Last news in Fakti

26 Февруари, 2020 11:40 1 835 8

Американски войник също има коронавирус

  • коронавирус-
  • вирус-
  • южна корея-
  • войник-
  • сащ

Той е поставен под карантина в своето жилище

Американски войник също има коронавирус - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американски войник, базиран в Южна Корея, е бил диагностициран с коронавируса, а властите в страната съобщиха за още над 150 заразени и нов смъртен случай.

В комюнике на въоръжените сили на САЩ се посочва, че заразеният 23-годишен войник служи в база близо до Тегу - епицентъра на заразата в Южна Корея. Той е поставен под карантина в своето жилище извън базата. Това е първият изобщо заразен американски военен, а не само в тази страна. Междувременно Южна Корея съобщи за още 169 заразени с новия коронавирус, с което общият им брой става 1146, както и за 11-и смъртен случай, предаде БНР.

Южна Корея е на второ място след Китай по брой случаи на заразата. Що се отнася до смъртните случаи, тя дели третото място с Италия, като двете страни са изпреварени отново от Китай и от Иран, където бе потвърдено за 16 починали. Южнокорейският Център за контрол и превенция на заболяванията съобщи, че 134 от новите случаи са в югоизточния град Тегу, а други 19 - в околни райони. По-голямата част от 11-те починали са в болница в близкия град Чхондо, в чието психиатрично отделение има огнище на заразата.

Повечето случаи в Южна Корея са свързани с християнска секта в Тегу, както и с въпросната болница в Чхондо. Южнокорейски вестник съобщи за 12-и смъртен случай в страната. Тази информация засега не е потвърдена от властите. Вчера южнокорейският президент Мун Дже Ин нарече ситуацията в страната „много тежка“. Следващата седмица ще е от критично значение за овладяване на разпространението на вируса, подчерта той.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пентагона

    3 4 Отговор
    Абе май джендърите трябва да ги уволним от армията?!
  • 2 Петър

    6 6 Отговор
    От коя държава е тоя американец? От Куба ли е,от Мексико ли е,или от Панама?
  • 3 Миг 29

    3 2 Отговор
    Ем не е успял навреме да се евакуира от китай, като е счупил капсулата :D мал шанс !
  • 4 Гледач

    6 4 Отговор
    Е нали е КРАВАРИТЕ са го пуснали

    Коментиран от #6

  • 5 ДЕВМ

    4 1 Отговор
    Каква невероятна новина.
  • 6 Бай хой

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Гледач":

    Приятелски огън.
  • 7 американската мафия

    1 0 Отговор
    да се обади на дъртия да му прати хапчета! дъртия Нали каза че всичко е под контрол!
  • 8 Арахангел

    2 1 Отговор
    Отменям /забранявам/ парада за 9 май в Москва, заради целувките на Червения площад и чумата, която може да тръшне лидерита там! Също забранявам целувките и сбирките в Брюксел. Бойко и Путин ще останат нецелунати тази година, а Радев пак няма да присъства на военен парад!
Новини по държави: