25 Февруари, 2020 11:46 2 114 1

Словения е готова да затвори границите си

  • коронавирус-
  • вирус-
  • граница-
  • словения

Словения ще въведе мерки според възникналите обстоятелства

Словения е готова да затвори границите си - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Словения е готова да затвори границите си, ако се засили рискът от внасяне на коронавирус. Това каза словенският премиер в оставка Марян Шарец, пише сръбският в. "Политика", позовавайки се на словенските медии.

"Заради разпространението на коронавируса Словения ще затвори границите си, ако е необходимо, и ще въведе мерки според възникналите обстоятелства", каза Шарец пред журналисти. Правителството и здравните институции следят ежедневно ситуацията, свързана с разпространението на коронавируса в Европа и риска от пренасянето му в страната.

Словения ще се отзове на поканата за среща, организирана от италианския премиер Джузепе Конте с колегите му от съседните държави. Според източници на "Политика" словенската армия има готовност да постави някои военни части под командването на службите за гражданска защита в случай на разпространение на коронавируса.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Краваря

    1 4 Отговор
    Хората, които са от смесен международен произход да не се притесняват, защото имат антитела срещу този вирус, говорим за хората "американски тип" от няколко националности както мен да речем - аз съм от руско-сръбско-български произход, но хората без смесен произход са силно уязвими....