Last news in Fakti

24 Февруари, 2020 15:20 2 358 9

Пета жертва на коронавируса в Италия

  • италия-
  • вирус-
  • коронавирус

До момента все още не е намерен приносителят на заразата или така нареченият "нулев пациент"

Пета жертва на коронавируса в Италия - 1
Снимка: Shutterstock

Коронавирусът взе пета жертва в Италия. Петият починал е мъж на 88 години. По-рано беше съобщено за 80-годишен мъж с патологии, починал в болницата на Бергамо. Трима души в напреднала възраст вече починаха от заболяването, като двама от тях са страдали от сериозни здравословни проблеми.

До момента все още не е намерен приносителят на заразата или така нареченият "нулев пациент".

Премиерът Джузепе Конте каза, че е изненадан от случващото се и от броя на засегнатите хора, но че положението е под контрол, на което се дължи и откриването на заразените.

По официални данни техният брой нараства, като такива има в северните области Пиемонт, Ломбардия, Венето, Емилия-Романя, Алто Адидже и в централната Лацио.

Най-много - 165 са в Ломбардия. Превантивни мерки взе област Лигурия. От днес до първи март ученици и студенти са във ваканция, забранени са спортни състезания, не може да се ходи на театър, а само на кино.

Ефектът от коронавируса се отрази на финансовата борса в Милано, която стартира негативно с 3,5%.

Единайсет града в най-засегнатата от епидемията европейска страна са под двуседмична карантина.

Заболелите в Италия са над 200 души.

Карнавалът във Венеция е отменен. Отменени са и футболните срещи от италианското първенство.

Всеки момент ще се изясни въпросът за мача Интер-Лудогорец. По всяка вероятност ще се играе в Милано на стадион "Меаца", но без публика.

Седмицата на модата в Милано приключи с дефилето на дизайнера Джорджо Армани, който представи колекцията си за сезона есен/зима 2020-2021 г. пред празна зала, съобщи АР.

Европейската комисия мобилизира допълнително 232 милиона евро за подготовка, превенция и възпиране разпространението на коронавируса, обяви еврокомисарят по управлението на кризи Янез Ленарчич. Засега Комисията не препоръчва пътуванията в рамките на Шенгенското пространство да бъдат ограничавани.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    4 8 Отговор
    пуснал съм на дъстъра циркулацията на въздух и не ме боли
  • 2 Мислещ

    5 5 Отговор
    А защо не се изнесат данни колко хора на преклонна възраст с придружаващи заболявания са починали за същото време от грип?
  • 3 ismail

    3 10 Отговор
    gospod mi chuva molitvite !
  • 4 Гост 89

    13 1 Отговор
    Всички новини са свързани с финансовото измерение на компаниите, голям праз, че Армани е правил своето дефиле на закрито без публика, стига вече... хората умират, а "елита" мисли за ПАРЦАЛИТЕ СИ, но пък може с тях да се явят пред свети Петър?!
  • 5 Факт!

    7 0 Отговор
    Обаче не спряха полетите от китай.Вече е късно с тия отворени граници в Юръп няма как да не се разнесе.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Гледач

    2 0 Отговор
    Внезапно почина на 88 години. Стига глупости. В БЪЛГАРИЯ хората МАСОВО умират на 65.Та 88 сие достолепна възрост.На тази възраст може да умре човек и от запек
  • 8 Иван

    1 0 Отговор
    От началото на зимата в САЩ са се разболели от грип 15 милиона души. 144 хиляди са постъпили в болница. Починали са над 8500 .
  • 9 бонго

    0 0 Отговор
    На едно място прочетох, че вируси няма. Те са измислица, без никакви доказателства. Когато преди два века Пастьор изследвал слюнката на бясно куче, не открил нико. Предположил че е вирус, което означава отрова.От тогава се рисуват цветни картинки и за всички болести обвиняват микроскопични животинки, които дори не съществуват. Най страшния "вирус" е организираното внушение, че става нещо страшно. Хората нормално на определена възраст умират, но нали трябва да насочим вниманието в определена посока. Като ни оплашат, ще приемем фашизма с благодарност. Целта е тотален контрол над човечеството и несметни богатства за фармацевтичните компании.
Новини по държави: