Last news in Fakti

5 Март, 2020 13:07 5 315 10

Коронавирусът "нападна" нов круизен кораб

  • сащ-
  • лайнер-
  • вирус-
  • коронавирус

Този път става въпрос за лайнер, базиран на Западното крайбрежие на САЩ

Коронавирусът "нападна" нов круизен кораб - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Още един круизен кораб на компанията Carnival Corp. се превърна в огнище на коронавируса Covid-19, съобщава "Уолстрийт джърнъл". Този път става въпроса за лайнер, базиран на Западното крайбрежие на САЩ, наречен "Гранд принцес" (Grand Princess), за който здравните власти посочват, че поне един бивш пътник е починал след скорошен круиз.

Възрастен пътник от круизния кораб "Гранд принцес" по време на негово пътуване до Мексико между 11-ти и 21-ви февруари се превърна в първият човек в Калифорния, починал от Covid-19, след като преди това беше хоспитализиран, съобщиха в сряда здравни служители.

В тази връзка корабът, пътуващ до Хавай със спирка в Мексико, е получил заповед да се върне към пристанището в Сан Франциско. Морският съд е с капацитет 2600 гости и 1150 души екипаж.

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм заяви късно вечерта в сряда, че на круизният кораб няма да бъде разрешено да акостира на сушата, докато щатските власти не оценят по подходящ начин състоянието на пътниците и на кораба. "Това е динамична ситуация", посочи Нюсъм на брифинг за пресата.

По-рано в сряда служителите на Princess Cruises на компанията Carnival заявиха, че Центровете за контрол и превенция на заболяванията са ги уведомили, че разследват "малък клъстер" от случаи с Covid-19 в Северна Калифорния, обвързани с пътуването на гост на същия кораб през февруари между Сан Франсиско и Мексико.

Компанията, който е най-големият круизен оператор в света, също така притежава и круизния кораб "Даймънд принцес" (Diamond Princess), където стотици пътници се заразиха с коронавирус, когато той акостира на японско пристанище през януари. Този кораб беше под карантина в продължение на две седмици.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тайсън

    13 2 Отговор
    Трябва бързо да се инвестират милярди в разработването на ваксина срещу корона вируса,и теди пари трябва да се дадат от такива големите компании ,защото те още не са разбрали ги грозят фалити .Кой луд сега ще плати няколко хиляди евра за да иде на круиз
  • 2 Домашен арест

    18 4 Отговор
    Така е като не си седят на дуп.тата, а са тръгнали по круизи да си похарчат паричките като за последно.
  • 3 мани мани

    3 1 Отговор
    там може!
  • 4 Кратко точно и ясно

    4 1 Отговор
    Така е. В този живот всичко си има етикет с цена. Така е и сега-на когото му се живее, ще трябва да си плаща! Големият въпрос тук е-КАЧ ПАРА? Отговорът- НА ГОЛЯМ ВЪПРОС, ГОЛЯМА ПАРА.
  • 5 1234

    4 1 Отговор
    Световната рецесия започна ако не сте разбрали..... Глобализма в този му вид приключи , юдейския пореден план за световно правителство пак няма да успее.
  • 6 факт

    1 0 Отговор
    кораби и самолети, какво слабо въобрагение има чичо сам!
  • 7 незнайко

    3 0 Отговор
    ВЕЧЕ Е ЯСНО ! ЗАРАЗАТА Е ИЗКУСТВЕНА, НО НЕ ЗНАЯТ КОЙ И КАК СЕ РАЗНАСЯ, ИЛИ НЕ ИСКАТ ДА КАЖАТ !!!
  • 8 Мина

    0 0 Отговор
    Ами Бог - вижда! Връща им се на американците. Те пуснаха вируса, за да се справят с китайската икономика. Радваха се, че са първи по развитие. Предупредиха компаниите си в края на 2019г да изтеглят персонала си от Китай... Сега да вадят ваксините, че им припари под краката....
  • 9 qwerty

    1 0 Отговор
    По-голям фейк нюз от тази глупост няма. Казаха, че от нормален грип а,б, ц....не му разбирам, има по-голяма смъртност Ако ти е писано да изгориш, няма да се удавиш.
  • 10 факт

    0 0 Отговор
    ЯЛИ БИЛИ КРЕМВИРШИ!