6 Март, 2020 07:15 1 901 11

Франция прие втора част от пенсионната реформа

  • франция-
  • реформа-
  • протести

Нови протести в страната

Франция прие втора част от пенсионната реформа - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Френското Национално събрание прие втората част на пенсионната реформа в страната, съобщи France 24.

Предложението беше прието с подкрепа от 98 гласа. Опозицията не участва в гласуването.

По-рано беше одобрена основна част от реформата чрез член от конституцията, който позволява това да стане без гласуване в парламента. Това доведе до нови протести в страната.

Демонстрации имаше в Лил, Марсилия, Лион и Рен. Законът ще бъде разгледан и от Сената.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Признавам го макарона

    15 6 Отговор
    Че сериозно се е заел с техните галени държавни служители.а при нас Боко за да гласуват за него всяко година им вдига заплатите и бонусчета има

    Коментиран от #8

  • 2 Факт!

    9 6 Отговор
    Що в Германия освен Луфтханза няма протести щото сабдобре а що са добре щото целият ЕС работи за тях.Англичаните са усетиха и избягаха френските льольовци обаче още не са се усетили.

    Коментиран от #9

  • 3 Фермер

    6 1 Отговор
    Коронавирус и във френския парламент.В нашия кога?
  • 4 ЗЕВС

    9 1 Отговор
    Това ли е демокрация? Това ли е народовластие? Това ли е властта произтичаща от народа? 100% олигархия и нищо повече!
  • 5 вярно е

    6 0 Отговор
    Ние си заслужаваме съдбата /беднотията/ когато има стачка ние се натискаме а французите са солидарни и си помагат
  • 6 стига толкоз

    8 0 Отговор
    Трябва да вземем пример французите а при нас стачкуват майките на ДЕЦА С УВРЕЖДАНЕ а ние си мълчим до каква степен ни смачка системата за това всяка година вдигат заплатите не на други а на управляващите а балъците си мълчим
  • 7 Стоян, София, 46г

    6 2 Отговор
    Защото живеем под режима на комунистически мутри, продали се на американските империалисти! Айде иди да протестираш да те видя, утре си безработен, вашите са уво от работа, а и Гешевите мутри с червените рокли ще те привикат! Всеки протест се заснема, идентифицират се участниците и се мачкат индивидуално! Милиционерите работят само за репресия на гражданите, гледат ти фейса, четат ти пощата, дебнат да те ударят! Айде протестирай ако нямаш какво да губиш!
  • 8 Onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Признавам го макарона":

    Ти остави че им вдига заплатиге. И осигуровки пенсионни им плаща на 100%. Че да си го изберат отново
  • 9 Onq s konq

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Факт!":

    Защото докато другите колонизирваха Африка Америка и нт. Германците колонизираха Европа. Е те затова. Даже и Русия от времето на Екатерина Втора е Немска. Ленин и него Немците го назначиха. Маркс и Енгелс и те са Немци. Баце и той каза че Немците са го назначили.

    Коментиран от #10

  • 10 Факт!

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Onq s konq":

    Това донякъде е така ама не съвсем.Това не важи за Гърция Сърбия Румъния донякъде където има немско малцинство но езикът им е по-близък до френски по линия на романските езици испанците португалците също са от романската група.Поляците също не подържат немците макар че има много в Германия.Щото немците все ги цакат ето сега със СП2 директно пълещ руските гуши.Унгария и тия да но те са по скоро по линия на Австроунгарската империя и общият език
  • 11 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ПРОТЕСТИТЕ СА ТЪПО НЕЩО !!! ВИЖ СНАЙПЕРИСТИТЕ ЛИКВИДИРАЩИ ЧЛЕНОВЕ НА НАЦИОНАЛНОТО СЪБРАНИЕ И ТЕХНИ СЕМЕЙСТВА - ЩЕ БЪДАТ НАЦИОНАЛНИ ГЕРОИ .... И НАКРАЯ ОТНОВО ГИЛОТИНАТА ЗА ФРЕНСКАТА БУЛЖОАЗИЯ !!! ТОВА ВАЖИ ЗА ВСИЧКИ КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ ДИКТАТУРИ !!!!!!!!!!!!!
Новини по държави: