Last news in Fakti

2 Март, 2020 20:00 2 696 11

Гърция провежда военно учение по границата с Турция

  • гърция-
  • турция-
  • военно учение-
  • граница-
  • армия

По време на тренировките ще бъдат използвани истински боеприпаси

Гърция провежда военно учение по границата с Турция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Гърция обяви в понеделник, че ще проведе военно учение с истински боеприпаси в района на Еврос в Егейско море близо до турската граница, съобщава „Сабах”.

Според информацията на Четвърти армейски корпус на Гърция, учението започва в понеделник и ще продължи 24 часа по протежение на цялата турско-гръцка граница. По време на тренировките ще бъдат използвани истински боеприпаси, както и тежки и леки стрелкови оръжия. Отправя се апел към местните жители да не обикалят в района по време на рисковата тренировка.

По информация на гръцки медии, решението за провеждане на учението е взето по време на правителствения съвет по външни работи и отбрана, който се проведе в неделя под председателството на премиера Кириакос Мицотакис. Посочва се, че учението е още един сигнал, че Гърция засилва мерките за сигурност по границите си на фона на миграционния натиск. Хиляди мигранти се опитаха в понеделник да пресекат сухопътната граница между Турция в Гърция, която даде да се разбере, че нейните граници ще останат затворени.

Десетки успяха да преминат през гранични ограждения или през реката, а полицията използва срещу мигрантите сълзотворен газ. Изданието посочва, че група от няколкостотин човека с бели знамена са викали „мир, мир“ с молба да бъдат допуснати в Гърция. Имало е и опити да се стигне до гръцките острови от брега на Турция, предаде Dariknews.

Миналата седмица турските власти обявиха, че повече няма да спират потока от мигранти, които искат да стигнат до Европа. Решението е взето, след като 34 турски войници бяха убити от режима на Башар Асад в Идлиб в Северозападна Сирия. Подчертава се, че турските войници са разположени в региона, за да защитават местните цивилни в рамките на споразумение с Русия от 2018 г., според което актовете на агресия са забранени. Турция вече е приела около 3,7 милиона мигранти само от Сирия.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    32 10 Отговор
    Гърция като го подпре от едната страна и Русия от другата, Елнасран ши бяга от Константинопол

    Коментиран от #6, #9

  • 2 Денчо

    31 7 Отговор
    Дръжте се, братя християни! Някой ден Константинопол пак ще е ваш!
  • 3 Само така

    19 7 Отговор
    Гърците не са меки круши
  • 4 острова

    17 6 Отговор
    Сега е момента Гърция да си вземе острова целия
  • 5 Еркан

    6 3 Отговор
    Аве хора Гърците заплашват, че ще стрелят по бежанците. Не отиват да воюват с Турция.

    Коментиран от #7, #8

  • 6 Еркан

    5 7 Отговор

    До коментар #1 от "Хахаха":

    Те трябва да са заедно иначе сама Русия няма да може. Уплаши се мнооо в Сирия
  • 7 Йозеф

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "Еркан":

    Не заплашват, просто ще оправдаят с учението застреляните талибани.
  • 8 Гръцки псоли

    7 3 Отговор

    До коментар #5 от "Еркан":

    Влезте вие в Гърция, от какво се страхувате и изпращате чужденци да ядат краставицата, влезте вие. Ще се научите да танцувате гръцки танци голи с краставици У...
  • 9 Оле мале

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хахаха":

    Много ли ти се иска? Хахаха. Ама не става нали!!!
  • 10 Info

    4 2 Отговор
    Срещата на посланиците, подготвящи Съвета на външните министри, не проработи. В Комитета за политическа сигурност на ЕС постоянните представители на 27-те държави-членки на ЕС не можаха да се споразумеят за изявление на ЕС относно ситуацията в Сирия и участието на Турция, тъй като Гърция отказа да предостави каквато и да е форма на подкрепа на Турция срещу Сирия поради турски действия срещу Гърция, да изпраща умишлено мигранти до гръцките граници.
  • 11 Браво на

    5 2 Отговор
    Гьрците така се прави. Затваряте границата и да видим кьде ще идат тия мигранти на Ерпосран.Хайде обратно при него. Щото е много хитьр.
Новини по държави: