6 Март, 2020 15:43 1 192 5

Huawei вярва, че ще доставя основно 5G оборудване на операторите в ЕС

  • huawei-
  • 5g

Китайският производител на телекомуникационно оборудване Huawei е уверен, че някои европейски оператори ще изберат именно него за доставчик на 5G технология за своите основни мрежи. Това заяви главният представител на компанията в ЕС Ейбрахам Лиу пред Reuters.

„Важно е да оставим на операторите свободата на избор. Така те ще преценят кой доставчик може да им предостави най-доброто бизнес предложение“, обясни Лиу пред изданието в Копенхаген.

Припомняме, че през януари Европейският съюз представи нови насоки на държавите-членки относно 5G технологията, в които позволи на страните да решат сами каква роля може да играе Huawei в техните 5G телекомуникационни мрежи.

Въпреки това, все още е спорно на кой избор ще се спрат и операторите. Преди месец Vodafone обяви, че ще премахне оборудването на Huawei от чувствителните основни части на мобилните си мрежи в цяла Европа. Този ход ще струва на групата, която има 111 милиона клиенти на Стария континент, 200 милиона евро през следващите пет години.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 oko

    4 3 Отговор
    Махайте се с тези 5G, това е смърт за хората. Нормалният човек няма нужда от такъв трафик на данни, това обслужва предимно корпоративни интереси и ще довлече само "умни" тъпотиии и куп други ненужни неща. Достатъчно сме си облъчени и сега, данните в лекарските статистики ще излязат след доста години и тогава децата ни ще цъкат с език, както ние сега се възмущаваме как са да пиели вода от оловни тръби...
  • 2 Huawei ♥️♥️♥️♥️

    5 2 Отговор
    Huawei просто са номер ! И това е факт
  • 3 Huawei ♥️♥️♥️♥️

    4 2 Отговор
    Huawei са технологични лидери и пионери в 3G, 4G , 5G а вече имат и работещи 6G системи ..........
  • 4 Кефф

    2 3 Отговор
    Имаме Нокия и Ериксон и ще купуваме хуйвей.Сбъркани западняци.
  • 5 така така

    2 1 Отговор
    Хуайвей са мизерници!!!