Last news in Fakti

24 Февруари, 2020 19:50 2 043 14

СЗО: Рано е да се говори за пандемия

  • коронавирус-
  • пандемия-
  • вирус-
  • сзо-
  • здраве

Вирусът може да бъде поставен под контрол

СЗО: Рано е да се говори за пандемия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Коронавирусът не е достигнал равнището на пандемия. Това заяви генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус, цитиран от DPA.

"За момента не сме свидетели на неконтролирано разпространение на този коронавирус по целия свят и не сме свидетели на тежки заболявания или смърт в големи мащаби", посочи Гебрейесус на пресконференция.

"Това, което виждаме, са епидемии в различни части на света", добави той, като посочи, че броят на случаите на предаване на заразата в Китай намалява от началото на февруари.

Това доказва, че вирусът може да бъде поставен под контрол. Новият вирус обаче "има потенциал да причини пандемия", подчерта генералният директор на СЗО. Трябва да се фокусираме върху сдържането му, като в същото време се подготвяме за глобална пандемия, посочи той.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 asd

    9 1 Отговор
    "За момента не сме свидетели на неконтролирано разпространение на този коронавирус"

    Видяхте ли че нищо страшно няма, банкянски тикви! "Контролирано" се разпространява... хахахахахахахахахахаха!
  • 2 Биоробот

    14 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Вирусът може да бъде поставен под контрол"...Е как ще стане това? Ще го арестувате ли? За момента всеки си влиза и излиза както и откъдето си иска. Макар и без температура всеки един от тези хиляди хора може да е разпространител на вируса. Има данни за разболял се мъж чак след 27 дни, а не след 14.
  • 3 Радо

    16 4 Отговор
    Американцита как ни го сложиха на всички обаче!!!

    Коментиран от #10, #13

  • 4 Гледач

    11 1 Отговор
    Хронологията на Куронавирус.....САЩ се скара с КИТАЙ,разбираха се и една седмица след като се разбраха......ИЗЛЕЗЕ КУРОНАВИРУС....СЛУЧАЙНОСТИ НЯМА.ПОМНЕТЕ.

    Коментиран от #5

  • 5 А да бе

    5 4 Отговор

    До коментар #4 от "Гледач":

    Сигурно и чумата е била американска разработка? И тя е дошла от Китай. Ами испанският грип през 1918г. И той е американски. Убил 50милина души, два и половина пъти повече от жертвите вън Втората кн. Война. А СЗО СИ ЗАРАВЯТ ГЛАВАТА В ПЯСЪКА И ВЕЧЕ Е КЪСНО. ИМА СВЕТОВНА ПАНДЕМИЯ. ЩЕ ИМА И МНОГО ГОЛЕМИ ИКОНОМИЧЕСКИ ПОСЛЕДИЦИ.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 шоп

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "А да бе":

    Щом деда ми е оцелел от тоя грип испанския през 1918 - начи и я че оцелеем от корона изрода! Стига се шашкахте бе - живейте си живота!
    Рано или късно ще мрем без значение от какво...

    Коментиран от #12

  • 7 Малкото Китайц

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "А да бе":

    Я пак си помисли колко са жертвите на ВСВ и сметни отново.
  • 8 Генерал-лейтенант /софиянец, но кореняк/

    6 5 Отговор
    Нищo нe мoжe дa ce нaпрaви cрeщу биoлoгичнo oръжиe oт cрeдaтa нa минaлия вeк и изтeклo пo нeмърливocт oт руcки cтaри лaбoрaтoрии, зaкрити прeди 40 гoдини. Нaпocлeдък кръщaвaт мacoвo улици нa Бoриc Нeмцoв. Какъв е Немцов?? Враг на Путин и беше отстранен... Какъв е Путин?За едни /33% от човечеството е ''бог спасител''/ за други /33% от човечеството/ самият антихрист и ''унищожителят'' на Земята и за трети още е никаквец, но скоро и те ще вземат страна! Какъв е за мен? Като силно образован, за мен е враг на България, но като българин е ''спасител'' от Запада. Като военен обаче ръката ми е на патлака /КАЛАШНИКА/ постоянно и готова да убие човекът срещу мен, готвещ се да ме убие, независимо дали е ''бог'' или антихрист.Първо стрелям след това анализирам....

    Коментиран от #14

  • 9 covid

    4 0 Отговор
    Мандраджиите упорито отказват да признаят епидемията, която вече преминава в пандемия.
  • 10 Путун

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Радо":

    По-скоро некадърните китайски комунисти.
  • 11 Аз само да попитам

    0 1 Отговор
    А в невинния САЩ има ли поне едничък случай на заразен с вируса?
  • 12 👍👍👍

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "шоп":

    Жив и здрав да си дедо шопе... всъщност все тая. Ай наздраве🥂
  • 13 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Радо":

    Няма доказателства, че американците са пуснали короновируса, въпреки че те имат най-голяма изгода от случилото се. Но пък е повод да се замислим какво биха могли да сътворят в биологичните лабиратирии на територията на всички бившите съветски републики(с изключение на Белорус) . Всички биологични техни лаборатории са под шапката на Пентагона и имат дипломатически имунитет, какво се вкарва и изкарва от там правителствата и гражданите на тези страни не знаят. Като се замислим една Украйна и не е толкова далече, ако от Пентагона там пуснат няколко заразени животни или птици.
  • 14 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Генерал-лейтенант /софиянец, но кореняк/":

    Ало, отворения, ако не можеш да ползваш Google, помоли децата или внуците да ти помогнат. Там има една статия под заглавие,, Секретните биологични лаборатории на Пентагона"