7 Март, 2020 14:00 2 213 9

Как влияе Орбан на Балканите?

  • ес-
  • виктор орбан-
  • северна македония

ЕП обсъжда унгарска медийна кампания

Как влияе Орбан на Балканите? - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейският парламент разговаря по темата за унгарската медийна намеса в Северна Македония. Това заяви словенският евродепутат Ирена Йовева, цитирана от ТАСС.

Правителството на унгарския премиер Виктор Орбан има различия с ЕС. През последните години има обвинения за нарушаване на демократичните стандарти в страната.

Смята се, че премиерът финансира медии в балканския регион. Чрез тях той си гради положителен имидж и печели политически партньори.

През миналата година правителството му даде убежище на бившия македонски премиер Никола Груевски, след като той беше осъден в страната си. Има твърдения за голяма медийна акция в Словения, която цели влияние върху политиката.

Смята се, че по този начин се е извъшрвала и медийна кампания в Северна Македония, насочена срещу прозападното правителство в страната. Унгария е започнала медийна кампания в няколко държави от Западните Балкани.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така така

    28 3 Отговор
    Либералните свини пак почнаха да плюят срещу Орбан!!
  • 2 Абе

    27 1 Отговор
    Опс, като има някой неудобен като Орбан дето не се надупва на наглите еврогейци и краварските им господари го обявяват за диктатор и се пробват да го махнат по един или друг начин!

    Коментиран от #4

  • 3 независим

    24 1 Отговор
    Браво на Орбан!
    Мъжкар! А не като нашия п....ю.
  • 4 Некакъв

    9 3 Отговор

    До коментар #2 от "Абе":

    Същото се отнася и за Ердоган.
  • 5 NikNay

    8 1 Отговор
    Е хайде сега пък Унгария! Нали до вчера беше Русия. . . . .

    Коментиран от #6

  • 6 оня с коня

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "NikNay":

    Ти не разбираш- както до вчера,така и до днес,така и до утре ПАК РУСИЯ ,само че тоя път И ЧРЕЗ Унгария.
  • 7 гого

    0 1 Отговор
    Само в Унгария има английската верига магазини Теско, хунгаротранспорт(waberers) бе продадена на Edie Stobart- има връзка м/у орбан, и джонсъни, и путин
  • 8 Некойси

    3 0 Отговор
    Пак простотиите на "дойче(юде?) велле"... Който не повтаря мантрите на Сорос е фашист, нацист, диктатор нали? Западните и юдейските СВИНЕ последните 30 години подпалиха половината свят! Вие ЛИБЕРАЛИТЕ сте ВИРУС! - който трабва да бъде унищожен за благото на човечеството!
  • 9 соросоидни кърлежи

    1 0 Отговор
    нерес сорос и нпо отрепки имат пари да купят всички медии няколко пъти, а ви подхванахте Орбан с тези фалшиви новини..ИДИОТИ.
Новини по държави: