Last news in Fakti

27 Февруари, 2020 10:10 1 014 1

Британските депутати приеха новия закон за тероризма

  • лондон-
  • терористи-
  • тероризъм-
  • великобритания-
  • закон-
  • мерки

Затегнати мерки след последните терористични нападения

Британските депутати приеха новия закон за тероризма - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Британските депутати приеха закон, който прекратява автоматичното освобождаване от затвора на обвинени в терористична дейност, след като са излежали половината от присъдите си.

Правителството успя да се пребори с времето и да приеме закона само два дни преди преждевременното освобождаване на поредния обвинен в тероризъм и след последните две терористични нападения в Лондон, извършени точно от такъв тип затворници. Новоприетият закон ще засегне около 50 затворници, които трябваше да бъдат пуснати по-рано до края на тази година след излежаване на половината присъда.

Според новите разпоредби те трябва да имат излежана минимум две трети от присъдата, след което специален екип от съдии и психиатри трябва окончателно да реши дали да бъдат пуснати на свобода. Собственикът на магазинче в Съндърланд - Мохамед Захир Хан, вкаран в затвора с присъда от четири и половина години през 2018 година, трябваше да бъде освободен на 28 февруари, предаде БНР.

Той е бил арестуван за разпространение на екстремистки материали и подкрепа на „Ислямска държава“. Новият закон ще гарантира оставането му в затвора за минимум още една година. Мерките бяха взети след терористичните нападения в лондонския квартал Стретъм по-рано този месец и на Лондон бридж два месеца по-рано от току-що пуснати преждевременно затворници.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чалма тв

    0 0 Отговор
    Мохамед Захир..какво изобщо правят хора с такива имена в Европа..Отгоре на всичко за кмет на Лондон в момента е мюслюман. Колкото стояха толкова,връщайте ги обратно в ислямски държави,явно при Хасан и Айше интеграция не работи.Мисля че и самите правоверни мечтаят за това да се върнат към корените си.Помогнете им да осъществят мечтите..
Новини по държави: