Last news in Fakti

27 Февруари, 2020 11:11 1 530 8

Първи случай на коронавирус и в Естония

  • коронавирус-
  • естония-
  • вирус-
  • зараза

Заразеният е ирански гражданин с постоянно жителство в Естония

Първи случай на коронавирус и в Естония - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В Естония беше потвърден първият случай на заразяване с новия коронавирус. Това заяви министърът на социалните грижи Танел Кийк, цитиран от ТАСС.

Заразеният е ирански гражданин с постоянно жителство в Естония. По-подробна информация ще бъде дадена от министерството на здравеопазването, добави министърът.

Най-сериозно към този момент в Европа е положението в Италия. Италианското правителство отправи призив за международна подкрепа за усилията си да овладее разпространението на заразата от коронавируса в страната, където броят на заразените достигна 477, а на починалите от петък досега - 12.

Германия пък е в началото на епидемия от коронавируса, след като появилите се нови случаи на зараза в страната не могат да бъдат проследени до първоначалния източник Китай. Това обяви на пресконференция германският министър на здравеопазването Йенс Шпан. В Румъния също бе потвърдено за заразен с вируса.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ал та фанах Атаопънах

    4 0 Отговор
    Ирански бежанец от Китай? Мда естонската граница очевидно е достъпна и за инвалидни колички.
  • 3 мани мани

    3 1 Отговор
    на всякъде има, но у нас "няма" :) бряяяя! бря бря :) у нас броим само болните от пневмония и умрелите от нея :) ей тъй от респираторните такова дето са и ние броим ли броим, но инак от самият вирус ние не ги броим ... чи зако ве закуо дъ ги броим ... ше си играйм да бройм пф! ний сми лекари ва ние математяци я .. ний сми нуомир ино ва
  • 4 мани мани

    3 1 Отговор
    ний буорим пнивмонийти с 5 дневна пътека, за да е кратък пътят къмто бога ва :)
  • 5 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Отворено анално общество":

    Гледай да не те заболят дробовете. У**я се лекува на венеролог. И най-важното да не го топиш в боклуци!
  • 6 Потрес

    3 0 Отговор
    Някой ще каже ли в края на краищата какво се прави при такъв вирус!

    Коментиран от #7

  • 7 мани мани

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Потрес":

    молитви към бог :) отхрачване и плюене, широкоспектърни антибиотици в последствие, спрейове за гърло, лукчета ментови, чайчета всякакви, ракия 50 51 52 53 54 градусова всякаква, аспирин, аналгин, хинин тоже, парацерамакс внимателно, сода бикарбонат в чая фнимателну с дозата, водата от чешмата закоту има хлор, който ще убива мекотелите:) тайлолхотчета закоту са най-евтини и най-вършечи чудо... молитви :) бая молитви! храчене гьотере с помощта на бромхексинчета или мукосолванче от големите дето е едно хапче за 24ч. та да вадите бактериите и вируса, който и да оживеете ще ви скапва имунната закоту е загнездил хив ... благодарение на мулата мелез дето го свитнаха май на 4 февр. беше ... създателят ви на вируса днешния :) кисело мляко подквасенко от вас си и вътре сол! каменна сол от хималаите цветна е :) слагайте в млякото киселото, прясно не ви трябва закоту още бактерии не ви трябват :) а ви трябват кисели :) и стискайте палци и аз ше ви стискам :) наливайте се с течности и пикайте ... докторите да кажат кои антибиотици... да ме допълнят :)
  • 8 мани мани

    1 1 Отговор
    аку уживейти от вируса, в което дълбоко се съмнявам, то след време (есента) си направете изследване за спин, и на щитовидната жлеза... ще се окажете на 100% с хашимото, а засега не съм още сигурен за спина, но лятото ще ми се изясни и това :) ако съм жив! лекаряту ще ви казват, че не ви е нужна киселинност в организма, но аз ви кувам, че не ви трябва сладникавост вътре... малко да! но ви трябва киселинност, за да убиете микробите - бактерии, вируси ... но балансът е хипер сложен :) прави се в болница, а магьосниците гурута го могат у тях си :) не съм полезен и спирам да бръщолевя :)
Новини по държави: