Last news in Fakti

27 Февруари, 2020 08:40 4 576 10

Румъния потвърди първи случай на коронавирус

  • коронавирус-
  • румъния-
  • италия-
  • зараза

Мъжът е в добро здравословно състояние

Румъния потвърди първи случай на коронавирус - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Румъния потвърди за първи случай в страната на новия коронавирус, предадоха местните медии, позовавайки се на здравното министерство.

Става въпрос за мъж от южния окръг Горж, който е имал директен контакт с италиански гражданин, който е пътувал до Румъния по-рано този месец. Заразеният е в добро състояние, посочиха от ведомството.

Членовете от семейството на заразения мъж са дали отрицателни проби. Той ще бъде транспортиран за лечение в Букурещката инфекциозна болница.

Потвърден бе първият случай на коронавирус в Северна Македония - 50-годишна пациентка от Скопие, която известно време е била в Италия, предаде агенция МИА. Жената е била един месец в Италия на гости на роднини. Болна е от две седмици, първоначално е била тествана в здравно заведение в Италия и непосредствено след връщането си в страната е отишла в клиниката за инфекциозни болести в Скопие. Инкубационният период е минал и в момента на транспортирането ѝ до болницата не е имало опасност да пренесе болестта.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Божинов

    19 0 Отговор
    Добде де, не разбирам едно. Каца някой на летището и казват - здрав е. А има инкубация от 14 дни. Значи може и да е носител. И това за всички важи. И каква е тая доброволна карантина. Да следи личен лекар. Нали направихте личните лекари да имат по 1000+ пациенти. Как точно да стане???

    Коментиран от #3, #7

  • 2 мани мани

    6 2 Отговор
    Навсякъде има, но само у нас "няма" :) т'ва както минах 2003 грипа и тук уж пак нямаше :) тия нива на бг гейм плея я съм ги плеял цели 4 пъти :) вий ме не учете! Аз вази мога!

    Коментиран от #5

  • 3 мани мани

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Божинов":

    Като минал 4 нива от пневмоничната игра, щи кажа да чакаш топлите слънчеви лъчи, ако ги дочакаш... Разхождайки се пролетта, аз усещах птичките мухичките и се насландисвах и наслаждавах на живота... Който оцелее :)
  • 4 Румънски Циганин

    3 0 Отговор
    Една мамалига може да им направя на моканите
  • 5 ЧИТАТЕЛ

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "мани мани":

    А И В ТУРЦИЯ НЯМА ;)
  • 6 мани мани

    2 0 Отговор
    тия дни бая бг италианци си надойдоха и още бая чакаме :) но инак у нас го няма :) вирусот ... то и пари нямаме :) дет' се вика имаме само здраве и пръщим от него и имаме хубава природа и климат :)
  • 7 Обичай близките си

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Божинов":

    Световната Здравна Организация скоро ще оповести че епидемията се превръща в пандемия. Източник: https://youtube.com/watch?v=UcxHL8LHI_A

    За жалост няма отърване от тази чудесия. Някой от излекуваните пак са се заразили това ознсчава че не може да се изгради имунитет....
    Китай е световен износител и на храна... На много пакети съм виждал да пише произход Китай. Нашето селско стопанство е съсипано, ако оцелее някой от заразата, възможността да почине от глад е голяма. Цените на храните по-борсите започнаха да се покачват....
    Бог да пази България!

    Коментиран от #9

  • 8 мани мани

    2 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Инкубационният период е минал и в момента на транспортирането ѝ до болницата не е имало опасност да пренесе болестта. :)))))))))) малеееееееееееее колко невежо малеееееееееееееееееееееееееее
  • 9 мани мани

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Обичай близките си":

    влиза ти хив вирус :) как да изградиш имунната си система, след като хив ... бе к'во се пъна ви обяснявам :)
  • 10 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    НЕ МОЖЕ ЕДНИТЕ ДА СА РОМАНИ , А ДРУГИТЕ ДА СА РУ МАНИ -НЯМА КАК !!! АКО ИСКАТ "РОМУЛМАНИТЕ "ДА СИ НЯМАТ ВИРУС ...ДА СИ ВЪРНАТ ИМЕТО ДАКИ - ДАКИЯ !!!!!!!