Last news in Fakti

26 Февруари, 2020 14:13 5 154 12

Българи пред ФАКТИ: В Северна Италия има коронаистерия

  • италия-
  • истерия-
  • коронавирус-
  • българи-
  • северна италия-
  • жертви

Мародери се възползват от страха на местното население

Българи пред ФАКТИ: В Северна Италия има коронаистерия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Истерията в Северна Италия, породена от коронавируса, добива грандиозни размери, предадоха за ФАКТИ българи, живеещи в рисковата зона. В аптеките липсват маски, дезинфектиращи гелове и спирт. По телевизиите съветват хората да си направят сами дезинфектиращ гел от спирт и глицерин, но такива липсват в аптеките. Там, където е останал спирт, се продава вместо както досега за 0,90 евро - за 1,50 евро. А след като лекар заявил по телевизията, че е добре да се взема витамин Д, цената на опаковката от 3 евро стана на цели 19! Повишена е двойно и цената на глицерина, ръкавиците и маските там, където са останали.

Моловете са празни. В магазините няма дезинфектиращи препарати за бита, рафтовете с храна са изпразнени. Служителите работят с маски и ръкавици. В регион Венето са затворени църквите и кината. Отменен е и карнавалът на животните. Има голяма вероятност да бъде отложен международният фестивал на виното Vinitaly във Верона, който е планиран за 19-22 април. Затворени са много фабрики и магазини, властите призовават собствениците им да ги отворят.

От страха и паниката на местното население масово се възползват измамници. Във Верона са регистрирани случаи на опити за измама от фалшиви медицински сестри или фалшиви доброволци на Червения кръст, които посещавали домове, уж за да извършват тестове за откриване на коронавируса. Други пък обяснявали необходимостта да извършат дезинфекция на дома. Първа пропищяла възрастна жена, от къщата на която мнимите медици задигнали 500 евро. Психозата стига дотам, че в един от магазините на региона местен жител нападнал филипинец, когото помислил за китаец.

Валтер Ричарди, италианският представител в Световната здравна организация, опита да успокои местните: „От 100 болни 80 се възстановяват спонтанно, 15 имат сериозни, но управляеми проблеми в здравна среда и следователно се възстановяват, 5% са доста сериозни, но от тези 5% умират само 3%". Към настоящия момент се съобщава за 12 починали. Ситуацията с болните и починалите по региони е следната: Ломбардия: 240 случая с 9 жертви; Венето - 45 случая с 2 жертви; Емилия Романя - 26 случая на заразени и една жертва; Пиемонт, Лацио и Сицилия - по 3 случая на заразени; Тоскана и Лигурия по два; Южен Тирол - един случай.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Арахангел

    16 16 Отговор
    Скапаняците туристи, които шарят насам-натам из държавите ще унищожат човечеството!Отменям /забранявам/ парада за 9 май в Москва, заради целувките на Червения площад и чумата, която може да тръшне лидерите там! Също забранявам целувките и сбирките в Брюксел. Бойко и Путин ще останат нецелунати тази година, а Радев пак няма да присъства на военен парад! 😂😂😂
  • 2 Див чесън

    16 0 Отговор
    Цирка е в целия си блясък.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 мани мани

    7 7 Отговор
    статистиката сочи - нито 1 умрял негър!!! пътеводна светлина ви давам хахахахахахахаххааха да ви светка хахахаххахахаха ау как бързо го свитнаха виновника хахахаххахаххахахахха умря като куче!!!
  • 5 Шопо

    15 7 Отговор
    USA пусна тоя вирус !!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 guest

    2 3 Отговор
    Според тези данни смъртността не е 3%, а към 5
  • 8 Нищо ново под слънцето

    6 0 Отговор
    Същото беше и с птичия грип, ако помните. Масова Психоза. Това не е нужно. В лечението помага предимно нарадната медицина.Вземайте и сиропи за отхрачване още от първия ден. Не е толкова страшно. Виждате, че почти няма починали деца, а те са с по- слаба имунна система. Причината е, че Педиатрите лекуват по- правилно. Повишавайте силата на имунната система с познатите досега средства.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: