Last news in Fakti

6 Март, 2020 10:56 3 701 7

Сърбия е готова да затвори своята граница

  • сърбия-
  • граница-
  • александър вучич

Александър Вучич обяви, че страната му ще се защити

Сърбия е готова да затвори своята граница - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на Сърбия даде нареждания за затваряне на границата при наплив към нея, съобщи B92.

Границата със Северна Македония вече е със засилено наблюдение. Разговори се водят с представители на полицията и военните.

През миналата седмица турският президент обяви, че прекратява контрола по европейските граници на страната. В момента голям брой мигранти чакат да преминат през границата на Гърция.

„Нашата страна е готова по всяко време да осигури своята сигурност и при определени обстоятелства да затвори своята граница. Ние сме готови да проведем разговори с нашите приятели и съседи, за да постигнем компромис“, заяви Вучич.

Той припомни, че неговата страна винаги е била солидарна с хора, търсещи убежище. Въпреки това е готов да защити нейните територии.

Сърбия поддържа постоянен диалог с Гърция и Северна Македония.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Питър Бота

    14 0 Отговор
    Това означава че приемем ли бежанци остават тук.Това не трябва да се допуска.

    Коментиран от #2, #6

  • 2 оня с коня

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "Питър Бота":

    Не се притеснявай- Русофилите обясниха че Бежанците не са луди да искат да влизат в НАЙ-БЕДНАТА Страна на ЕС,така бе Борисов няма абсолютно никаква заслуга за това че в България нямаме.А ходенето му при Ердоган да се "договаря" да не бъдат пращани към България е само Претекст да не Присъства на Празника 3 Март и да срами Страната ни пред Света.За разлика от него обаче Радев си бе тука и произнесе Пламенна реч!Мдаааа...

    Коментиран от #3

  • 3 Рашка с чашка

    1 5 Отговор

    До коментар #2 от "оня с коня":

    Какви русофили са тези, почти нищо не знаят за Русия, не са стъпвал там, дори руски език не знаят. Това са комунисти, които не могат да различат СССР от Русия.

    Коментиран от #4

  • 4 Borislav Popov

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Рашка с чашка":

    Ибрици са сър и продажни душици !
  • 5 Уи Уел Рак Йу

    1 1 Отговор
    Отговорните в България затворили ли са всички граници? Защото като гледам вируса ни е обкръжил -> Румъния, Сърбия, Македония и Гърция
  • 6 Койчо Копойчев

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Питър Бота":

    Не само че ще ги приемем, но и не сме спирали да ги приемаме. Не само че не сме спирали да ги приемаме, но не сме спирали и да ги каним. Не само че не сме спирали да ги каним, но и не сме спирали български граждани да ги правим, а оттам- Германията бате, Меркел ойро да им дава, а те да се отчитат на доброжелателите си. Борисов написа министерско постановление-бетон по този случай и то сам самичък, еднолично. После Радев само го потвърди, един вид. Всичкото това обаче усул-усул. Позор за България!!!!!
  • 7 Осма Калугерово

    1 1 Отговор
    То много хленчене от тия сърби за мен сами и банални вече Как ще опазят границата си по дължина нито термо камери нито техника Ако сте минали през сърбия на всяко кътче турски паркинг защо ли А инак ми хленчат на дедовия
Новини по държави: