27 Февруари, 2020 10:36 1 909 13

Украйна разследва Байдън

  • украйна-
  • прокурор-
  • джо байдън

Твърдения за натиск над прокурор

Украйна разследва Байдън - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Представители на Украйна обявиха, че започват разследване за действията на кандидата за президентска номинация на демократите Джо Байдън, съобщи RT.

Това беше обявено от Държавното бюро за разследване. Решението е взето след изявление на бившия генерален прокурор Виктор Шокин.

Той обяви за предполагаема намеса в работата му на бившия американски вицепрезидент. Байдън е поискал освобождаването от поста на прокурора, заради разследване, свързано с компания, в чийто управителен съвет е бил неговия син.

Вече имаше обвинения срещу американската администрация, че налага натиск над украинското правителство, за да получи доказателства срещу Байдън. Проведе се и разследване срещу президента Доналд Тръмп за натиск над чужда страна за получаване на информация за политически конкурент.

Хънтър Байдън е бил част от управителния съвет на Бурисима, която е била проучвана от държавнни агенции.

Сенатът вече оправда президента. Очаква се обаче администрацията на Тръмп да продължи да проучва въпроса.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антрашпиц

    10 1 Отговор
    Ааа не думай !Май искате америте да ви спрат дотациите.То може и да е за ваше добро де......
  • 2 Коментатор

    16 2 Отговор
    Такава остра воня на корупция се носи от ФАЩ, че дори и психясалия соросоиден трол се чуди какви да ги плете.
  • 3 Някой си

    9 1 Отговор
    Нансито Пелоси ще получи анален оргазъм, опа спазъм исках да кажа :)
  • 4 no name no face no number

    13 4 Отговор
    за световните крадци няма съд и просъда няма благородство и морал те са нагли дебили и империята им мачка правата на опитващите се да бъдат свободни държави. сащ гадната империя на злото петроло и златокрадци, човекоубиици.

    Коментиран от #5

  • 5 Психиатър

    1 7 Отговор

    До коментар #4 от "no name no face no number":

    Днес пи ли си хапчетата?
  • 6 Факт

    13 0 Отговор
    Незнам дали Байдън е участвал в корупционни сделки-но е факт,че синчето му купи газопреносната мрежа на Украйна за 1 $ ...Това да ви напомня нещо и за нашето реали в зората на нашата демокрация?
  • 7 украинският президент

    9 0 Отговор
    е като плъх с инплантиран чип в мозъка и приемна антена, какъвто сигнал получи, това изпълнява. Ако Байдън стане президент, ще разследва Тръмп. Демокрация и независимост.
  • 8 хамсал

    7 0 Отговор
    Украинският депутат Александър Дубински твърди, че синът на бившия вицепрезидент на САЩ и кандидат за държавен глава на изборите 2020 г. Джо Байдън е получил 16,5 милиона долара от компанията "Бурисма" заедно с бизнес партньори, информират медии.Украинският депутат Александър Дубински твърди, че синът на бившия вицепрезидент на САЩ и кандидат за държавен глава на изборите 2020 г. Джо Байдън е получил 16,5 милиона долара от компанията "Бурисма" заедно с бизнес партньори, информират ез 2014 г. тогавашният вицепрезидент на САЩ Джо Байдън бе на предна линия в американските дипломатически усилия в подкрепа на крехкото демократично правителство на Украйна в стремежа му да отблъсне руската агресия и да изкорени корупцията. Затова имаше повдигания на вежди, когато синът на Байдън Хънтър бе нает от украинска газова компания.Името на Хънтър Байдън се появи по всички заглавия по-рано тази година, когато бе обявено, че той се присъединява към борда на директорите на Burisma Holdings - най-големият частен производител на газ в Украйна. Новината съвпадна с ангажимента на вицепрезидента в дипломатическите преговори с Украйна в момент, когато политическата криза там се разрастваше.Американското издание “Ню Йорк Таймс” публикува скандална информация за вицепрезидента на САЩ Джо Байдън, който наскоро посети Украйна. Според изданието Байдън е замесен в корупционни схеми на украински компании и подкрепя финансовите интереси на семейството си. Хънтър не вече жив, но активите с
  • 9 ivan

    5 0 Отговор
    Джо Байдън от групата на Илуминатите са в съюз със собствениците на Епъл т.е. групата на бившия президент Буш който е начело и обшто взето вси4ки големи мизерии идват от тях
  • 10 Прост бил Байдън

    7 1 Отговор
    Тръп има да си връща и явно го прави, на Байдън синчето било назначено в украинската" Бурисима" като съветник за 50000 долара на месец твърда заплата , съветник на баща му, нагли кравари демократи били,
    Костов от там ли залюби демокрацията?
    Затова украинци и други в източна Европа мрът от глад.
  • 11 Гешев за експорт

    2 0 Отговор
    Да експортираме Гешев за ги оправи, той нали знае руски, което означава че друг език е безсмислен.
  • 12 сноу

    7 1 Отговор
    Е..е..как ще разследвате най-големия си благодетел бе..я вижте какъв е хУбавец,гиздав ,спретнат и с лъскави чепички ..Е...доста е алчничък ,ама то амер може ли друг да е...
  • 13 бай Шиле

    1 0 Отговор
    След войната в Ирак, синът на Джо Байдън е крупен акционер в нефтената промишленост на тази демократизирана държава.Всеки грамотен журналист може да провери това.Да,ама не.По важно е да се пише за корумпирания български съдия.САЩ помага на България в борбата с корупцията.
Новини по държави: