Last news in Fakti

2 Март, 2020 14:03 9 843 37

Ердоган отива в Москва

  • идлиб-
  • сирия-
  • русия-
  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • владмири путин

Русия вече не може да гарантира безопасността на турските самолети над Сирия

Ердоган отива в Москва - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руският президент Владимир Путин ще приеме турския си колега Реджеп Тайип Ердоган в четвъртък, обяви днес Кремъл, потвърждавайки съобщение на турското президентство от по-рано през деня, предадоха световните агенции.

Очаква се Путин и Ердоган да обсъдят ескалацията на насилието в северозападната сирийска провинция Идлиб, която граничи с Турция. Придаваме "голямо значение" на сътрудничеството "с нашите турски партньори" в Сирия, увери говорителят на руския президент Дмитрий Песков.

В същото време той потвърди ангажимента на Русия към "териториалната цялост на Сирия" и "борбата срещу терористите". Песков обърна внимание на предупреждението на руското министерство на отбраната, че Русия вече не може да гарантира безопасността на турските самолети над Сирия, след като сирийското правителство затвори въздушното пространство над провинция Идлиб.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Митко

    16 10 Отговор
    Ако правите нещо го правете, а Вие само си ги мерите?
  • 2 Йосарян

    55 13 Отговор
    Без Милост, Вова!
  • 3 Саладин

    34 3 Отговор
    Трябваше да претрепя осман паша навремето край Дамаск

    Коментиран от #5, #35

  • 4 Диди

    11 53 Отговор
    Русия и Турция трябва да бъдат изолирани от Европа.Европа трябва да се събуди и не допуска да бъде изнудвана.
  • 5 Билге Каган

    11 5 Отговор

    До коментар #3 от "Саладин":

    абе смотаняк простак личи си че не разбираш от история. Виж Саладин кога е живял виж Османската империя кога е създадена. Аман от тъпанари и смотаняци айде ходи да учиш история тапунгер

    Коментиран от #11, #37

  • 6 русия е джудже

    8 49 Отговор
    Джуджето се е покрило и тъпкача му ще отиде директно да му го сложи.
  • 7 Borislav Popov

    7 27 Отговор
    Шойгу - Другарю Путин, войната в Сирия приключи, всички терористи са унищожени. Рапорт сдал, Рапорт принял. Путин - Молдец, Сергей Кожугетович, ти си истински герой.

    Коментиран от #9

  • 8 Бай хой

    44 7 Отговор
    Ернасран клекна. Операцията му пролетна умора нещо зацикли. Да видим колко дена ще издържи. Организираше срещи в Анкара в Константинопол ама нъцки никой не му се върза. Сейчас ще лази по Красново килимче пред Кремъл.
  • 9 веселяк

    17 3 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    Я пробвай пак!
  • 10 Кълван мисир

    24 6 Отговор
    Ердо, хвърли две шепи вода на гьота ѝ бегом при императора.
  • 11 Саладин

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "Билге Каган":

    Има няма 100 години разлика, можех дядому да претррепя

    Коментиран от #14

  • 12 Хари

    38 6 Отговор
    Треска го тресе резания перко, тича при Путин за да не гризне дръвцето! Решил е да заграби част от Сирия и да заселва турчуля. Ще разширява Османската империя. Жалкото е, ме Путин не го удари когато свали онзи СУ, без причина и смисъл. Тогава беше се на:::рал от страх и руснаците едвам се удържаха да не изпепелят военната му машина. Бяха насочили ракетите и чакаха решението ба Путин. Ако ги беше ударил тогава, никой нямаше да помогне на Ердоган, отношенията му със САЩ бяха развалени. Днес нямаше да има такива сражение, такова изнудване на Европа и поведение на дрогиран чичка, повярвал си, че е велик и силен.
  • 13 Гаранция че

    37 4 Отговор
    Путин сега сигурно много съжалява, че предупреди феса за готвения му преврат. Така са рязаните. Ти го спасяваш, а той ти забива нож в гърба.

    Коментиран от #36

  • 14 Билге Каган

    2 4 Отговор

    До коментар #11 от "Саладин":

    И как точно Саладдин Еййуби ще убие човек който ще създаде Османската империя която се крепи на шериата и исляма? Саладдин Ейуби да не би да е бил християнин? Пий си хапчетата не си добре

    Коментиран от #22

  • 15 Info

    21 4 Отговор
    Според руски медии 30-40 турски превозни средства от различни видове са били ударени от балистични ракети на сирийската армия "Tochka". Има видео, показващо турски хеликоптери, които евакуират загинали и ранени, докато точният брой остава неизвестен, тъй като има сведения за 25 ранени и 18 загинали, както между турските военни, така и за терористите.
  • 16 ха ха хахаха

    10 35 Отговор
    Рязания си направи няма такава гавра с руснаците и сирийците.Унищожи им военната техника,изби им армията и на всичкото отгоре сега отиде директно да набие и два шамара на путьо и то баш в кремъл.ха ха ха
  • 17 Франсоа

    6 8 Отговор
    Русия никога не е гарантирала безопасността на турските самолети над Сирия. Друга е ситуацията. До преди 2-3 дни Русия гарантираше безопасност на Сирийските самолети, охранявайки сирийското въздушно пространство със свои изтребители. Сега вече не прави това и резултатът е на лице - два сирийски самолета са свалени!
  • 18 Инат

    26 3 Отговор
    Винаги победения отива при победителя.
  • 19 Обикновен човек

    15 4 Отговор
    Путин ще опъне Ердоган ,Доналд Тръмп ще опъне Бойко Борисов. Интересно когато се срещнат Бойко и Ердоган кой кой ще опъне?????
  • 20 Игра на полове

    17 1 Отговор
    Когато планината ни отива при Мохамед, Мохамед ще трябва да отиде до планината.
  • 21 Ю Кортес

    5 15 Отговор
    Ще се моли и дупи.
    Не е разбрал правилото.никога не вярвай,никога не искай от русия.Ако вярваш,ще те измамят,ако ти дадат едно ще поискат да вземат две.
    Предстои му да го научи по трудния начин.
    Жалко за Турция и турския народ,заслужават по добър управник.

    Коментиран от #28

  • 22 Вложка България

    1 4 Отговор

    До коментар #14 от "Билге Каган":

    Ние сме приели исляма 900 година и после сме посяли османийците в Кавказ 😂
  • 23 Никакъв шанс

    25 4 Отговор
    няма Ердоган.Пак отива да се моли.Но Путин никога няма да изостави Сирия,каквото и да му струва.Русия е най- хуманната държава в света
  • 24 Умник

    14 1 Отговор
    Вовка ще набие чемберите на Ердоганчо
  • 25 Kcaniba

    15 1 Отговор
    Пак на килимчето на Императора!!
    Ще цунка ръка, ще му отъвруат феса пак...
  • 26 Спутник

    5 4 Отговор
    Днес нашия продажен чорбаджия Тиквун ще ходи до " Високата порта " да се снима и да цуне Ерсдухан да се полигави и да моли за милост ... после ще се пъчи и дуе какъв голем депломатин е кухата кратуна
  • 27 Поучителни въпроси и напътствия

    11 15 Отговор
    Турция е аут от НАТО и от една година и беше заявено от Запада, че спокойно може да се смята за Руска Република Турция. Но ще ни бъде интересно да наблюдаваме как С400 ефектно свалят цели руски ескадрили наведнъж в небесно щоу:)България е в НАТО по волята на нас чистите българи. Това решение го взехме през 2004 година с 226 гласа за, 4 против и нито един въздържал се в парламента. В историята няма ако и нямате думата за свършен факт /затваряте си човките/. На който не му харесва България да е парламентарна република - двата куфара и на бегом към терминал 2. Нaпътcтвия към пoдрacтвaщитe нaциoнaлиcти! Руcкитe и укрaинcкитe мeлeзи в Бългaрия ca нa нoж oт някoлкo гoдини и дeнoнoщнo им чeтeмe глупocтитe тук.Тe ce ''избивaт'' виртуaлнo в злoвeщa руcкo-укрaинcкa виртуaлнa вoйнa. Зaщo дa взимaмe cтрaнa, кaтo Бългaрия бeшe пoд 45 гoдишнo руcкo-укрaинcкo рoбcтвo, зaпoчнaлo нa 8.09.1944 c влизaнeтo нa трeти укрaинcки фрoнт и руcкитe вoйcки, тa дo 1989 гoдинa?? Руcкитe и турcкитe мeлeзи в Бългaрия cъщo ca нa нoж, cлeд 4 гoдишнo ''любoвнo cътрудничecтвo'' и дeнoнoщнo хвaлeнe нa рaкeтитe c400, кaк eднитe ги прoдaвaт нa другитe и кaк тe им ги купувaт c кeф в двoрoвeтe нa кaрлукoвo… Зaщo дa взимaмe oтнoшeниe към тяхнaтa дeнoнoщнa кaвгa тук и виртуaлнo ''клaнe'' c ''ятaгaни и CУ57'', кaтo бяхмe пoд рoбcтвo и oт двeтe държaви?? Питaм и oтгoвoр нe иcкaм, нo ви пoучaвaм кaк дa бъдeтe умни и кaк дa нe бъдeтe cрeд тях в кaрлукoвo...Слава на Путин и на Тръмп - добри философи ca!

    Коментиран от #32

  • 28 Мисля си

    1 5 Отговор

    До коментар #21 от "Ю Кортес":

    И аз това - нали бяха партньори, не можаха ли да се разберат. Ама като са диктатори и двамата? Има поговорка "С мечка мед не се яде!"
  • 29 123

    8 1 Отговор
    ХА ХА Асад пак превзел Саракиб -е то бива насран аскер
  • 30 Асад скоро в Анкара

    11 1 Отговор
    Отново чета навсякъде за многото убити турци и за новото поражение в стратегически важния град Саракеб. Къде са турците да коментират? Облекли ли са се като бежанци и са отишли на границата, за да избягат в Европа?
  • 31 123

    12 2 Отговор
    7дрона свалени и унищожен блок пост с 50 аскера - и кво правим сега
  • 32 Бачо Киро

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Поучителни въпроси и напътствия":

    Турция ще сваля СУ със С400? Силно се съмнявам в тая работа, а американците патриот не пращат...
  • 33 фесовкси неволи

    5 1 Отговор
    Ей тоя маймун Ерди на кого не се надупи на кого не лиза задните части само и само да остане на власт. Нагъл прост фес,който повярва,че е фактор в световната политика и ще диктува на Тръмп и Путин условията си. Сега е жалък и се моли за милост ту в САЩ ту в Русия. Усеща какъв ще му го забият и скимти като мъстия. И САЩ и Русия имат интерес да направят Кюрдистан и ще го оформят в Сирия и Ирак.Това ще е началото и фесунгерите треперят от последствията. Видя се че силата на турската армия е мит.Дори срещу Асад не можаха да се справят а пратиха уж елитни командоси.Преди време им трябваха 3 месеца да минат 30 километра до Африн срещу шепа кюрди без тежко оръжие. Сега жертвите им растат и расте недоволството в Турция.Ердогрух крие жертвите,но няма да е вечно.Скоро ще има пролет в Турция.....
  • 34 Перник

    1 0 Отговор
    Навреди се Ердо, браво! Все още правиш чупка в кръста за джуджето!
  • 35 Nop

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Саладин":

    Ха-ха-ха вие българите сте големи мечтатели😂😂😂
  • 36 Milokji

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Гаранция че":

    Не съм чул турския народ да е предал някой..
    Но виж вие българите сте много добри в това отношение Левски, Ботев надупвате се много яко😂😂😂
  • 37 дедо Ташунко

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Билге Каган":

    Вижте снимката.На Реджепа бузите му ще паднат,когато не е на кеф
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания