Last news in Fakti

1 Март, 2020 08:50 2 679 18

ЕС подкрепя Гърция и България в защита на външните граници

  • ес-
  • реджеп ердоган-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • шарл мишел

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел е провел телефонен разговор с турския президент Реджеп Ердоган

ЕС подкрепя Гърция и България в защита на външните граници - 1
Снимка: Shutterstock

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел е провел телефонен разговор с турския президент Реджеп Ердоган, по време на който е изразил съболезнования за гибелта на турските военни в Сирия, както и дълбока загриженост за неизразимите човешки страдания, причинени от продължаващите боеве в Идлиб, съобщават от европейската служба за външна дейност.

Мишел е призовал всички замесени страни в сирийския конфликт да се въздържат и да се ангажират с постигането на устойчиво и продължително прекратяване на огъня, както и с намиране на политическо решение в тон с резолюциите на Съвета за сигурност на ООН.

Председателят на Европейския съвет е бил в близък контакт с премиерите на Гърция и България Кириакос Мицотакис и Бойко Борисов през последните дни, за да проследи положението с миграцията.

"ЕС е активно ангажиран в поддържането на споразумението с Турция и с подкрепата за Гърция и България за защита на външните граници на Съюза", се казва в изявлението на службата.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 боцмана

    22 2 Отговор
    Подкрепа от далеч , ето ви едни пари , не ги пускайте. Накрая парите изчезват а имигрантите си остават. Единствената адекватна подкрепа може да е , освобождават граничните власти от всякаква отговорност за крути действия срещу нападенията по границата и както е казал един мустаклия; "Има емигранти , има проблеми , няма емигранти , няма проблеми.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ееей, хора

    18 2 Отговор
    Да се разберем!Каква връзка има Идлиб с пускането на мигранти?Тези на оградата не са сирийци.Казаха,че измежду тях има терористи,престъпници.Живеят в Турция от 1-2 години.Да не говорим за коронавируса
  • 4 Айде на бас

    15 3 Отговор
    Аэ в едно съм сигурен,че ЕС ще ни помогне да опаэим само 3ападната си граница.3а да не може да иэбягат навлеците от тук.

    Коментиран от #8

  • 5 ЕС са само на

    6 5 Отговор
    приказки.Ако е вярно,че не дават пари за мигрантите в Турция/както е споразумението/,тогава Ердоган е прав .Не може Турция да храни милиони мигранти

    Коментиран от #16

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 под знака на полумесеца

    1 5 Отговор
    Ердоган към Гърция и България: ЕС ми подшушна идея за бежанците- полумесец у нас, полумесец у вас.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 rtNAC

    5 1 Отговор
    и точно в това размирно време начело на европа са две германки, които ... те къде останаха напоследък?
  • 10 uuuttttt

    2 1 Отговор
    не знам дали женките ще успеят да съсипят европа, но гърция може и да успеят. остров лесбос още ли е гръцки? още колко ще остане такъв?
  • 11 TOPP

    9 1 Отговор
    Карайте ги направо транзит за Германия! Германците нали искат още мигранти
  • 12 pbdan

    10 2 Отговор
    Турция досега трябваше да депортира в съответните държави всички иракчани, афганистанци, еритрейци, сомалийци и от други държави в които няма война. Не може да се оправдават със сирийците, а да пускат целите тези орди към Европа.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Бе да ги

    6 1 Отговор
    Ха-ха! Като, прочетох, каква ще им е подкрепата ... . С две изречения - "Стискаме ви палци" и "Пазете ни границите".
  • 15 грим

    5 1 Отговор
    Бойко Методиев Борисов в качеството на какъв ще създава условия за разговор между Ердоган, Мицотакис и Шарл Мишел?Той/Б.М.Борисов/ е никой.Разследван е за ПРАНЕ на ПАРИ в ИСПАНИЯ от Испанската Прокуратура и в.ЕЛ ПЕРИОДИКО.Ако мисли ,че българите ще забравят това ,лъже се.Скандалът е огромен и ние българите ще плащаме за далаверите на Бойко Методиев Борисов.Няма да го спаси Мустафата нито Сорос чрез подставени юристи в Международния Съд в Хага.
  • 16 Факти

    1 4 Отговор

    До коментар #5 от "ЕС са само на":

    Меркел е обещала на Ердо 25 милиона евро,които да се дадат на ООН и от там на червеният полумесец.Ама пара йок.Сега Ердо им предлага 100 милиона и Меркел да си прибира емигрантите в ЕС.Към настоящият момент ЕС заявява, че харчи 1 милиард за чужденците.Докато Ердо да се спасява сам с 3.7 милиона сирийци в Турция.Така,че е прав.
  • 17 Георги Илиев Митев

    0 1 Отговор
    Лелеяна мечта за самолети -
    Три милиарда за чертежи. По ръцете ни сърбежи. Ще вземаме или пак ще даваме. Самолети от Америка ще ли притежаваме?
    "Извънземните" ли ще ни бият. Ще се опитат ли да ни затрият? Не и не, ние не спим-с въображаемите самолети ще ги победим.
    Автор: Георги Илиев Митев. Трето поколение репресиран. Град София (2020).
  • 18 Стоян Димитров

    3 1 Отговор
    Прекалено дълго всички политици се правят на унми и използват обикновените хора за да си играят на война. Турция се страхува от кюрдска независимост, Русия иска да отреже всяка възможност за доставка на газ в Европа по алтернативен път, Америка се интересува от невта и всеки обявява че се бие с терористи. А Европейския съюз не се интересува от нищо, защото всичко това е далече от границата му. Това вече продължава повече от 7 години. Ей това е цялата истина дето никой не казва директно. И до кога????
Новини по държави: