Last news in Fakti

27 Февруари, 2020 12:58 1 602 3

Призиви за оставка на президента в Южна Корея

  • коронавирус-
  • южна корея-
  • оставка-
  • президент-
  • петиция-
  • мун дже ин

Президентът не е успял да спре епидемията

Призиви за оставка на президента в Южна Корея - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Повече от един милион южнокорейци подписаха петиция с искане за оставка на президента на Южна Корея Мун Дже Ин заради неспособността му да се справи с епидемията на коронавируса в страната, предаде ТАСС.

Към 13.00 ч. местно време (4.00 ч. по Гринуич) подписите си под качения на сайта на президентската администрация документ са поставили 1 017 000 души. В сряда подписите са били около 500 000. В петицията рязко се критикува Мун Дже Ин, който, според авторите на документа, не е успял да предприеме ефективни мерки както за предотвратяване на проникването на заболяването в страната, така и за ограничаването на заразата.

Удвояването за едно денонощие на броя на хората подписали петицията, съставена още в началото на февруари, показва нарастване на недоволството на населението от действията на властите, отбелязват местни експерти.

Според южнокорейските закони, ако петиция, качена на сайта на президентската администрация, събере повече от 200 000 подписа, властите са длъжни да реагират на нея. В дадения случай това трябва да стане не по-късно от 4 март. Броят на заразените с коронавируса в Южна Корея днес достигна 1766, след като властите съобщиха за нови 505 случая. Починали са 13 пациенти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съвпадение

    2 0 Отговор
    Ами то и в БГ, ама оставка- на най!
  • 2 Доктор ох боли

    0 0 Отговор
    Да ви кажа честно хората на възраст до 45г може да боледуват от коронавирус като нормалния грип без усложнения вкъщи и да си нямат на представа че са болни от корона и после да оздравеят. Но в същото време са и носители на вируса! Вирусът е опасен за хора над 45г. и за хора със слаба имунна система
  • 3 Кики

    1 0 Отговор
    Що не питат Ким Чен Ун как да се справят с вируса?!
Новини по държави: