Last news in Fakti

4 Март, 2020 09:29 38 009 90

"Таен план за подмяна на населението"

  • германия-
  • таен план-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • европа-
  • миграция-
  • конспиративни теории

Такива легенди се разказват в крайнодесните среди

"Таен план за подмяна на населението" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В крайнодесните среди и техните издания в Германия се говори и пише за "велико преселение" и за "план от 7 точки за подмяна на населението". Крайнодесни екстремисти и терористи също непрекъснато се позовават на някакъв уж съществуващ план, според който тукашното население трябвало да бъде подменено от бежанци. Защо точно трябва да се прави такова нещо - това обикновено остава в мъгла. Независимо от тази неяснота обаче легендите за някакво "преселение" и "подмяна на населението" са се превърнали в главен разказ на крайнодесните. Дяснопопулистката партия "Алтернатива за Германия" (АзГ) също вече редовно използва тези понятия, чрез които целенасочено подклажда страховете от усилващата се миграция.

"Плановете за масово преселение отдавна са написани"

В споменатите кръгове се твърди, че имало план за някаква тайна операция, като този план бил изготвен от ООН. Една от лидерките на АзГ Беатрикс фон Щорх съобщи например в Туитър, че "плановете за масово преселение вече отдавна са написани" и прикачи линк към документ на ООН.

Този документ обаче не е никакъв план, а научно изследване, посветено на следния въпрос: Като имаме предвид застаряващото население и относително ниската раждаемост, дали намаляването на населението може да бъде компенсирано с миграция? В документа не се говори нито за някакъв план, нито пък за целенасочена подмяна на населението. Това изследване е част от обичайната работа на световната организация, която наблюдава демографските процеси и миграцията, за да създаде условия на всички държави да правят оценка на демографското си състояние и прогнози за бъдещето. В този смисъл твърденията, че имало план на ООН за подмяна на населения, са грубо преиначаване.

Крайнодесните привеждат и друго "доказателство" за предположението, че властите в Германия работят за подмяна на населението. Става дума за едно интервю на харвардския политолог Яша Мунк пред централната обзорна емисия на германската обществено-правна телевизия ARD. В разговор за състоянието на демокрацията Мунк сподели мнението си, че е в ход "уникален исторически експеримент", който се състоял в подменянето на "моноетническата" и "монокултурна" демокрация в "мултиетническа". Размишленията на политолога се използват като доказателство, че - видите ли - в ход бил таен експеримент с населението.

В едно по-сетнешно интервю пред друг германски канал Мунк каза, че в подобни изяви по телевизията човек обикновено е много възбуден и не внимава през цялото време за всяка формулировка. Той самият изобщо нямал усещането, че казва нещо скандално. Само че секундите с това негово изказване бързо започнаха да се разпространяват в интернет. "Започна се от някакви ултрадесни блогове, после дойдоха Фейсбук-групите на АзГ, след което видеото се разпространи много бързо и превзе цялата крайнодясна сцена, та чак до американски неонацистки сайтове", обяснява самият Мунк.

Започнали непрекъснато да го нападат и обругават като представител на "елитите и космополитите, които искат да изличат германското население". Често пъти изрично се посочвало, че името му е еврейско. Нищо чудно всъщност: подобни теории на заговора често функционират по една антисемитска матрица. Харвардският политолог се оплаква, че вече получава дори съвсем конкретни заплахи.

Той е убеден, че терминът "експеримент" нарочно се интерпретира по неправилен начин. Едното значение на думата може да се онагледи примерно с химически експеримент: човек ясно знае какво върши и какъв резултат очаква. Второто значение на думата Мунк обяснява така: "Става дума за изцяло нова ситуация. Ситуация, която не е предизвикана умишлено и чийто завършек е неизвестен". В телевизионното интервю той имал предвид точно това второ значение.

"Чиста глупост"

Специалистът по миграция Йохен Олтмер смята за нелепи твърденията, че хората с власт и влияние имали някакъв план или провеждали някакъв експеримент. Според него, всички, които говорят за "подмяна на населението", очевидно изхождат от убеждението, че правителствата и администрацията са в състояние "до голяма степен да дирижират миграцията и да местят хората напред-назад като шахматни фигури". Такова нещо обаче е абсолютно невъзможно, казва Олтмер в интервю за германския канал NDR.

Тъкмо напротив: редица политически решения доведоха не до търсения резултат, а до нещо съвсем различно, обяснява ученият. Така например през 1973 година беше взето решение за преустановяване на целенасоченото набиране на работна ръка от чужбина, за да се спре миграцията към Германия. Случи се обаче точно обратното. Исторически погледнато, миграцията е нормалното състояние на нещата, обяснява още Олтмер. За "преместване на население" може да се говори единствено в онези случаи, в които държавата упражнява сериозни насилия срещу хората, "размества ги, товари ги в камиони или във влакове, транспортира цели общности от точка А до точка Б", казва експертът.

Йохен Олтмер отбелязва и още нещо: подвеждаща е представата, че хората отиват на едно място и остават там. "Когато говорим за миграция, ние всъщност говорим за флуктуация, за едно непрекъснато напред-назад. Голяма част от хората, които пристигат в Германия, остават само няколко месеца или няколко години, след което се връщат у дома или продължават в друга посока." Олтмер смята за "чиста глупост" представата, че дадена страна само приема мигранти, без да излъчва и миграция навън.

Автори: Карла Ревеланд, Патрик Гензинг


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 fen

    346 15 Отговор
    За съжаление, не са легенди! И вие, от Дойче Веле, сте активни участници в този процес! Жалки безродници!

    Коментиран от #22, #90

  • 2 куку руку ку

    232 9 Отговор
    Дойче зеле докато се опомнят и ще бъдат пометени от мигрите...

    Коментиран от #50

  • 3 боцмана

    148 8 Отговор
    Тези на снимката с една петица автомат , с 13 нули , ще ги взема всичките!

    Коментиран от #10

  • 4 Ром ама кубински

    170 5 Отговор
    Тва на снимката братчедите от Столипиново,машалла !
  • 5 миролюб бенатов

    170 5 Отговор
    Едно време ни гонехте нас христяните с човешки облик - на ви сега

    Коментиран от #33

  • 6 dynamo

    172 6 Отговор
    Само картечницата може да спре мигрантите! И това ще стане.

    Коментиран от #11, #66

  • 7 Behemoth

    66 4 Отговор
    Чи как първо акбари после малки зелени човечета с антенки..
  • 8 Котака

    120 1 Отговор
    Като са "глупост" за кактя вуй и беше на бабата да ги кани официално?
  • 9 Котака

    43 1 Отговор
    Да се чете: за какъв ...
  • 10 До гяура

    9 136 Отговор

    До коментар #3 от "боцмана":

    Майка ти гяур теб ще те вземе Алах

    Коментиран от #20, #24

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 СИТ

    127 6 Отговор
    И тайно и полека-за няколко века,чистите арийци станаха араби.
  • 13 соросоидни кърлежи

    157 4 Отговор
    нерес Сорос и ДВ се правят на заспали и искат да приспят и германци,които сега се намират в будна кома, но от тук от там вече някой се сфирясва и започва да гази пришелци..Как мюслита ще подменят населението на Европа? ама много просто.. Европейско семейство има едно дете, а бурки и чалми по 5-6, и цялата издръжка пада на работещи, в това число не включвам чалмосани шалвари,те все се надяват на социални помощи и нито веднъж не съм чул от кандидати за бежанци да кажат и дума че търсят работа..те искат условия за живот-пари,квартира,джобни..тези отрепки за нищо не стават..-ПРОСЯЦИ,като наши сигано роми

    Коментиран от #81

  • 14 Анти милиционер

    109 5 Отговор
    Още токсична западна пропаганда.... никак не е "таен" планът на задкулисието в западните септики. Никак.
  • 15 Хаим Бенадов

    56 4 Отговор
    Ние ивреитье смье виновни.
  • 16 Анти милиционер

    105 3 Отговор
    Пропагандата в западните клозети е 1 млн. пъти по-силна от тази в бившите комунистически държави. Неоспорим факт.
  • 17 . .....

    88 3 Отговор
    тайни майни няма и никакви планове неэнам си какви легенди хората обичат да вярват на комлотеории .истината е много проста вярвайте ми а тя е таэи че тия средноисточните народи и африканци тоест жители на ислямсмски свят са крайно примитивни с ниска култура иэоставени хора .тяхната цел е да имат лесен живот и това е .ние ги видяхме в ТУРЦИЯ как идват като на курорт ядат пият и се раэмножават и малките деца ги иэполэват эа да получат още помощи и да не можеш да ги иэгониш.мраэете колкото си искате турците но спреде да ни обвинявате а се влушайте какво става наоколо .теэи мигранти не бягат от война миэерия или нещо друго теэи хора нямят никакво самочувствие ...само лесен о хубав живот ги и нтересува

    Коментиран от #72

  • 18 чалма тв

    53 3 Отговор
    Никъде няма да ходя,дал съм 20000 евро,за да стигна Германия и ще се връщам в кочината къде съм живял..ДВ приказки за хора с ментални увреждания..Пълна глупост тази статия,по скоро потвърждавате това което отричате..Да бяхте поучили от Гьобелс малко..АХМАЦИ.
  • 19 Доцента

    96 3 Отговор
    Така е. Целта е да се разбият компактните групи от еднородно етническо население, за да няма около какво да се обединяват хората и да бъдат по-лесно манипулирани, най-вече за да се насади една нова структура на обществото и нова ценностна ситема, налагани в момента от определени среди в т. нар. цивилизовани държави.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Алфа Вълкът

    7 0 Отговор
    https://www.vbox7.com/play:66d8daf15d
  • 22 Рошко

    28 23 Отговор

    До коментар #1 от "fen":

    Тази медия насажда само омраза и раздор
  • 23 Жокеръ

    54 2 Отговор
    Това е една риторична статия.
    А шаха с пешките на падишаха, от който белия цар не може да се измъкне вече няколко години, може да стане и мат, ако не си напънат ай-нещото в празните кратуни €вро$ейските пауни. Дано поне докарат до реми, но надали. Дълбоко е проникнал уж конспиративния мицел на преднамереното заличаване на бялата раса в програмите на овластените шутове.
    И България я чака същото - ограбване на ресурсите, загуба на територии, подмяна на населението...
  • 24 боцмана

    71 3 Отговор

    До коментар #10 от "До гяура":

    Нямам работа при твоя алах , освен да го нахраня със свинско. Мен ще си ме прибере Господ.

    Коментиран от #82

  • 25 другарят

    82 2 Отговор
    Тази Гьобелсова тоалетна дойче веле, е много агресивна срещу Русия и много толерантна към емигрантите и фашистка Америка!? Много странно!
  • 26 Обичаме зеленчуци, но не пасем трева

    90 3 Отговор
    ГЕРМАНИО, ТИ СИ ВИНОВНА ПРЕД ЕВРОПА И ЕВРОПЕЙСКИТЕ НАРОДИ! НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА ТЪП, ЧЕ ДА НЕ РАЗБИРА ПРИЧИНАТА НА ТОВА ПРЕСЕЛЕНИЕ. ЕВРЕИТЕ ОТАТЪК ОКЕАНА И В АНГЛИЯ В ЖЕЛАНИЕТО СИ ЗА ОЩЕ ПЕЧАЛБИ ОТ НЕФТ И ГАЗ РАЗБИХА РАБОТЕЩИ ДЪРЖАВНИ СТРУКТУРИ И В АФРИКА И В АЗИЯ. СТРАХЪТ ОТ ИКОНОМИЧЕСКОТО ЗАМОГВАНЕ НА АРАБСКИТЕ ПРОТИВНИЦИ НА ИЗРАЕЛ, ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЗАСИЛИ ТАЗИ ДЕЙНОСТ, В РЕЗУЛТАТ НА КОЕТО СЕ ПОЯВИХА НОВИ АРАБСКИ ВОЙНСТВАЩИ СТРУКТУРИ, КОИТО ЗАПОЧНАХА КЪРВАВИ КОНФЛИКТИ И ДОВЕДОХА ДО ТЕЗИ ГИГАНТСКИ МИГРАЦИОННИ ВЪЛНИ. СТРУПВАНЕТО НА ОГРОМНО КОЛИЧЕСТВО ОРЪЖИЕ И ЖИВА ОБУЧЕНА ВОЕННА СИЛА ОКОЛО ИЗРАЕЛ С ОСНОВАНИЕ ЗАПОЧНА ДА МУ НАВЯВА СПОМЕНИ ЗА ВОЙНИТЕ ОТ 1967 И 1973 ГОДИНИ. ТОВА СА ПРИЧИНИТЕ ЗА ВСИЧКИ КОНФЛИКТИ В АРАБСКИТЕ ДЪРЖАВИ И НАШЕСТВИЕТО НА РАДИКАЛИЗИРАНИ ИСЛЯМИСТИ В ЕВРОПА. ИЗЯВЛЕНИЕТО НА ЛУДАТА МЕРКЕЛ САМО УСКОРИ ПРОЦЕСА. НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН С ЕФЕКТА ОТ ХУМАНИТАРНАТА МИСИЯ НА ЕВРОПА, ДОКАТО ЕВРЕИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НАГНЕТЯВАТ НАПРЕЖЕНИЕТО. ТРЯБВА ДА СЕ ИЗКОРЕНИ ПРИЧИНАТА, А НЕ ДА СЕ ЛЕКУВАТ РАНИТЕ
  • 27 jforfk

    60 2 Отговор
    Боже къде си др- Гьобелс. Това ДВ май стана най-некъдърният ученик на доктора! А иначе германците сами са си виновни. Наскоро гедах една карта на престъпленията извърщени от имигранти в Германия - навсякъде в бившата ФРГ и далеч, далеч по-малко в източната ГДР. Извод - ама вкарайте ги в затвора, всичките мигранти, извършили престъпление и ги накарайте да работят, както по-рано през 33-45 година. И нови магистрали ще построят и вероятно ще ги култивира.
  • 28 Morgoth

    11 27 Отговор
    В съвременното общество, което се влияе от социални мрежи и неконтролируеми интернет медии, конспиративните теории са важна съставна част от пропагандата. Под една или друга форма ги ползват всички видове активисти - либерали, гейове, зелени, леви, десни, националисти, правозащитници и т.н. Да предобриш нещата, да направиш от мухата слон, да наплашиш хората е задължителен похват без който просто няма да събереш последователи. Примери бол - до 10 години земята ще умре, ако не спрем емисиите; всяка трета жена била насилвана и разбира се - има план за избиване на местното население и подмяната му с друго.
  • 29 Volkssturmer Deutscher

    15 6 Отговор
    Na sreshtata v Soci i Teheran kam kraya na Vtorata svetovna voyna samiyat U.Circil zayavyava pred Stalin i Ruzvelt,ce tryabva taka da deystvat i kato rezultat Germaniya nikoga povece da ne moze da se izpravi na kraka -stranata ,,vinovna za Parvata i Vtorata svetovna voyna ,,zavinagi da bade osakatena ot Internacionalnoto sazakljatie ,rakovodeno ot Plutokratite v sajuz s Cervenite Komisari ...I ot nizinite na Germanskiyat Reich schte se probudi silata ,kojato visoko i gramko sche kaze Nein....Deutschland erwache...
  • 30 Разум

    42 4 Отговор
    Зa дa ce прeдпaзим oт тeзи бeзкрaйни клeвeти и oбвинeния в рacизм, нaй-дoбрe e caмo бeли хoрa дa имигрирaт в Бългaрия. В УCA нeгритe ca нa дънoтo пo уcпeх в училищaтa и държaт в пъти първитe мecтa пo нacилcтвeни прecтъплeния. Вижтe кaквo cтaнa c Фрaнция и Aнглия, кoитo пoзвoлихa нa нeгри дa имигрирaт? Трябвaт ни хoрa кaтo Кocтaдин Кocтaдинoв oт пaртия Възрaждaнe. Нe cи прaвeтe илюзии, хoрa кaтo Бoриcoв милeят зa Бългaрия.
  • 31 БАТЕ НЕЦИ

    29 7 Отговор
    ТОЯ ДЕТО СЕ Е ИЗКАЗАЛ В СТАТИЯТА Е БИЛ ПИЯН.В ГЕРМАНИЯ ИМА ПОКОЛЕНИЯ С ТУРСКО НАСЕЛЕНИЕ.СЛЕД 2 СВЕТОВНА ВОЙНА ЦЕЛИ ТУМБИ ТУРЦИ ОТИВАТ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА ГЕРМАНИЯ.ТЕ ПОСЛЕ ВИКАТ ЖЕНИТЕ СИ,ТЕ ТЕХНИ РОДНИНИ И Т.Н.
  • 32 ххх

    46 2 Отговор
    На всички бивши терористи от ИД сега викат Мигранти -това са живи бойни клетки на ИД ,които могат да бъдат управлявани дистанционно.Идеални са за завладяване на държави и територии без гранични войски и огради,либерални-гей-френдли общества. Много по евтини от военна намеса с армия ,което излиза в пъти по скъпо. Бившите Германия и Франция(сега съответно-Германистан и Френски халифат) бяха завладени през последните 20-30години. Бившата Великобритания(сега Ню Пакистан) усети дебелия рязан и бързо гледа да се изплъзне от еврогейският союз. Султан Ердо 1 чертае новата карта на ЕС.
  • 33 Емигрант

    44 4 Отговор

    До коментар #5 от "миролюб бенатов":

    Много си прав! И мен екстадираха едно време.Макар че работех и си плащах всичко
    Не съм лежал на соц.помощи и един ден.Работех и по старчески домове и болници. Искам да ги видя сега с Арабите.Господ забавя,но не забравя.
  • 34 град батановци

    24 7 Отговор
    "Крайнодесни екстремисти и терористи"
    как ги определиха че са терористи? Извършили са атентати и убийства? Тогава защо са на свобода? Ще се посочат ли имена, или еврейските медии ги наричат "терористи", защото са им неудобни?
  • 35 Анатема на СУЛЮимам Паси-Безродника2658

    46 0 Отговор
    То и "План "Ран-Ът"го нямаше, ама се намершха хора, които го изровиха. Сега гребем с пълни шепи плодовети му.
  • 36 istinata

    2 37 Отговор
    Крайно десните да не реват много понеже математиката сочи,че им трябват роби за да им докарват пенсийките и с много труд и ниско заплащане мигрантите са успешна формула-а ние какво ???? Пуснахме Динко да ги бие-абе щом са гладни остави го-пусни го на нивата да копа картофи за парче хляб и топла супичка-той премиера добре го каза ама не се доисказа :) ,но нали Българинърт е националист и по крайно десен и тъп от крайнодесните в Германия-ще си реве и ще гладува-ще плаче и пак ще гладува...........то акъл се иска не национализъм.

    Коментиран от #40

  • 37 Rusnak

    4 23 Отговор
    И тази година ще гледаме парада за 9 май в Москва, само че на запис от миналата година 😂😂😂😂
  • 38 Анонимен

    27 1 Отговор
    Нищо не е тайна и легенда... Самата истина е... Четете илюминати.13 кралски фамилии държат светът.... Не им харесва че хората станаха хора и всичко е в ръцете на народа... Няма роби, няма слуги, няма крепостни.... Да сте чули крале и кралици да са се жени за японци, китайци, корейци.. Не.... Те се женят помежду си по роднински връзки за да запазят богатството в родът... Както и Хари наруши традицията.... Една религия едно днк.... По лесно се манипулира тогава човечеството....

    Коментиран от #89

  • 39 Питър Бота

    25 8 Отговор
    То това не е план а очеваден факт.Белите застаряват и измират и се заместват от млади афро-азиато-араби.Това е в следствъе на факта че Германия изби бяла Европа през двете световни войни.Цели поколения са изгубени.Процеса е необратим.
  • 40 Гост

    41 1 Отговор

    До коментар #36 от "istinata":

    Ааа ти не си мисли че мигрантити са съгласни да бачкат за малко пари. Те хич не са от работните.Седат и чакат на социални помощи.Затва на западняците ще им друснат меркела и макарона да работят до старини че да моат да издържат амуджите.Техните си ритат у г ... пък чуждите милват по главата.Ей така е положението.

    Коментиран от #43

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Много тайни планове има

    6 26 Отговор
    Има план за подмяната на автомобилите с електрически. Има план за подмяната на 4g мрежата с 5g, има план повече деца да ходят на училище, има план да започнат да лекуват все повече видове рак. Абе общо взето има таен план цивилизацията да се развива. Такива ми ти работи. Чувам, че имало таен план дори и реките да придържат да текат...
  • 43 Питър Бота

    25 1 Отговор

    До коментар #40 от "Гост":

    Те че им и удържат и огромни от заплатите ама те имат имоти там.За белият човек става невъзможно да емигрира на запад щото заплатата ти ще отива по наеми и удръжки.Запада е свъешен да пазиме Вишнеград от арабизираните западни държави които в бъдеще ще се казват Францистан Германистан.
  • 44 Хахаха

    4 27 Отговор
    Няма никакви планове. Който може прави деца и ражда, който е импотентен търси оправдание за импотентността си и вижда тайни планове насочени срещу него навсякъде

    Коментиран от #45

  • 45 Дрън Дрън Ярина

    22 1 Отговор

    До коментар #44 от "Хахаха":

    Хубаво ама невярно.Как па тая импотентност все у Европа.В Европа няма държава с раждаемост над 1.8 преко сили на жена.Как у африка и азия са по милярд и с по 3.0 на жена минимум

    Коментиран от #46

  • 46 Ами явно има нещо

    2 11 Отговор

    До коментар #45 от "Дрън Дрън Ярина":

    Сбъркано в европееца. Ти как си го обясняваш иначе

    Коментиран от #48

  • 47 Жокеръ

    9 1 Отговор
    Комедията е нещо субективно, Мъри... Вие, които си мислите, че знаете толкова много, решавате кое е правилно или не, по същия начин по който преценявате дали нещо е забавно или не. Ако аз умирах на тротоара, просто ще ме прескочите. Минавам покрай вас всеки божи ден, без да ме забележите, ...но виждате тези за които реват по телевизията! Имаш ли представа какво става навън, Мъри? Изобщо, излизаш ли някога от това студио? Всички спорят и се карат... крещят си един на друг без да се чуват... Вече никой не се държи нормално. Никой не се поставя на мястото на другия. А те си мислят, че просто ще си седим спокойно и ще слушаме, като добри момченца! Е, ние няма, няма да направим това, а ще подивеем! ...Покани ме в шоуто си, само за да можеш да ми се подиграваш, ...и ти си като всички останали! ...Какво ще кажеш за една последна смешка? Какво се получава, когато сблъскаш полудял самотник с обществото, което го отхвърля и се отнася с него като с боклук? Ще ти кажа... Ще ти кажа, какво ти ще получиш... Това, което заслужаваш! BENG!... BENG!... Лека нощ и винаги помнете. Такъв е...

    Коментиран от #54

  • 48 Да благодарим на Германия.

    3 4 Отговор

    До коментар #46 от "Ами явно има нещо":

    Може мдам.Звучи логично.
  • 49 Кокото

    13 1 Отговор
    дойче зеле
  • 50 Баш Батка

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "куку руку ку":

    А ти продължавай да пудриш нослете в Овча Купел, че за друго не ставаш.
  • 51 бени хил

    24 1 Отговор
    Някой задавал ли си е въпросът кой е напълнил Южна и Северна Америка с чернокожи?? В 18-19 век африканците не са имали кораби-сега също нямат?? Пейзажът в Америките сега е известен на всеки-Рио,Куба,Харлем,Детройт-скоро Европа ще придобие същият облик. Който се интересува да прочете малко история и ще си намери отговорът.
  • 52 666

    24 1 Отговор
    Дойче зеле е говорител на Шорош и цру. Така ,че плановете се чертаят и изпълняват в съответствие павопорпорционално на тъпотата на материала и финансовите потоци.
  • 53 Пако

    6 8 Отговор
    Да,план има но,не за Германия а за БълХария
  • 54 Жокеръ

    2 2 Отговор

    До коментар #47 от "Жокеръ":

    ...
    Такъв е животът.
    Толкова смешен,
    колкото не може да си представите.
    Някои им харесва да раздават ритници
    и да потъпкват мечтите на другите.
    Но аз не им позволявам
    да ме поставят на колене.
    Защото този прекрасен стар...
    стар свят продължава да се върти.
    Бил съм какво ли не...
    марионетка, бедняк, пират,
    и поет...
    и пешка,
    и цар.
    Бях и горе,
    и долу...
    и накрая разбрах едно нещо...
    ВСЕКИ ПЪТ НАМИРАМ СЕБЕ СИ
    ИЗРИСУВАН НА СОБСТВЕНОТО МИ ЛИЦЕ!
    ...и тогава се съвземам,
    връщам се в надпреварата, и...
    такъв е животът.
    Такъв е животът, не мога да го отрека.
    Много пъти мислех да го приключа,
    а сърце не ми даде да го сторя,
    ...но ако нищо не се промени,
    елате този юли,
    ще се свия на една
    голяма малка топка,
    ...и ще умра.
  • 55 яяаоя

    20 2 Отговор
    А ми този план е таен, а отдавна е явен !
    И трябва да си кьорав, за да не го забележиш !
    Скоро в Германия и цяла Европа, официалния език ще е арабски !
    И това ще е най-малката промяна, която ни очаква.
  • 56 шщшщ

    19 1 Отговор
    Евреите. евреите..........
  • 57 Разум

    18 0 Отговор
    Това трябва всички до един да знаем: За да се предпазим от тези безкрайни клевети и обвинения в расизм, най-добре е само бели хора да имигрират в България. В УСА негрите са на дъното по успех в училищата и държат в пъти първите места по насилствени престъпления. Вижте какво стана с Франция и Англия, които позволиха на негри да имигрират? Трябват ни хора като Костадин Костадинов от партия Възраждане. Не си правете илюзии, хора като Борисов милеят за България.
  • 58 Иван

    13 2 Отговор
    Още малко и ще кажете че и Синагогата не съществува.
  • 59 цар Крум

    12 1 Отговор
    боже каква снимка ,тя сигурно е снимана в село дебелт ,динко ела......
  • 60 007

    24 1 Отговор
    Ясно е, че има план и затова всички „бедни„ са с смартфони за инструктажите. Но голямата цел всъщност е заграбване на природния ресурс нефт от корпорациите, затова са и водените войни в момента, а местното население просто е излищно и трябва да се изсели, като му се обещава по добър живот в европа. А в авганистан нефт няма, обаче война има заради наркотиците.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 незнайко

    10 1 Отговор
    А ЗАЩО ЗАСТАРЯВА НАСЕЛЕНИЕТО НА ЕВРОПА !!! ЗАЩОТО СЕ ВЪЗДЕЙСТВАШЕ НА МОМЧЕНЦАТА ДА НЯМАТ ДЕЦА !!! ТОВА В БЪЛГАРИЯ Е ОТ ПРЕДИ 40-50 ГОДИНИ !!! Основния акцент е от страна на ТУРЦИЯ с медицинските сестри в родилните домове, но това никой не го е разбирал !!! СЕГА ПОСЛЕДИЦИТЕ СА НАЛИЦЕ !!!
  • 63 ПЕТКОВ

    21 0 Отговор
    НЕ МОГА ДА СИ ПРЕДСТАВЯ АКО ХИТЛЕР СТАНЕ КАКВО СЕ БИ СЛУЧИЛО В ГЕРМАНИЯ С ТЕЗИ АРАБИ И ЦИГАНИ, А МЕРКЕЛ ЗАЕДНО С ТЯХ В ГАЗОВИТЕ КАМЕРИ. НИЕ НЯМА ДА ДОПУСНЕМ ДА НИ ЗАВЛАДЕЯТ АРАБИ И НЕГРИ, ВЕЛИК Е БИЛ ХАН ТЕРВЕЛ. ЕВРОПА ТРЯБВА ДА СЕ КЛАНЯ В НЕГОВА ПАМЕТ А СЕГА БЕЗ ВОЙНА ГИ ПУСКАМЕ В ЕВРОПА И ТО ОТ ТАЗИ ИМПОТЕНТНА БАБА МЕРКЕЛ И ЕС. БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ !
  • 64 Сск

    14 0 Отговор
    Много просто-образовани хора,готови да отстояват правата си трудно се водят за носа.Затова разводняваш електората с всякаква паплач и си правиш каквото поискаш.Това се случи и у нас- гласуващите за 30 лева и кебапче са вече по- голямата част от материала.
  • 65 adolf

    19 0 Отговор
    Не искат да ги спрат просто.И нашия пъпеш тръгнал да обяснява че наште не стреляли,Абе я да ти цъфнат 10 000 мангала как ще ги спреш бе Бойко Безумний.Срам ме е от вас.
  • 66 Пиночет

    5 6 Отговор

    До коментар #6 от "dynamo":

    Крайно време е Циганако електрическата централа Белене да заработи!!!
    ПРъво важно гориво, българските жк Шекер, Столипиново, Факултет и други..
    Прогреса за света ще е Огромен, най-евтиния ток! Гориво, след Европейското, дала Природата!!!
    Азия и Африка Бълват!!!
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Администраторите

    9 0 Отговор
    Триете коментарите на хора, коментиращи етнически мръсотии. А самите списвачи на мръсотиите? Тях кой да им изтрие коментарите. Справка: “до гяура”
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Румяна Костова

    15 0 Отговор
    Дали Дойче Веле са наистина толкова тъпи или само се преструват на такива, за да провокират нашето съжаление. Подмяната на бялото население не се извършва от европейските администрации. Те нямат тази власт А от онези, които финансират мигрантите, за скъпото им пътуване до Европа. Това са пари за таксита по завишена тарифа, скъпи телефони и плащания на трафикакантите. Защо не приемат с отворени обятия украинците например, нали им вярват, че от 6 години воюват с Русия и пазят Европа от руската агресия? Те поне умеят да работят, а и икономически са по-зле от азиатските и африканските имигранти?
  • 72 Гост

    10 0 Отговор

    До коментар #17 от ". .....":

    Освен, че са неграмотни, те настанени в безплатни, европейски квартири със всички удобства, техника и миялни машини, чакат да дойде неделя, за да се изкъпят. Някои, съдейки по миризмите от тях лятото в градския транспорт и не използват всяка неделя за хигиенни процедури.
  • 73 ЕХА

    16 0 Отговор
    защо да е таен,като се вижда че е няма нищо скрито, има ги милиони ислямски "бежанци" и никой не може да ги спре..Мултиидиотизм на Сорос и неговото обкръжение-нпо кърлежи..Да има план, той съвсем явен,отвътре да разруши Европа-успешна и просперираща.С идването на примитивни хора ,талибанска сган се подготвя една вечна война ,неспирна,всекидневна-убийства,изнасилвания, накрая шириат и живот по техните закони.Но нали знаете тези който измислиха този план накрая пак ще го отнесат най много..
  • 74 dido

    7 0 Отговор
    Tozi zagovor za podmqna na naselenieto na Evropa e ot vremeto na padaneto na berlinskata stena,Evropa stana mnogo silna i evroto nadsko4i dolara,a dalga na 6atite nadhvarli 20 trileona .Evropa trqbva da bade ikonomi4eski razry6ena i parvata stapka be izvagdane na UK ot tehnite priqteli . 4akaite sled vreme na tazi teritoriq dage i atentati i voeni deistviq(edin amerikanski general si pozvoli da go kage). za6o tezi migranti ne tragvat kam 6atite i koi im dava tolkova pari za patq do Evroa

    Коментиран от #76

  • 75 БАХ

    13 0 Отговор
    Като запада иска , особено Германия нови млади човешки попълнения , нека постави условие , да приемат христос и тогава да влизат в РАЯ !
  • 76 самуил

    16 0 Отговор

    До коментар #74 от "dido":

    Унищожението на европейците. Има план написан от Ричард Куденхов Калерги за победа на евреите над европейските народи. Не е измислица. Изпразването на най-красивата и богата страна от Българите също е част от този план, споменаван от евреина троцки и описан в книжката " Болгария и болгарь" която видяхме да чете евреинът сергей станишев миналата година в парламента ни
  • 77 Меркел

    6 0 Отговор
    ..ми нямаш евро 6 ще плащаш дебело и няма да влизаш в Мюнхен много ти е черен ауспуха...Госпожо, черен ми е буя...ооо willkommen her манган
  • 78 Стефан

    12 0 Отговор
    Йохен Олтмер специалист по миграция, ако не е така защо тези емигранти не ги приемат някъде по близо- в Израел например, и един ден когато войната свърши да се завърнат в Сирия, това са икономически емигранти, а по закон ще трябва и още джамии да построите и чиновниците ви да знаят още поне два езика, задължително от мюсюлмански страни.
  • 79 доктор иванов

    12 0 Отговор
    и за българия има такъв план напълниха парламента и телелевизията bulgaria on ear с израелци дето не са българи и все на дебели заплати а бъларите да мрат от геноцид в собствената си държава
  • 80 Сев

    8 2 Отговор
    Не стойте по форумите а правете деца за да не идват емигрантите!
  • 81 000

    0 14 Отговор

    До коментар #13 от "соросоидни кърлежи":

    Това са глупост. В Испания работят. 2 г. Им дават пари докато научат езика и си изкарат някой курс за професия. Те дори не чакат 2 г. Започват работа по-рано. Испанците имат доста добра политика спрямо бежанците. Не ги бият, не ги развозват с бусове и да им взимат парите. И бежанците оценяват това. Всеки ден ги спасяват с лодки. Българина стана изрод. Злобен и мразещ всичко живо. Те тези хора не искат България, да не са луди. Те искат само да стигнат до цивилизован Европейска държава. И все пак ядете дюнери те им. И то всеки ден. Повечето бежанци имат много пари и си купуват веднага жилища и отварят заведения. Далече сте от истината. На снимките може да изглеждат зле, защото вървят денонощно и в кал и студ. Какво искате, да се обръснат насред полето ли. Жените им раждат по пътя и някои бебета умират. Имате ли представа какъв ужас са преживели. Само мароканци те бягат без пари, защото там е мизерия, но и те вече не са като преди, защото знаят, че издънят ли се ще бъдат в Затвора. Точно българите и румънците източиха Германската социална система
  • 82 Giaurite ste dolna izmet.

    2 10 Отговор

    До коментар #24 от "боцмана":

    Bocmane shto ti ne e bem maichicata kurvenska be pomio merezliva.ako si mi tuk shte ti izkormia gnusnite cherva i shte tigi natikam v ustata.na Giaura samo ebaneee
  • 83 Tate

    6 1 Отговор
    ""Публикувано във факти.бг: Исторически погледнато, миграцията е нормалното състояние на нещата, обяснява още Олтмер."" КАТО Е НОРМАЛНО ЗАЩО ГЕРМАНЦИ И АНГЛИЧАНИ ФРАНЦУЗИ ДОРИ И БЪЛГАРИ НЕ ЕМИГРИРАТ В АРАБСКИТЕ СТРАНИ И АФРИКА ????? БЕ ДЕРМОКРАСТИ ТАКИВА !! Истината е че ще сменят генофонда на Европа тези "ЯдрениФизици" те няма да работят само ще плюскат и "чукат" дъщерите и внучките ни и ще претендират за правата си !! Затова нека отворят лагерите и да приключваме за 4 месеца !!!
  • 84 rus 4elovek

    4 1 Отговор
    ЩЕ БЪДЕ МНОГО ИНТЕРЕСНО ДОКАТО НЕ ЯДОСАТ РУСНАКА И ТОГАВА ЩЕ ПОЧНЕ ИСТИНСКИЯ КОПОННННН
  • 85 шопендар

    2 1 Отговор
    едно е факт,за сто/100/години,великите германци за трети път докарват европа до катастрофа,във всякакъв аспект.всички европейци им се доверихме да водят европа към просперитет ,но германците за сетен път показаха,че дойчланд е юбер алес,и докараха европа до тази хуманитарна катастрофа..това беше и основната причина за брексита.,а европа спря растежа си за неопределено време,защото хвърля огромни усилия и средства на вятъра да ограничи поразиите сътворени от кой-ами пак от немците.
  • 86 Тривелий

    2 0 Отговор
    Никакъв мит и никаква конспиративна теория не е ! Колкото и Дойче Веле и останалите шорошоидите еничари да се мъчат да го втълпяват !
  • 87 Грух

    0 1 Отговор
    Каква е тая чужда медия тука !

    А службите къде са !
  • 88 Некойси

    1 0 Отговор
    Този план не е фантазия! - а РЕАЛНОСТ. Соросоидната либерал-фашистка измет вкарва целенасочено цветнокожи, за да създаде някаква мулатска раса, която няма история, обичаи, нито пък общо с християнските ценности! Това е факт! Само малоумните не го разбират!
  • 89 ГОЙ

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Анонимен":

    https://slivensega.wordpress.com/2015/07/02/13-%D1%84%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%B8-%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0/
  • 90 Само коментирам

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "fen":

    Към днешна дата виждаме в САЩ и ЕС колко мигранти се изсипват (и никой не ги тества или боде) и как набодените с експерименталките местни хора полека-лека се топят със завишена смъртност от 15-16%. Планът на тези убийци за подмяна е в действие.











Новини по държави: