1 Март, 2020 17:30 1 223 1

Папата се появи след настинката, но отмени...

  • ватикан-
  • папа франциск-
  • меса

От Ватикана не уточниха от какво е болен Франциск, но говорител отхвърли спекулациите, че може да е нещо повече от леко неразположение

Папата се появи след настинката, но отмени... - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Папа Франциск за първи път от четири дни се появи публично, след като "леко неразположение", както Ватикана го представи, го принуди да отмени някои аудиенции и дейности, предаде Ройтерс.

Лидерът на Римокатолическата църква се показа от прозореца на Апостолическия дворец, за да отправи към хилядите хора на площад Свети Петър неделното си обедно послание и да им даде благословия.

Това е първата му публична поява, откакто по време на месата за Пепелната сряда бе забелязан да кашля и да бърше носа си.

Ватиканът не уточни от какво е болен, но в петък говорител отхвърли спекулациите, че може да е нещо повече от леко неразположение.

Италия бе засегната най-тежко от коронавируса в Европа, регистрирайки над 1100 потвърдени случая, откакто на 20 февруари бе установена заразата там. Най-малко 29 души са починали.

Папа Франциск обяви днес, че заради настинката ще се наложи да пропусне едноседмични духовни упражнения с висши служители на Светия престол в околностите на Рим, които трябваше да започнат по-късно днес. Това е уединение, на което папата всяка година присъства в началото на Великия пост.

"За съжаление настинката ще ме принуди да не участвам тази година. Ще следвам медитациите оттук", каза 83-годишният папа.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Буда съм

    2 0 Отговор
    Ще медитираме заедно ОМММММ