакистан??? Нещата в света не са толкова сложни и конспиративни колкото изглеждат!!! САЩ нямат полза от ислямисти, тази полза е за Катар и Турция и те ги използват. Аз лично не мога да кажа дали Ердоган е истински Ислямист или просто се държи като такъв за да ги използва.

    Коментиран от #114, #118

  • 112 Хасан

    7 7 Отговор

    До коментар #110 от "Обичам свинска пържола":

    Европа може да бъде глобален играч ако е с Турция ..иначе е сбирщина от племена от по 5-10 милиона

    Коментиран от #122

  • 113 крокодилски сълзи

    3 2 Отговор

    До коментар #103 от "Еркан":

    Защото , когато нахлувахте в суверенната тогава държава Сирия , с вашите платени проксита , и правихте масови убийства , изнасилвания , и нечуван геноцид , оставяхте и по някой свободен коридор , през който нещастното население , подобно на овце , да се насочи натам , а Асад тогава беше притиснат в много малка по размер територия , и се очакваше да падне до дни . Така ,че това население , и да е искало е нямало как да стигне до там. И стадото бяга пред тоягата. И това население което "храните" е много под 2 милиона , и не е безкористно , а всичко си има скрит замисъл . Отделно за това ви се заплаща от ЕС - оревахте орталъка -факт , притискате , и заплашвате ЕС -факт . Бойко ви стана пощенски гълъб -факт . В тези лагери няма само сирийци , а всички тези от изтърбушената Либия , и тези от африканският континент , помислили се за икономически емигранти. С претекста , за връщането на тези хора , Турция желае да влезе в Сирия , и да отцепи от нея отделен анклав . един по един участниците в разгрома на сирийската държава излизат от полесражението , но останахте вие.

    Коментиран от #116, #119

  • 114 Хасан

    2 8 Отговор

    До коментар #111 от "Обичам свинска пържола":

    Ислямски фанатици са Иран и Сарабия ...Ердоган е умерен консервативен призападен ислямист ...Той беше създаден в западни тинк танк организации ...светските кемалисти бяха остранени и него го лансираха ...но противоречията с Сащ почнаха когато не позволи на Сащ да открия втори фронт срещу Садам от Турция ..а Катар е държаеа с 3 милиина население ,едва ли има някакви амбиции

    Коментиран от #124

  • 115 Еркан

    12 2 Отговор

    До коментар #106 от "На Путин му дреме":

    И аз искам България да е силна и с много народ. Но Няма как да става това. За съжаление Турция е силна и 84 милиона души. ПУТИН има по-вече ползи от Турция отколкото нас. Да не се самозалъгваме, че Русия е повече съюзник с нас. Русия не беше освободител а окупатор на България. И като окупираха България, погрешно написаха историята.Васил Левски не са обесили Турците
  • 116 Еркан

    5 2 Отговор

    До коментар #113 от "крокодилски сълзи":

    Аз ли останах В Сирия бе човек. Казваш и Вие. Аз съм български гражданин.
  • 117 pepy

    15 1 Отговор

    До коментар #86 от "Еркан":

    "... Ще стане това което иска Ердоган..."

    Понеже се има за голямата работа... Да, ама руснаците му спретнаха едно превратче, предупредиха го тарикатската за него и няколко години си го клатиха както си искат, а през това време българофобите - фенове на руско-турската дружба изпадаха в екстаз...
  • 118 Пържола няма лапай шпека

    12 3 Отговор

    До коментар #111 от "Обичам свинска пържола":

    Абе имаш интелект колкото на варен картоф, значи САЩ подкрепят човек който оглавява алкайда па ти викаш когато сащ го подкрепяха алкайда нямаше. Ушите ти чуват ли това което драскаш на клавиатурата? Викай санитаря бързо...

    Коментиран от #127

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Да ама не

    4 4 Отговор

    До коментар #119 от "Поредният гладен за шпек":

    Преди да се намесите вие , и да смачкате и суверена и сатрапа , Сирия беше райска градина , със стандарт и живот на населението , такъв за които много хора и държави могат само да си мечтаят .С религиозен толеранс за всички религии , и хора. Близък мой състудент от Сирия , ми е казвал - Всяка седмица стаите на нашата къща се украсяваха със свежи цветя за 200 долара .

    Коментиран от #123

  • 121 Еркан

    7 3 Отговор

    До коментар #106 от "На Путин му дреме":

    Не забравяй че Путин каза дайте ми златото и плажовете
  • 122 Обичам свинска пържола

    3 3 Отговор

    До коментар #112 от "Хасан":

    Браво браво и вие захапвате ръката която ви храни. Не дай си боже тази ръка да ви посегне с един удар ще ви съсече:).

    Коментиран от #125

  • 123 Поредният гладен за шпек

    3 1 Отговор

    До коментар #120 от "Да ама не":

    Когато Турция се намеси бяха минали 6 години от конфликта и Сирия беше разбомбена от американци и руснаци и 3 млн от благоденстващите ти сирийци бяга избягали вече в Турция и изобщо не им беше до цветя

    Коментиран от #129

  • 124 Обичам свинска пържола

    2 2 Отговор

    До коментар #114 от "Хасан":

    ХаХа моля???Точно Катар има огромни амбиции не я гледай че е малка!!!! И с тяхната Алджазийра промива мозъците на всички араби защото я гледаха. Турция видя това и се присламчи към нея и ето ти дуо което иска да превземе арабският свят ама КАК КАК КАК??? Еми как като се направят на защитници на мюсюлманите и започнаха да говорят за кръстоносци за свещенна война срещу запада и т.н. Ама защо бе хора не се ли помните какви камилари ви направи османската империя а сега къде сте? И това изкуствено противопоставяне на християни и мюсюлмани което Ердоган напява всеки ден отвратително е отврат.

    Коментиран от #126

  • 125 Хасан

    2 3 Отговор

    До коментар #122 от "Обичам свинска пържола":

    Знам, че Турция е слаба държава и пет пари не струва. Какво да се прави - защитаваме една държава и един народ, който е чалмосал дедите ни на сила преди векове. Аз не съм дори и турчин, а турски циганин.

    Коментиран от #128

  • 126 Пържола няма яж ми шпека

    3 1 Отговор

    До коментар #124 от "Обичам свинска пържола":

    Каква свещена война срещу запада те гони? Та нали точно запада се намесва в техните държави, а не те на западните? Да не би Катар или Турция да са се намесили на запада и да са създали и да подкрепят екстремистки групировки?

    Коментиран от #130

  • 127 Обичам свинска пържола

    2 2 Отговор

    До коментар #118 от "Пържола няма лапай шпека":

    Ти си голям олиг...н когато САЩ го подкрепяха нямаше и помен от Алкайда. Ако ти си женен за жена която след като се разведеш изперка и убие 100 човека и ти ли си виновен??? Просто тогава САЩ навлизаше в арабският свят и не знаеше мислите на тези хора мислеше ги за бунтари а те се оказаха престъпници! САЩ после ги наказа и продължава да го прави. Проблемът е че СЕГА след като турция вече знае че са терористи ги подкрепя тоест Туркайда също е терористична организация.

    Коментиран от #133

  • 128 Обичам свинска пържола

    5 0 Отговор

    До коментар #125 от "Хасан":

    Абе като сме почнали с откровенията, да си кажа и аз. И аз не съм точно българин, а само български гражданин от Столипиново и ставам и лягам с мисълта за Турция и искам и България да е силна и независима като нея.

    Коментиран от #131

  • 129 Обичам свинска пържола

    0 2 Отговор

    До коментар #123 от "Поредният гладен за шпек":

    Турция и Катар се намесиха с Арабската(ислямска пролет) на която цел беше да се инсталират ислямисти като мюсюлмански братя във властта близки до Турция и Катар. Така и започна войната и почти успяха обаче нещо се обърка :))).
  • 130 Обичам свинска пържола

    1 0 Отговор

    До коментар #126 от "Пържола няма яж ми шпека":

    Запада също има вина разбира се обачеееееее. Искам да видиш снимки на Дубай преди 50 години и сега. И честно ама съвсем честно да кажеш дали Запада не направи камиларите в които превърнахте развитите араби отново в хора???????????????????? Чакам честен отговор?????

    Коментиран от #135

  • 131 Обичам свинска пържола

    1 1 Отговор

    До коментар #128 от "Обичам свинска пържола":

    Хасане като ядеш свинското и после удряш главата в земята поне малко срам не изпитваш ли??? О забравих вие сте ампотирани от чувства псувате дори собственият си бог:).

    Коментиран от #134

  • 132 айде айде

    0 3 Отговор
    Абе както не смеят, така да не стане и истанбул следващия Крим.

    Коментиран от #146

  • 133 Пържола няма лапай шпека

    2 0 Отговор

    До коментар #127 от "Обичам свинска пържола":

    А викаш подкрепяха го ама не знаеха за какво. Сигурно заради зелените му очи. Хахаха, продължаваш да къртиш мивки, ти си направо канго, чук длето и маанго

    Коментиран от #138

  • 134 Хасан

    4 2 Отговор

    До коментар #131 от "Обичам свинска пържола":

    Какво значи "ампотирани"? Някаква нова дума ли е? Да не би да си имал в предвид "ампутирани"? Оф, забравих, че си само със седми клас...
  • 135 Пържола няма лапай шпека

    4 2 Отговор

    До коментар #130 от "Обичам свинска пържола":

    Какво да гледам снимки от преди 50 години бре? Абе Канго, това е все едно да ти кажа да видиш снимки на Париж от преди 50 години и сега и да твърдя, че е благодарение на камиларите. Светът се развива и променя. Арабите забогатяха благодарение на петрола си, не благодарение на запада, защото има много бедни държавички които не забогатяват въпреки, че са колонии на запада, като България например. Защо ли, сещаш ли се?

    Коментиран от #139

  • 136 стоян георгиев

    4 0 Отговор

    До коментар #80 от "Хасан":

    сергеичо ,как са създадени в лаболатории джихадистите бе другар?обясни технологията!искам да кажа на всички дето пишат тук че хасан не е турчин,а само предизвиква конфликт между българи и турци пишеики едни и същи глупости с основна цел да дразни!

    Коментиран от #143

  • 137 И какво ще плюска руснака

    4 0 Отговор

    До коментар #41 от "гОсТ":

    полезни изкопаеми не се ядат до колкото знам а за морето половината хотели в анталия са на руснаци кой е губещия в случая замисли се пак
  • 138 Обичам свинска пържола

    2 3 Отговор

    До коментар #133 от "Пържола няма лапай шпека":

    Монголски мааал като не можеш да четеш не е мой проблем. Подкрепяха го защото се бунтуваше срещу СССР не защото е ислямски плъх което той умело криеше тогава.
  • 139 Обичам свинска пържола

    4 3 Отговор

    До коментар #135 от "Пържола няма лапай шпека":

    Какво ще направи камиларя без запада ще налее петрол в устата на камилата ли😀. Та вие от развита цивилизация ги бяхте превърнали в пещерни хора!

    Коментиран от #144, #145

  • 140 АГЕНТ ОТ ДПС

    2 6 Отговор
    ТОВА ЗАГЛАВИЕ Е ПЪЛНА ...ГЛУПОСТ! РУСИЯ Е КЕРВАНЪТ, КОЙТО В МОМЕНТА НЕ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ НА ЛАЕЩОТО ПУДЕЛЧЕ ...ЕРДОГАН И НЕГОВАТА ТУРЦИЯ! НО, РАЗБИРА СЕ, ТОВА СИ ИМА ПРАГ НА ТЪРПИМОСТ и когато русия намери този праг за непоносимо прекрачен от ефендитата, НЯМА ДА ИМА НИКАКВИ МОРАЛНИ ЗА ПРЕД СВЕТА ЗАДРЪЖКИ, С ОГЛЕД НА ВСИЧКО ОПИТАНО ЗА ОЗАПТЯВАНЕ НА СУЛТАН ЕРДОГАН, ДА ИЗТРИЕ ТУРЦИЯ ОТ ЛИЦЕТО НА ...ЗЕМЯТА, КАФАДАРИ! ТЯ СЕ Е ПРИГОТВИЛА ДА НАПРАВИ ТОВА И СЪС ВСЕКИ ДРУГ, ЧЕ ТУРЦИЯ ЛИ?
  • 141 АГЕНТ ОТ ДПС

    1 4 Отговор
    ЖОКЕР ОТ АГЕНТ: ДОБРЕ ЩЕ Е ЕРДОГАН И ОСТАНАЛИТЕ ДА СИ ПРИГОТВЯТ ...ЧЕРИШАФЧЕТАТА! АЛЛАХ ОБИЧАЛ СМЕЛИТЕ, НО НА ТЯХ ПЪРВИ ИМ ПАДАТ...ПИСКЮЛИТЕ! АЙ ШИ ВИ И МЕРАКЛИИТЕ ЗА ЧЕРИШАФЧЕТА! ЧЕРИШАФЧЕТА ...ИМА!
  • 142 ivan

    0 4 Отговор
    Erdogan drazni,ne moga da razbera za6to se napuva v Siria,iska da raz6irqva granicata li ???vreme da si pripomni pogovorkata'' kakvoto posee6,tova 6te pozune6''
  • 143 Хасан

    0 4 Отговор

    До коментар #136 от "стоян георгиев":

    Виж сега дай да ти разкажа за диалектиката след края на Студената война НАТО и Запада остана без враг и се почнаха дебати има ли смисъл от Алианса ..тогава възникна нов враг - ислямизма !..при Буш се формулира ислямския терор и доктрината за пррвентен удар ,за правото на Сащ да го прави където сметне за добре
  • 144 Пържола няма яж ми шпека

    1 1 Отговор

    До коментар #139 от "Обичам свинска пържола":

    Абе Канго, без запада камиларят ще си гледа кефа. Не го ли схващаш, че не камиларят е отишъл на запад, а Западът му се вре на камиларя. Това стопляш ли го?

    Коментиран от #149

  • 145 За сметка на това

    1 1 Отговор

    До коментар #139 от "Обичам свинска пържола":

    Пък вас от пещерни хора се опитахме да направим цивилизовани. Е, не успяхме съвсем :), но поне ви избелихме...
  • 146 Еркан

    5 2 Отговор

    До коментар #132 от "айде айде":

    Истанбул е 17милиона нито Путин нито цялата армия на Русия няма да може да стои там и една минута направо ще ги прегазят. Истанбул да не с население 4,5 милона колкото България. Бай Ганьо

    Коментиран от #148

  • 147 ататюрк

    0 2 Отговор

    До коментар #95 от "бърчолята":

    империята си е била изпяла песента,а тя като всяка империя никога не е била на народа, тоест на турците,а на Османската династия еднолично. и ако не беше Мустафа Кемал на когото дължите всичко, сега нямаше да има Турция въобще.наистина човек с визия и правилна политическа ориентация за времето си.
  • 148 путин

    0 2 Отговор

    До коментар #146 от "Еркан":

    има устройства за справяне с такива цели.особено ефективни в гъстонаселени мегаполиси. за минути стигат целта и после може да се се строи отначало и на чисто....след като се разнесе радиацията. затова полека и с дипломация

    Коментиран от #150

  • 149 камила

    0 0 Отговор

    До коментар #144 от "Пържола няма яж ми шпека":

    да , точно. ще си препускат на воля из пясъка на камилите и ще си четат корана по цял ден както си е било преди петрола. лошото е ,че той няма да е вечен
  • 150 Еркан

    2 0 Отговор

    До коментар #148 от "путин":

    Както стана в Хирошима, нали? Вече не стават такива неща. Не се самозалъгвай.
  • 151 Еркан

    4 0 Отговор
    Силите на сирийския режим превзеха няколко села в провинция Идлиб като част от офанзивата си срещу последния бастион на джихадистите и бунтовниците, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

    Петима мирни граждани загинаха в южната част на провинцията вследствие на въздушни удари на Русия, която е съюзник на режима в Дамаск, съобщи Сирийският център за наблюдение на правата на човека (СЦНПЧ).....

    За това какво ще кажете Бай Ганьовци. ПЕТИМА МИРНИ ГРАЖДАНИ ЗАГИНАХА. ТОВА Е Русия не очаквах нещо по добро от тях. Те са окупатори и убиват мирни граждани. Турсия не убива мирни граждани
  • 152 абе

    1 0 Отговор

    До коментар #90 от "Видението на дедо Вангьо":

    тия дали са видели и своя край.само питам
  • 153 Osman

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ми-24":

    Koy e Putin be edin sme6nik,malko ostana i nego 7te go prebie nay blizkiq mu 4ovek.Putin i toy pardu vseki den
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания