Last news in Fakti

25 Февруари, 2020 07:37 1 069 19

Москва: Не се месим в американските избори

  • сащ-
  • избори-
  • доналд тръмп-
  • русия

Руски дипломати изразиха дълбока загриженост относно насърчаването на нова спирала от спекулации за предполагаемата намеса във вота

Москва: Не се месим в американските избори - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Антируските изявления на участниците в президентската кампания в САЩ доведоха до безпрецедентно влошаване на двустранните отношения. Това се казва в коментар, разпространен в понеделник от руското посолство във Вашингтон.

"Нашата позиция е проста и разбираема. Руската федерация не се намесва във вътрешните процеси на други страни. Призоваваме политиците да спрат с обвиненията. Антируският компонент в междупартийната борба в САЩ вече доведе до безпрецедентна деградация на двустранните отношения", безпокоят се от руското посолство.

Руските дипломати изразиха "дълбока загриженост относно насърчаването на нова спирала от спекулации за предполагаемата" намеса "на Русия в изборите в САЩ."

"Това, което е особено поразително, е как този мит се използва от политическите сили във Вашингтон, за да постигне своите опортюнистки цели. Излагането на измислени, необосновани обвинения един срещу друг по "руската тема" се превръща в лоша американска политическа традиция", подчертават от мисията на Кремъл във Вашингтон.

В същото време Русия е готова за задълбочена дискусия със САЩ по въпросите на сигурността на информацията, както и за други проблеми. "Припомняме ви, че Руската федерация и Съединените щати са постоянни членове на Съвета за сигурност на ООН, носещи специална отговорност за международния мир и сигурност. Конструктивният и прагматичен диалог между нашите страни е критичен за цялата световна общност. Потвърждаваме своята готовност за съществена дискусия с американската страна за информационната сигурност и други проблеми ", заявиха руските дипломати.

Москва: Не се месим в американските избори

В петък в. "Вашингтон пост" написа, че американски служители информирали сенатора-демократ Бърни Сандърс, че са засекли намеса на Русия в подкрепа на неговата кампания за Белия дом. Какъв вид е била помощта, изданието не уточни.

Според в. "Ню Йорк таймс" американската разузнавателна общност е провела на 13 февруари закрит брифинг за конгресмени, който е бил посветен на опитите на Русия за намеса в изборния процес за президент на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    8 7 Отговор
    Айде бе,повярвахме.Ръчкате навсякъде и после ревете че денги нет и санкции есть,те хората трева пасат,както си развъждате петоколонници тука,така го правите и по целия свят,защото дупи за друго нямате.

    Коментиран от #17

  • 2 Бачо Киро

    9 9 Отговор
    Ааа месите се, месите се! Има данни, че Путин понякога виси наведен над тенджера, от която се вдига пара. Със сигурност е някакъв вид магия който променя изборите в САЩ. Е, може да вари нещо, супа примерно, или да си лекува хремата, но не може да ни излъжете... Тц тц тц тц тц тц аман от идиоти в тая САЩ... Интересно как са им барнали изборите... Че агитацията в САЩ е разрешена до 30 стъпки от секцията... Машините им нямат връзка с Интернет. Може би по пощата...

    Коментиран от #4

  • 3 Ян Бибиян

    8 7 Отговор
    Намесата е очевидна, но Русия не може да постигне целите си

    Коментиран от #11

  • 4 Да ти кажа

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "Бачо Киро":

    Как, с фалшиви новини.

    Коментиран от #7

  • 5 Перничанин

    11 1 Отговор
    Как може тия изостанали, бедни ватняци, рубладжий, това икономическо джудже, да влияе на супер развитата и модерна САЩ, странно..

    Коментиран от #10

  • 6 Джулия

    5 4 Отговор
    Творецът на катастрофата в България се нарича БКП, преименувана в БСП. Извършителите са ДС, нейна специализирана служба, разпростряла пипалата си навсякъде, но като партия концентрирана изключително в ДПС, БСП, „Атака”, АБВ, МВРО и частично в ГЕРБ.
    Стратезите на планираното унищожение на България бяха БКП, ДС и А. Луканов (леки му сърп и чук). Партията и нейният чекистки юмрук мобилизираха „строителите”, които откраднха парите на населението, създадоха групировките, унищожиха икономиката, провалиха всякакъв проект и мисъл за демокрация.
    Създадоха си конституция, която им позволява да не я спазват и в която са заложени множество мини, пречещи на евентуалното демократично развитие на страната.
    Парите на „Кой?” и на тям подобните са парите на държавата. Нашите пари. Националното богатство бе в техни ръце и те си го разпределиха с единствената цел да докарат населението до крайна бедност, за да го държат в икономическа зависимост, да реставрират безумния си комунизъм, да лишат България от възможността да се развива и отново да я привържат към талигата на рашистка Путландия.
    Разединението, лъжите, клеветите и перманентните „Соболеви” акции са арсеналът за реализация на унищожителния им план. Злото, което погубва България, се нарича комунизъм, преименуван в социализъм, който в момента мутира като Путинов слугинаж

    Коментиран от #8, #16

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Бачо Киро

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "Джулия":

    Частично вика в ГЕРБ... Поредният галфон... Поне кажи в коя част - управляващата част на ГЕРБ.

    Коментиран от #12

  • 9 Руските свине

    8 5 Отговор
    Винаги са лъгали, лъжат и ще продължават да лъжат!
  • 10 СссереМ

    5 6 Отговор

    До коментар #5 от "Перничанин":

    С интриги бе чожум,с фалшиви новини КАКТО тука инициираха за къщата на баце,те с такива похвати,простия човек умно нещо не може да измисли, а дупи за друго нямат.
  • 11 Гошо

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Ян Бибиян":

    А каква и беше целта
    Щото според мен я постигна даже и неочкваше такъв успех да има тая клюка за намесата в изборите
  • 12 Джулия

    5 3 Отговор

    До коментар #8 от "Бачо Киро":

    Само глупака може да вярва на българските слуги на кремъл.
  • 13 Масква

    2 0 Отговор
    ние даваме 157 юро заплата, бай Дончо дава 8 долара на час минимум. Ка да не го изберем😂
  • 14 Перничанин

    5 1 Отговор
    Хаха руснаците избират президента на САЩ, с фалшиви новини, звучи доста несериозно
  • 15 Путин

    4 1 Отговор
    Последно кой искате, Тръмп или Хилъри?
  • 16 Сандо

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Джулия":

    Много си зле,девойко.И поне научете най-после едно просто нещо:Русия е капиталистическа страна и за нея важи всичко хубаво и най-вече лошо на капитализма.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Перничанин

    0 1 Отговор
    САЩ, се мешат в вътрешните работи в всички държави, и санкций на всички,.. Но с Русия това не работи, РФ е суверенна и не може някой да и нарежда, ако РФ не беше добре въоръжена, до сега да беше сравнена с земята от американскита агресивна и без расъдна политика...
  • 19 Джуджето от Кремъл

    1 1 Отговор
    Вижда се кой се меси. Джудже внимавай 30 рубли да не станат 10 американски цента.