29 Февруари, 2020 12:45 4 028 30

Гръцките граничари спират хиляди мигранти от Турция

  • гърция-
  • турция-
  • сирия-
  • бежанци-
  • мигранти

Премиерът Мицотакис е категоричен, че няма да допусне нелегално влизане в страната

Гръцките граничари спират хиляди мигранти от Турция - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис свика извънредно заседание на кабинета заради ситуацията по границата с Турция. Мицотакис разговаря с германския канцлер, френския президент и с българския премиер с искане за европейска обща стратегия по бежанската криза, съобщават гръцките медии.

През цялата нощ стотици мигранти се опитваха да преминат на гръцка територия през сухопътната граница от Турция. Части на гръцката полиция и армия, разположени по цялата гранична бразда, не допуснаха това да се случи. Охранява се с катери и част от река Марица.

Кореспондентите на гръцките медии от Турция предават, че хиляди мигранти от лагерите около Истанбул се насочват към гръцката граница.

Премиерът Мицотакис е категоричен, че няма да допусне нелегално влизане в страната.

В лагерите на гръцките острови мигрантите направиха опит да окупират пристанищата след невярна информация, че Гърция е осигурила кораби да ги прехвърли в други европейски страни. Частите за борба с безредиците овладяха напрежението сред мигрантите.

Военни кораби се насочват към морската граница на гръцките острови.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Митничар

    42 5 Отговор
    Само ние нищо ни спираме

    Коментиран от #12

  • 2 Шкембе Войвода

    31 2 Отговор
    Като ме видеха какъв съм дзвер се изплашиха и побегнаха към гръцко. ХА ХА ХА ХА!
  • 3 Защо ли

    26 25 Отговор
    Защо спирате бежанците??? ЕС ще ви даде милиард, прибирайте си ги, а не само да ревете, че Турция ви изнудва с бежанците, вземайте си ги и вече и Турция няма да има повод да ви изнудва,вие ще изнудвате. Двулични сиртакоглави

    Коментиран от #22

  • 4 Едно време вкопаните немски танкове

    27 2 Отговор
    по граничната бразда ги спираше.

    Коментиран от #7, #27

  • 5 Горо

    21 6 Отговор
    А нашите граничари не спират бежанците, просто защото те се броят на пръсти. Вездесъщият премиер-Батман обаче ги пропуска да си ходят по живо и по здраво към западно-европейските страни, като в същото време уверява обществеността, че на нашата граница всичко е спокойно.
  • 6 Случаен

    23 8 Отговор
    Добре,че Тиквата е продажник и шубе и се е разбрал с Ердоган :)
  • 7 Крали Марко

    17 0 Отговор

    До коментар #4 от "Едно време вкопаните немски танкове":

    Изкопаха ги и ги продадоха на колекционери.
  • 8 qssw

    18 3 Отговор
    няколко германски града наскоро заявиха, че искат да приемат още бежанци. качвайте ги на влака и директно за германия.
  • 9 Яша бате Бойко

    12 8 Отговор
    Пак показа кой е номер едно , с башкан Ердоан сте номер едно.Гърците не са видели нищо още като станат 20хил. на границата ще видим какво ще правят освен да им се надупят

    Коментиран от #10

  • 10 Ел Греко

    12 8 Отговор

    До коментар #9 от "Яша бате Бойко":

    Я да видим как ше стане тая работа....май ще има утрепани имигранти. Не ги мисли гърчолята, те щш се оправят, ами се моли Динко да се е запасил с повечко свински опашки, че иначе...жална ти майка

    Коментиран от #15

  • 11 така така

    12 5 Отговор
    Не са като булгаристанските преживни... да пускат всеки.
  • 12 Гръцки граничар

    15 2 Отговор

    До коментар #1 от "Митничар":

    Костас я ми подай оная там пушка и четирите пълнителя!
  • 13 гост

    16 3 Отговор
    Има лесно минира се границата с противо пехотни мини както едно време,може да произведат извесно количество патрони с гумени куршуми и бои.Едва ли ще мине някои.
  • 14 Европа на Европейците

    11 1 Отговор
    Проста зависимост моята държава плаща членски внос и е член на ЕС.Следояателно аз имам право да ходя из ЕС.Пакистан Афганистан и тн. не плащат и не са европейци следователно НЯМАТ право да ходят в ЕС още по-малкото нелегално.Ако германия не е съгласна с този начин на мислене значи е крайно време да им подпалим посолството в Изток.
  • 15 Ангела Меркел изкупи половин Гърция

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Ел Греко":

    пич не е казала не са ги пуснали а тя има страх от Ердоан,в последния им разговор от вчера турския президент е предложил да прибере 1млн. от бежанците и че ще и превежда всяка година по 100млн. еврака , и това ако не ти говори нищо няма кой да ти помогне

    Коментиран от #16, #17

  • 16 Меркел е ялова

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "Ангела Меркел изкупи половин Гърция":

    Е ще плаща ако не иска още бежанци и гражданска война я германистан.И стрелби из наргиле баровете.
  • 17 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Ангела Меркел изкупи половин Гърция":

    Хахахаха...и като се събуди..един голям нигър ти легнал изотзад в позиция ''попова лъжичка'' и като буа..като буа...та чак сметана тече от задника ти ...хахахаха....
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ...

    4 1 Отговор
    Всичкото е театър на Турция, за изнудване на ЕС, за още пари.
    Давайте милиардите, че виждате ли какво ще ви очаква, ако ги пусна ...
    Двама- трима , трябва да разстрелят, като почнат от Ердоганя ... ама на, не го правят
  • 20 Хасан

    1 3 Отговор
    Нека да направим Гърция буферна зона за бежанците ..който е "ЗА" !
  • 21 Шабан

    1 1 Отговор
    Вeчe нaд 100 гoдини cлушaмe зa хриcтиянcкaтa чoвeчнocт и блaгoрoдcтвo! Caмo чe, caмo cлушaмe, a фaктитe гoвoрят другo!Кaквa e рaвнocмeткaтa! Зa тeзи нaд eдин вeк кaквo виждaмe, Двe cвeтoвни вoйни мeжду caмитe хриcтияни oтнeли живoтa нa милиoни чoвeшки души. Зa тeзи нaд eдин вeк тoтaлнo унищoжeнa eкocиcтeмa нa Плaнeтaтa и милиaрди живoтинcки и чoвeшки видoвe! Зa тoзи нaд eдин вeк зaвзeти нaд 2/3 oт cухaтa тeритoрия нa Плaнeтaтa и прeвърнaтa в кoнцлaгeри зa индуcтриaлизирaнитe рoби кoйтo ca пoпaднaли пoд мoнeтaрнoтo рoбcтвo нa хриcтиянитe! Зa тoзи eдин вeк cъздaдeни ca прoизвoдcтвa кoйтo caмo унищoжaвaт живoтa нa плaнeтaтa a oръжиятa им държaт пoд рoбcтвo ocтaнaлитe вce oщe нeпoпaднaли пoд хриcтиянcкo гocпoдcтвo тeритoрии! Тoвa e рaвнocмeткaтa oт гocпoдcтвoтo нa хриcтиянитe! И тe нaричaт тoвa Цивилизaция! Дa ви пикaя aз нa цивилизaциятa, тaкaвa! Aкo имa Жив Здрaв рaзум кoйтo виждa тoвa, нe знaм, зaщo oщe им пoзвoлявa дa унищoжaвaт живoтa нa Плaнeтaтa! Явнo тoзи Жив Рaзум e химeрa!

    Коментиран от #23

  • 22 Двойната Лотхен

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Защо ли":

    Защото тези хора искат да идат в Германия и Швеция да живеят без да работят. Какво ще правят в Бг? Освен това те са един куп разбойници които палят и изнасилват. Западна Европа е писнала от такива. Те не ги искат та вие ще ли ги искаме?
  • 23 ...

    4 2 Отговор

    До коментар #21 от "Шабан":

    Шабане, ако вашата религия беше господстваща на Земята, щяхме да живеем още в родово-общинния строй. Религията и разбирането Ви за света са изостанали1000 години, назад зад християнството. Дори Интернета, с който боравиш сега, да плещиш глупости тук, не е ваше откритие, а на гадните християни. Бегай в Анадола, айде.

    Коментиран от #24

  • 24 Шабан

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "...":

    Интернета добре, но това няма нищо общо с човечността и благородството! Да не се задълбавам, че хиляди томове писане няма да стигнат! :) Нали сте много благородни и човечни в Християнските си цености, хайде сега приемете си емигрантите който създадохте с ненаситната си алчност, а после върнете и турците който прокудихте от собствените им домове, в продължение на един век! Нали сте еманацията на цивилизацията от 21 век! Превърнахте се в жива отрова, бълваща унищожение и разруха! Те това сте вие вече! Скоро ще се видите, още по-добре!?

    Коментиран от #29

  • 25 дева

    0 0 Отговор
    То бива да сте тъпи и прости, но да сте амеби чак.Що за български мъже сте,,,, смотаняци страхливи,Тиквата ви бил виновен,,,,, вие и за тикви не ставате страхливи мекотелиЩо не се хванет да отидете да защитавате границата, ама в нета сте бабаити и тигри. Да се видите отстрани колко сте гнусни, нищо мъжко и българско не е останало в кратуните ви
  • 26 Реалист

    1 0 Отговор
    Преди няколко години имахме емигранти тук по пътя към запада каквато им бе целта Когато си бяха оправили дукументите и си тръгваха ги попитах защо не останат тук ,, та тук е по лошо от Сирия ''

    Коментиран от #28

  • 27 гого

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Едно време вкопаните немски танкове":

    Едно време, прескачаха само в посока навън
  • 28 гого

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Реалист":

    Когато 96г гледах репортаж за семейство през войната в Ирак, те имаха компютър в къщи!!!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 соросоидни кърлежи

    0 0 Отговор
    тези тълпи мързеливи и тъпи да ги връщат в Истанбул ,където ги организирано извозват,прилича ми на нашите избори,същите автобуси..
Новини по държави: