Last news in Fakti

4 Март, 2020 07:25 1 252 2

Макрон прокарва спорната пенсионна реформа в парламента

  • франция-
  • еманюел макрон-
  • реформа-
  • пенсии

Пенсионната реформа предизвика големи стачки

Макрон прокарва спорната пенсионна реформа в парламента - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Правителството на френския президент Еманюел Макрон спечели два вота на недоверие в парламента, което ще му позволи да наложи преразглеждане на системата за пенсиониране през долната камара на парламента - въпреки продължаващите масови протести.

Хиляди хора излязоха на улиците на Париж и други градове в деня преди вота, за да отхвърлят промените в пенсионирането, които ги карат да се страхуват, че ще задължат хората да работят по-дълго за по-малко пари. В момента възрастта за пълна пенсия е 62 години. Членовете на Народното събрание обвиниха Макрон в диктаторско поведение в дебат, който започна във вторник и продължи около полунощ.

Пенсионната реформа предизвика най-тежките стачки във Франция през последните десетилетия през декември и януари, като запали обществения транспорт и смути училищата, болниците, съдилищата и дори оперните театри. Сега демонстрантите са ядосани на решението на премиера Едуар Филип да прокара законопроекта за пенсиониране през Асамблеята без гласуване, за да ускори сложния законодателен процес след стачките, предаде News.bg.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стачкуват

    0 0 Отговор
    Държавните търтеи които се пенсионират доста преди нормалните работници при частника .сега работата на машиниста не е тежка както преди
  • 2 Гост

    3 0 Отговор
    Ми ще ги кара да работят по дълго франсетата.нали трябва да издържа амуджите у франсето, дето живеят на социални помощи.
Новини по държави: