Last news in Fakti

24 Февруари, 2020 16:20 2 081 1

Северна Македония и Албания започват преговори

  • северна македония-
  • албания-
  • ес-
  • преговори-
  • миро церар

Двете страни са постигнали голям напредък

Северна Македония и Албания започват преговори - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Оптимист съм, че ЕС ще изпълни своите обещания и се надявам, че Северна Македония и Албания ще започнат преговори за членство през март, заяви днес словенският министър на външните работи Миро Церар преди началото на конференцията в Солун, посветена на европейската перспектива на Западните Балкани, предаде МИА.

Убеден съм, че Северна Македония и Гърция постигнаха исторически напредък с подписването на Преспанския договор. Северна Македония прояви политическа мъдрост и смелост и готовност за реформи. Няма съмнение, че за Северна Македония ще бъде одобрено начало на преговори, подчерта Церар.

Той оцени, че Албания също така е постигнала напредък, преди всичко в процеса на проверка и затова се надява, че на двете страни ще бъде одобрено начало на преговори за членство през март. Словения силно подкрепя Северна Македония и Албания за начало на процес на преговори. Това е особено важно за гражданите на двете страни, подчерта Церар.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 meto

    0 0 Отговор
    AJDE AIRLIJA, OD TVOJA USTA VO BOZJI USI.SE UMORIVME CEKAJCI , POCNAVME DA MISLIME DEKA CE SE RASPADNE EU DODEKA NIE DOBIEME DATUM
Новини по държави: