5 Март, 2020 12:30 6 608 14

Установен е случай на предаване на коронавирус от човек на животно

  • коронавирус-
  • китай-
  • животно-
  • хонконг

Учени в Хонконг смятат, че предаването на вируса на животно е възможно

Установен е случай на предаване на коронавирус от човек на животно - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Експертите от Хонконг след консултации стигнаха до единодушно мнение, че заразяването на домашно куче с COVID-19 в Хонконг най-вероятно е случай на предаване на вируса от човек на животно, според уебсайта на правителството на Хонконг, цитиран от РИА Новости.

В края на февруари стана известно, че кучето на пациент, инфектиран с нов коронавирус, е поставено под карантина в Хонконг, след като тестът за COVID-19 разкри признаци на инфекция в тялото на животното, предаде Нова телевизия.

"Представител на Министерството на земеделието, рибарството и опазването на природата заяви, че тестовете на кучето за COVID-19 са били слабоположителни няколко пъти, което означава ниско ниво на вирусна инфекция. Експерти от Хонконгския университет единодушно се съгласиха, че резултатите от теста свидетелстват, че кучето има ниско ниво на инфекция с вируса и това най-вероятно е случай на предаване на вируса от човек на животно“, се казва в изявлението.

Съобщава се, че в момента кучето няма никакви симптоми на заболяването, свързано със COVID-19. Животното е поставено под карантина в пристанището на Хонконг. Домашният любимец ще бъде върнат на собственика само, след като тестовете му са отрицателни.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бл.134 в Зап. парк

    4 3 Отговор
    Бързо , ФЕД да намали лихвите с 5 процента под нулата
  • 2 Загрижен

    5 4 Отговор
    Живо пропаднахме! Сега трябват тестове, инфекциозни отделения и др. необходимо за домашните любимци. Б добре се отказа от нов самолет, но разпредели парите за спорт, а сега за кучета, котки,хамстери и др.домашни любимци от къде???
  • 3 веселяк

    9 1 Отговор
    Така е, когато Хасан се заиграва с козичките!

    Коментиран от #4

  • 4 Веселяк

    1 5 Отговор

    До коментар #3 от "веселяк":

    Фалшивси

    Коментиран от #5

  • 5 веселяк

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Веселяк":

    Аха ФалшиФсъм,теб кв*о ти пука?
  • 6 kdkd

    3 1 Отговор
    Супер а на бълха предава ли се? А мравка на човек да предаде може ли?

    Коментиран от #10

  • 7 👑Sex

    1 0 Отговор
    Демек от мъж на жена.
  • 8 А представете си бременна с 👑

    1 1 Отговор
    и да роди получовек-полувлечуго или пък още по-лошо - трол
  • 9 Иван Дочев - Скица

    0 0 Отговор
    Ваня и Сара са на ваше разположение . Няма начин требе да се яде .
  • 10 Анонимен

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "kdkd":

    Теб ти е смешно, но чумата се предава на бълха и от бълха и в сррдновековието почти е избила населението на Европа. Разликата е че чумата е бактериална , за разлика от тази болест.

    Коментиран от #11, #13

  • 11 Мишките и плъховете

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Анонимен":

    а не бълхите. Тогава тъкмо са били изтребили европейските котки заради налудностите на папите, канализация не е имало, а сметищата са били насред градовете, а плъховете са се развъдили и взели да ядат освен от сметищата, още и от чували юте по складовете и зимнините, та така разнесли зараза.
  • 12 джими

    0 0 Отговор
    Защо бе, Донка, поркоа бе Тръмпчо...разбирам китайците не те кефят и пускаме вирусче да ги трепем, ама хайванчетата какво са ти направили?????

    Коментиран от #14

  • 13 полу анонимен

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Анонимен":

    а приликата че и чумата е тръгнала от Китай от същия район
    каквото и да си говорим хранителните им предпочитания и хигиена на хранене са като на плъх
  • 14 Оня с коня

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "джими":

    Кремълчо е в случая хитреца. Изпуснаха вируса по-рано отколкото беше предвидено. Изгодно е в случая да изглежда Тръм щото иначе си е жив самоубийствен акт!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания