Last news in Fakti

7 Март, 2020 14:25 2 746 16

Гърция гради бежански лагер на 15 км от България

  • гърция-
  • лагер-
  • мигранти

Протести в село Веронея

Гърция гради бежански лагер на 15 км от България - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Жителите на гръцкото село Веронея, което се намира само на 15 километра от границата с България, се опасяват, че там ще бъде изграден лагер за бежанци. Това е и причината да протестират, съобщи NOVA ТВ.

„Изпращат ни ги насила тук, ние не ги искаме, никой не ни е питал, те не идват приятелски настроени”, коментира местен жител. „Подиграват ни се, защото напред изтласкват жените и децата, а мъжете стоят отзад. Лъжат ни, че са жени и деца, а ни изпращат хора, бойци, които са се били в Сирия.

Това са младежи, които са на по 25 години, те просто са готови да воюват. Колкото време трябва, 1-2 дни, 5 месеца, 10? Колкото трябва толкова ще стоим тук, няма да мръднем”.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    14 7 Отговор
    Защо ги задържат да ги пуснат към Европа ...и защо до българската граница ?!
  • 2 Факт!

    18 4 Отговор
    15 км са отлични за обстрелване с артилерията.Гвоздинки неостанаха ли.

    Коментиран от #3

  • 3 Дельо хайдутин

    12 3 Отговор

    До коментар #2 от "Факт!":

    Няма. Новите ни съюзници ги нарязаха за скрап. Официалната версия де.
  • 4 Е какъв е този лагер

    7 0 Отговор
    Нали няма преминали бежанци, а няколкото дето преминаха са в затвора? Да не строят хотел?

    Коментиран от #12

  • 5 Дурхан

    4 13 Отговор
    Нека да превърнем Гърция в обетонова земя за бежанците жени и деца които бягат от Есад,Даеш и УПГ кюрдски терористични групи

    Коментиран от #6

  • 6 ХУ Ю

    12 1 Отговор

    До коментар #5 от "Дурхан":

    ДУРХАНЧО ,МНОГО ЩЕ ИМА ДА ДУХАТЕ НА ГЪРЦИТЕ,ПРОСТО ВИ Е БЕДНА ФАНТАЗИЯТА КАКВО ВИ ЧАКА ТАМ, ДА ТЕ НЕ ПЛАША НО НЕЩО КАТО 9тия КРЪГ

    Коментиран от #9

  • 7 Хюсеин

    2 17 Отговор
    Булгаристан кога ще приеме бежанци какво се ослушва бойко
  • 8 Зайко Байко многознайко

    15 2 Отговор
    На мюсулманин вяра да нямаш! Вчера гледах един документален филм за войната в Афганистан. Там един съветски генерал повече от три часа обяснява подробно за онова време. Запомних една фраза от неговите уста : " Афганистанците , едно казват, друго мислят и накрая правят трето, което не се връзва с първите две" и един цитат от филма " Бялото слънце над пустинята" : " Восток дело тонкое" . Мюсулманите са подли, лукави и във всеки момент могат да те предадът, за тях ние христяните сме камъните от настилката на пътя по който вървят "правоверните". Познавам Асирийци ( християни от северен Ирак ), те казват християнската религия е пагубна за нас и цитират, затова и нашите прадеди са загубили Асирийското царство, в нито една друга религия смирението и преклонението не са така застъпени както при християните! Нали помните , когато те ударят по едната страна на лицето , обърни се и подложи и другата!

    Коментиран от #10

  • 9 Ще ще ще

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "ХУ Ю":

    Много си се вторачил в бъдещето....хахаха
  • 10 Така е

    0 11 Отговор

    До коментар #8 от "Зайко Байко многознайко":

    Не можеш да излъжеш мюсулманина....
  • 11 Аха

    12 0 Отговор
    Все още не е решено къде точно ще бъде лагера за бежанците в община Синтики Серес..Хората се надигнаха и от снощи пазят бивш лагер с плаката " Ние решаваме къде ще живеем, а не чужденците ".
  • 12 Аха

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Е какъв е този лагер":

    Бивш лагер.Миналата година кой пали нивите на хората при опита да нахлуят в Македония.А за бежанци, има които са успели да преминат границата,затова продължават строежа на границата в продължение на 40 км.Все пак границата между Турция и Гърция е 200 км.
  • 13 Матей

    11 2 Отговор
    В Гърция има стотици хиляди емигранти,през Марица няма как да минат,затова пък по островите накацват като мухи.Гърция също се чуди какво да прави и как да се избави от тия неканени гости,че и опасни.Построяването на концлагери в близост до нашата граница може да се разглежда като подготовка да ги натирят насам.Турция и Гърция уж си подхвърлят и жонглират с горещите картофи а току-виж ги струпали в България.

    Коментиран от #14

  • 14 Да бе

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Матей":

    Марица си я минават като отче наш по трудните участъци за наблюдение ,но за по-сигурно турските командоси са им дали карта къде е най-добре да копаят за тунел.Сега джагалите пък искат помощ в снабдяването на инструменти от Истанбул.
  • 15 герберски фирми с държавна поръчка

    1 0 Отговор
    Бойко ще строи и тук понеже много ги съжалявал и много е милостив.Т
  • 16 8369

    0 0 Отговор
    Гърците не са слепи и виждат далаверата на Бай Ибрик с Ердоган султан. Ще приложат византийски номер и ще бутнат бежанците към България. Като човек, кйто е обикалял района мога да кажа, че граничния контрол там е смехотворен и се състои от няколко поста по основни пътища, самата ни граница е просто една бразда, от наша страна всичко е разсипано и унищожено и контрол осъществяват гърците - при тях всичко е поддържано и работи. Местните охотно ще преведат група по пътеките, за някое евро - там поминък и работа няма...
Новини по държави: