Last news in Fakti

6 Март, 2020 08:52 1 524 5

Смяна на главния прокурор в Украйна

  • украйна-
  • парламент-
  • прокурор

Парламентът освободи Руслан Рябошапка

Смяна на главния прокурор в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Украинската Върховна рада гласува за отстраняването от неговия пост на главния прокурор Руслан Рябошапка, съобщи RT.

Решението дойде след предложение на управляващата партия „Слуга на народа“. Председателят на парламентарната група Давид Арахамия обяви, че причината е липса на напредък по делото срещу бившия президент Петро Порошенко.

Той е разследван за злоупотреба с власт. Рябошапка коментира, че корумпирани политици са настроени срещу него.

Той обяви, че вече планира завърщането си. Вероятен следващ прокурор е Сергей Йонушас, който е близък до президента Володимир Зеленски, като в момента се обсъждат кандидатури.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Onq s konq

    2 0 Отговор
    И нашта ряпа има шапка!
  • 2 Митко

    2 0 Отговор
    📌 "Парламентът освободи Руслан Рябошапка", нашият не може да бъде освободен от Бойко поне по документи!!!
  • 3 Румяна Костова

    0 1 Отговор
    Украинският парламент не може и да помисли д освободи или назначи някого на своя глава.,, особено пък главният си прокурор.Виктор Шокин бе изритан от власт от самият Байден, с което той дори се хвалеше на YouTube. На негово място после Порошенко постави строителен инжинер. Защо му е на главния прокурор да знае законите, след като никакви решения няма да взима? Цялото управление на Украйна е на ръчен режим от зад Океана. Този път сменят Рябошапка защото има купища дела против корупционери и убийци, а нито еди осъден. Доверието на народ към правителството падна на 20 процента. А трябва да има поне някоя дребна риба за жертва.

    Коментиран от #5

  • 4 ТРОПЧО

    0 0 Отговор
    А В БЪЛГАРИЯ КОГА ВРЕМЕ Е КАСКЕТА ДА ТИ ОДИ КОРОНА ВИРУС ДА ГО ХВАНЕ ДАНО И ДА НЕ МОЖЕ ДА ГО ИЗЛЕКУВАТ
  • 5 Питам русофилите и комунистите в Карлуково

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Румяна Костова":

    Какво става с ракетите С-400 за Турция?? Пътуват ли, пътуват ли?? Дайте по-подробно инфо, докъде са стигнали...?? Взимате ли хаповете по предписание и рецептура и ще доставяте ли на Ердо установките на време??
Новини по държави: