9 Март, 2020 11:15 3 161 107

Руски политолог: Европа ще направи всичко, за да се споразумее с Ердоган

  • бежанци-
  • мигранти-
  • турция-
  • реджеп ердоган

Миналата седмица Анкара заяви, че отваря границата с ЕС за мигранти, защото не може да се справи с новата вълна бежанци от Сирия

Руски политолог: Европа ще направи всичко, за да се споразумее с Ердоган - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Европа има интерес на континента да не идват нови бежански вълни, защото там "бездруго имат достатъчно проблеми със собственото си население, с мигрантите; затова според мен Европа ще прави всичко, за да се споразумее някак с президента на Турция - Реджеп Ердоган".

Това заявява руският политолог Владимир Фитин, цитиран от онлайн изданието "БФМ", по повод очакваното посещение на турския лидер в Брюксел.

Ердоган ще разговаря с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, предадоха осведомителните агенции. Ще бъдат обсъдени миграцията, сигурността, стабилността в региона и кризата в Сирия.

Миналата седмица Анкара заяви, че отваря границата с ЕС за мигранти, защото не може да се справи с новата вълна бежанци от Сирия. След това към границата с Гърция се втурнаха десетки хиляди мигранти. Ердоган обвини ЕС в лицемерие на фона на миграционната криза, а външните министри от общността изтъкнаха, че е недопустимо да се използват мигрантите като инструмент за политически натиск, напомня електронният вестник.

"Ердоган иска сега ЕС да поеме финансирането на неговата война в Сирия", но Европа не подкрепя сирийската му операция, затова се очертават доста трудни преговори, коментира ориенталистът Саид Гафуров.

"Турция се сблъска с крайно остра финансова криза. Вината носи в по-голяма степен Евросъюзът, търговската му политика, кредитно-паричната и изобщо външноикономическата (му) политика. Ердоган има голяма нужда от пари. Ще отбележа, че за него бежанците и Идлиб като цяло - това е огромна черна дупка, където изчезва огромно количество пари, не само бюджетни, но и пари от ислямските фондации. Естествено той е голям майстор на политическия блъф и на политическите пазарлъци. Затова, ако ме попитате на кого бих заложил 10 долара, бих отвърнал - на Ердоган", казва експертът.

Същевременно "Евросъюзът сега е в много остра криза заради Брекзита. Английските пари спряха да идват, а никак не му се ще да орязва разходите", допълва Гафуров.

Според експерти на "БФМ" резултатът от преговорите на Ердоган в Брюксел няма да се отрази върху споразуменията между Турция и Русия. Страните потвърдиха, че се придържат към процеса от Астана, и заявиха, че въвеждат режим за спиране на огъня, договориха и съвместно патрулиране на важната магистрала М4, контролирана в момента от бунтовници. Ердоган заплаши вече да поднови операцията си в Идлиб, ако Русия не спази своите обещания, припомня новинарският сайт.

Договореностите между руския президент Владимир Путин и Реджеп Ердоган дадоха плод - боевете в Идлиб най-сетне стихнаха. Руските и турските официални органи потвърждават, че примирието в провинцията наистина се спазва, пише "Известия".

Докато страните се готвят съвместно да патрулират по магистралата М4, над региона все още прелитат турски дронове. Този път обаче с цел да следят спазва ли се примирието от бунтовниците. Тази седмица военните от Русия и Турция предстои да разработят в Анкара правила за осигуряване на безопасна зона покрай стратегическото шосе. Според експерти, без да се прочисти изцяло от терористи Южен Идлиб, патрулирането в зоната ще е рисковано занимание, отбелязва вестникът.

От 1 ноември м. г. руско-турски патрули контролират пътищата в Северна Сирия, в граничните кюрдски райони. Това бе част от договореностите за примирие между Анкара и кюрдските въоръжени формирования след операцията "Извор на мира". Десеткилометровата зона за сигурност в този регион, дълга над 200 км, минава по границата с Турция. По всяка вероятност въз основа на този модел ще се действа и по магистрала М4 в Идлиб, предполага изданието.

Преди да започне съвместното патрулиране, в региона бе прехвърлен още един батальон руска военна полиция - около 300 души с 30 единици бойна техника. Подразделението се разположи в бивши бази на групировката на САЩ, се казва в статията.

"В патрулите участват обикновено по четири бронирани коли от Русия и от Турция - уточнява военният историк Дмитрий Болтенков. - Колоните се придружават по цялото трасе от руски дронове и бойни хеликоптери. Те проучват маршрута, търсейки засади и мини, и с присъствието си отправят сигнал, че една атака срещу колоната няма да е най-добрата идея."

Този вид патрули срещнаха в началото силна съпротива от местното население. По турските коли бяха хвърляни камъни и бутилки със запалителна смес. Атакувани бяха и руските военни. "Сега обаче отношението към руската военна полиция там е далеч по-дружелюбно", казва Болтенков.

Патрулите по магистрала М4 ще се движат из територии, враждебни към сирийското правителство и руската армия. Различни отсечки от трасето са под контрола било на протурски въоръжени бойци, било на терористичната групировка "Джебхат ан Нусра". Петкилометровата зона за сигурност се очаква да защити колоните от нападения с противотанкови управляеми ракети. Все още обаче - до срещата в Анкара - няма яснота как смята Турция да организира изтеглянето на бунтовници и терористи от района, добавя "Известия".


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    21 2 Отговор
    Аман от политолози..филолози и всичколози..всичките все пишман разбирачи , като Хасан , Шабан и Осман...
  • 2 Ххх

    5 6 Отговор
    Независимо от факта, че руския президент отиде среща с турския лидер, Реджеп Ердоган е заяви, че е готов да започне пълномащабна война, отказвайки се от всички съществуващи договорености с Русия. Заявлението е прозвучало само две денонощия след като Владимир Путин реши да прости оскърбителното поведение на Турция, но изглежда Анкара може да получи по – сериозни проблеми след като започна да заплашва Русия с война в Сирия.
    „Турция си запазва правото със собствени ресурси да достигне целите на операция Пролетен щит в случай, че Москва не изпълни задълженията си за Сирия“. Взимайки под внимание подобна позиция на Ердоган, специалистите считат, че Анкара очевидно не се стреми да запази примирието на територията на Сирия и веднага започва да заплашва не само Дамаск, но и Москва.

    Коментиран от #3, #15

  • 3 Като че ли

    14 3 Отговор

    До коментар #2 от "Ххх":

    ...нещо като че ли си се объркал кой при кого отишъл. Аз пък си спомням че Реджи беше поканил Макрон , Меркел и Путин за 5 март в Истанбул, да говорят за Сирия, щото той бил султан а не турист..и като го отсвириха като селска пръчка стана яростен последовател на делото на Алеко...последните дни тича нагоре-надолу като Истанбулска дърта пачавра...
  • 4 стоян георгиев

    4 12 Отговор
    руските анализатори се радват много на постигнатото от тях с глупака ердоган,но тва няма да помогне а русия да се спаси от икономическия фалит в които реално се намира.европа ще се справи с имигрантите,но режимите на ердоган и путин няма да се справят с икономическите проблеми които имат и ще обрекат руския и турски народ на страдание.

    Коментиран от #14, #76

  • 5 С две думи

    3 8 Отговор
    Или спазваш договореното в Москва или пак пускам дроновете :))))
  • 6 Мачкайте Кюмюра

    10 1 Отговор
    Никаква милост
  • 7 Факт!

    8 11 Отговор
    Турция има 3-5 пъти по-голям БВП от цялата Рассия

    Коментиран от #12, #24

  • 8 Мехмед

    8 7 Отговор
    ЕС стройте се пред султана!
  • 9 Игра на полове

    12 4 Отговор
    Ердоган така отвлича вниманието на турския народ от проблемите му свързани с безработица я тя е огромна. Стара тактика. Така един американски президент отвлече вниманието от секс скандал свързан с него и една стажантка в белия дом. Просто предприе военни действия. Но сега за Турция и лично за Ердоган залога е по - голям.
  • 10 Баро Вкаров

    6 7 Отговор
    ЕС нема друг изход!Бай Ердо я държи здраво за топките, и от време на време стиска!
  • 11 Ердоган е строил джендърите в брюксел

    6 3 Отговор
    Сега ще му клякат по команда :)))))

    Коментиран от #13

  • 12 да те питам

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Факт!":

    Абе....я разклати глава..чуваш ли нещо..не , нали. Ми как ще чуеш като ти е празна тиквеницата, даже вятър не фучи вътре..пълен вакуум , бате
  • 13 От мястото на събитието

    7 2 Отговор

    До коментар #11 от "Ердоган е строил джендърите в брюксел":

    А той обикаля с паничката дано някой му пусне нещо, че да има с ко да си купи лук...

    Коментиран от #19

  • 14 WebTribune

    11 1 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    Ха ха ха ,Стоянчо,хайде кажи ми как Русия ще фалира икономически като ;1- природните ресурси на нашата планета са на нейна територия ;2- дълговете й бяха 13% от БВП,а последната година ги стопиха.Сиреч няма дългове. Какво е положението при ЕС и САЩ! Не е тайна,че САЩ са в технически фалит.Това и техният финансов минисътр си го призна ;цитирам го-" Ние можем да отглагаме фалита,но не може да го избегнем"! За ЕС- Той е в тежка дългова криза.Водещи икномисти от ЕС казват,че икномическото състояние на ЕС в момента е по-тежко от това при голямата депресия на 30-те години. Толкова ли е трудно да разбереш,че на ЕС главния проблем не са дори бежанците ,а това,че са фалирали? Дълговете на държавите надхвърлят 100% от брутните им вътрешни продукти. Всеки студент в начален курс икономика ,ще ти каже какво е това ,когато на дадена държава дълга надхвърли над 40% от БВП. Ами когато е над 100% ?? Приказваш си колкото да си правиш вятър на устата.

    Коментиран от #30

  • 15 Обичам свинска пържола

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "Ххх":

    Не се стреми защото не може!!!!! Алкайда в момента поддържа Турция само защото има изгода. В момента в който Турция и каже предайте оръжието ще има атентати срещу турски войници. Дефакто предателството на Алкайда за Ердоган е по страшно от Руската армия😀😀😀. Е да ама в момента идват истинските оръжия в Сирия а Путин му каза на Ердоган Сочи или си пътник. Та кой е по страшен Алкайда или Путин😀😀😀. Шах и мат.

    Коментиран от #17, #20, #21

  • 16 9238

    6 3 Отговор
    Тоя сега ще проси жалка работа, ама иначе големи надувки и претенции, ама без покритие. Ще му разпоредят и ще се свие обратно в кошарката си. Иска пари от ЕС, за да води войната си, ама ядец няма да стане тая. И накрая какво сам в Сирия, но той сам се докара до това положение. Всички му обърнаха гръб, защото на всички им стана ясно, че на този не може да му се има никакво доверие. Думата му 1 ст. не струва. Оставиха го на милостинята на Вовата, а той ще си го дресира както си пожелае.
  • 17 Borislav Popov

    4 5 Отговор

    До коментар #15 от "Обичам свинска пържола":

    Ти Ердоган го остави зомби, той и без теб ще се оправи. Ти я кажи по добре, ти ли беше онова зомби с квадратното чело, дето уж обичало свинската пържола бе, кукундел ??
  • 18 Обективен

    6 9 Отговор
    Докато Русия поддържа диктаторският режим на Асад и извършва безразборни бомбардировки ще има и бежанска вълна. Това е и целта на самата Русия - да подрива европейската сигурност и да вреди на европейските народи.
  • 19 Заедно ли обикаляте с паничките :))))

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "От мястото на събитието":

    Хахахаха

    Коментиран от #31

  • 20 гост

    4 5 Отговор

    До коментар #15 от "Обичам свинска пържола":

    По-точно след срещата в Москва Ердо сам изпадна в цайтнот..хитрата сврака с двата крака.А според споразумението в Сочи, Ердо трябваше да раздели ''зелените'' от ''черните'' терористи...зелените евентуално да участват в мирните преговори и избори а ''черните'' щяха да ги извозват с чували...да видим сега на 15 какво ще се случи. Въобще , анадолския тарикат сам се окачи на ченгела...абе геврекчията си остава винаги геврекчия.Имайки предвид и ''мазните'' борби в Меджлиса....май Ердо няма да изкара годината..ще го закачат на черниката неговите хора.

    Коментиран от #25

  • 21 Лапай шпека смело

    3 5 Отговор

    До коментар #15 от "Обичам свинска пържола":

    Ердоган беше този дето принуди Путин да се придържа към споразуменията от Сочи :))))

    Коментиран от #28

  • 22 Хасан

    4 8 Отговор
    Турция сама задържа експанзията на Русия на южния фланг на НАТО , докато ' съюзниците " умуват , правят седянки, праеят ембарго то турския натовски аскер лице в лице се бие с окупатора на Средиземно море Русия

    Коментиран от #59

  • 23 Хасан

    4 4 Отговор
    Спада на цената на петрола ще е финансов крах за дикраторските режими Русия , Иран и Сарабия
  • 24 Обичам свинска пържола

    2 4 Отговор

    До коментар #7 от "Факт!":

    Лъжа от анадолската агенция:
    Русия : 1.67 трилиона долара
    Турция: 809.88 билиона долара
    http://worldpopulationreview.com/countries/countries-by-gdp/
    Тоест на Русия БВП и 2 пъти по голямо от Турция!!!!!

    Коментиран от #38, #44

  • 25 Я погледни през джама

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    Не валят ли еднометрови страп они? Ако да, значи Господ е чул молбите и въжделенията ти хахаха

    Коментиран от #29, #34

  • 26 WebTribune

    7 1 Отговор
    Като си обективен,защо не кажеш,че бежанците не са от Сирия,където казваш,че Русия бомби ,ами от Африка ?! Тези дни на гръцката граница няма нито един сириец. Това го предават по всички гръцки телевизии.И национална и частни и опозиционни. А през 2015г при голямата вълна на бежанци ,по стотистика в Германия то от цялата вълна бежанци само 7% са били от Сирия. Известно е също така,че емигриралите сириици от Сирия са по-млако от емигриралите българи от България.
  • 27 a bee

    1 2 Отговор
    Надаване за Ердо ! Три сомолетоносача са у бреговете на Сирия !
    Путин с кво ли подмами Ердо (примирие преди да достигнат
    самолетоносачите с подводни лодки с ядреное +унищожителите ) ?
  • 28 Обичам свинска пържола

    2 6 Отговор

    До коментар #21 от "Лапай шпека смело":

    Щом казваш така да бъде важното е че в него М5 и М4 свободни. М5 вече е свободна под контрола на САА. Сега идва М4 до 15 март освободена иначе сори Русия и САА може да ги анихилира тик так тик так тик так.

    Коментиран от #32

  • 29 a bee

    0 3 Отговор

    До коментар #25 от "Я погледни през джама":

    Их там трахает Ердо с сзади !
  • 30 стоян георгиев

    2 4 Отговор

    До коментар #14 от "WebTribune":

    наи-харесвам комунисти да пишат за икономика и християнство.другарю ,русия фалира през 20 години въпреки всичко дето си писал за нея.освен че фалира тя изпада в канибализъм.само през 20 ти век в русия са умрели около 10 милиона човека от глад.нещо непостижимо за никоя африканска страна !в момента русия е във реален фалит.така е от поне 6 години.компенстра за сега от спестяванията на населението и от харченето на буферните си фондове ,които натрупа при скъпия петрол.затова въпреки суровините си и липсата на дълг в русия населението рови в кофите за болкук за да се храни ,а всеки втори търси начин да избяга от там.дори вие пламенните защитници на руския модел нещете при никакви обстоятелства да се заселите там.

    Коментиран от #39, #42

  • 31 От мястото на събитието

    0 3 Отговор

    До коментар #19 от "Заедно ли обикаляте с паничките :))))":

    Не бе..документирам за поколениятаедно събитие..султан пълзи на четири крака и моли за пари ...

    Коментиран от #33

  • 32 Лапай шпека смело

    6 0 Отговор

    До коментар #28 от "Обичам свинска пържола":

    Абе охлюв, важното е, че спря трепването на цивилни, ти за някакви пътища си се хванал. Айде не спазвайте примирието и пак ще се криете от дроновете :))) какво ми го тиктакаш този часовник, нали като спря предното тиктакане клекнахте и подписахте споразумението.

    Коментиран от #45

  • 33 Документирай документирай

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "От мястото на събитието":

    Не пропускай момента с клякането само :))))

    Коментиран от #37

  • 34 само питам

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Я погледни през джама":

    На баща ти жената така ли са я заплодили манафите бе...???....хахахаха...страпонестия...
  • 35 WebTribune

    1 2 Отговор
    Факт! Средната себестойност на барел петрол в Русия е 3 долара; в Мексико- 23 долара; в САЩ 35 долара.
    Та,за кой е финансовия крах?
  • 36 Кинокритик

    1 5 Отговор
    Имаше преди няколко години някаква турска трагикомедия---лесбийки си уточняваха отношенията, някакъв чекиджия блъскаше във ваната...ревнив турчин преследваше жена си , която пък много обичаше да и го слагат отзад, фотограф-журналист сам си правеше свирка..абе шедьовър на турската култура. Някой спомня ли си как се казваше тоя филм...Напоследък Ердоган май се опитва да се вживява в ролята на журналиста. Ааа да ...на финала всички се изтрепаха един друг

    Коментиран от #40

  • 37 От мястото на събитието

    2 1 Отговор

    До коментар #33 от "Документирай документирай":

    Клякането беше вчера в Москва..тук направо се премина към пълзенето, още от стълбичката на самолета...та не се притеснявай толкова...
  • 38 Италианец

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "Обичам свинска пържола":

    Италия има 2 пъти по-голям БВП от рашка с прашка а е 10 пъти по-малка

    Коментиран от #48

  • 39 WebTribune

    3 2 Отговор

    До коментар #30 от "стоян георгиев":

    Ха ха ха ,Русия била в реален фалит;)))) ти явно си пълен гьон и от икономика хал хабер си нямаш. Харчела незнам си от какво.....пък изкупи от борсите всичкото злато .А зад долара и еврото не седи злато ,а седят курешки;)))))Дори не ми се пише ,ти си трагедия по отношение на икономика. Така,че няма никакъв смисъл.
    Колкото до русанците как живеят....ами дай Боже и българите да живеят някой ден така като тях....А дано ,ама надали.
    И ти какво обичаш и какво не обичаш....хич и не ме е "еня" сульо и пульо какво обича.

    Коментиран от #41, #105

  • 40 Хасан

    3 1 Отговор

    До коментар #36 от "Кинокритик":

    Това ли можа да измислиш за турската ти омраза ???...

    Коментиран от #43, #52

  • 41 Хасан

    1 2 Отговор

    До коментар #39 от "WebTribune":

    30 долар за барел е крах за диктаторските режими на Русия Сарабия и Иран но е добре заикономическия разстеж на икономики които произвеждат

    Коментиран от #47

  • 42 Христо

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "стоян георгиев":

    Един въпрос. Кой кого трябва да обслужва. Финансовия капитал, промишлеността :или промишлеността финансовия капитал. Ако ми отговориш, от отговора ти ще разбера, какво реално знаеш.

    Коментиран от #49, #106

  • 43 Кинокритик

    2 3 Отговор

    До коментар #40 от "Хасан":

    Ами не, това са си ваши взаимоотношения..а филма се ползваше с доста интерес в ''Замундата'' . И понеже си много отворен , ме амбицираш да се ровя в Замунда..може и пет дена да го търся, но ще го намеря. Живо самопризнание за турската култура и манталитет.

    Коментиран от #46

  • 44 Borislav Popov

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "Обичам свинска пържола":

    Лъжа от руслямската агенция, ти не обичаш свинската пържола, ти си зомбито с квадратното чело и обичаш руслямските уища.

    Коментиран от #50

  • 45 Обичам свинска пържола

    2 3 Отговор

    До коментар #32 от "Лапай шпека смело":

    Това анадолската агенция ли ти го каза как може да си толкова прос... т???? Един турски дроб носи 200кг товар тоест 2 бомби😀😀😀Един Су35 носи 8000кг и лети 10 пъти по-бързо. Докато дрона пусне бомбите си няма да има жив войник и здрав танк само от един самолет!!!!. Капитулацията на Ердоган е записана с договорът, който подписа и изявленията му преди него😀😀😀😀😀. Всеки може да ги види само зомбираните от Анадолската агенция не😀😀😀. Мирът е в ръцете на Ердоган спазва Сочи има мир не спазва няна!!!

    Коментиран от #53

  • 46 Хасан

    3 2 Отговор

    До коментар #43 от "Кинокритик":

    Опаааа...и ти си даде своя принос в Априлското въстание с 140 г закъснение ...хахаха ...ако има филм за каубои гейове значи ли че педерастията е част от каубойската история, бунак ?? Не случайно хората викат тъп като българин

    Коментиран от #55

  • 47 WebTribune

    0 2 Отговор

    До коментар #41 от "Хасан":

    САЩ не произвеждат нищо.Та,добре ли е за тях?

    Коментиран от #51

  • 48 Обичам свинска пържола

    0 2 Отговор

    До коментар #38 от "Италианец":

    И какво общо има Италия със Сирия??? Еми нищо проста да тролиш😀😀😀😀.
  • 49 Хасан

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "Христо":

    В пазарната икономика няма думата " ТРЯБВА" ..това го има в социалистическата икономика
  • 50 Обичам свинска пържола

    0 2 Отговор

    До коментар #44 от "Borislav Popov":

    Хаха с чиста съвест го казвам ти си мал... ник и зомби. Дай да видим тогава реалните БВП на Русия и Турция Хасане. Ама не цифри дай линк ние ще го прочетем Хасане!!!

    Коментиран от #56

  • 51 Хасан

    2 0 Отговор

    До коментар #47 от "WebTribune":

    Не произвеждат е относително понятие ..докато цените на суровините са в долари и се контролират от Сащ, международните парични трансфери SWIFT се контролурат от Сащ и докато американския долар има " военно " покритие Сащ ще са лидер

    Коментиран от #57

  • 52 Кинокритик

    0 2 Отговор

    До коментар #40 от "Хасан":

    Между другото-филма съвсем не беше от раздела XXX, а си беше напълно сериозна продукция, с участието на известни турски актьори...даже май имаше и някакви награди.

    Коментиран от #54

  • 53 Хасан

    2 0 Отговор

    До коментар #45 от "Обичам свинска пържола":

    Не разбирам военни бази на Русив в Грузия , Крим, Сирия и скоро в Либия защо толкова те радва ???преди имаше имперска социалиалисточеска идеологуя а сега какво може да даде Русия като култура и идеология на тия народи ??? Нищо

    Коментиран от #61

  • 54 Хасан

    1 0 Отговор

    До коментар #52 от "Кинокритик":

    Честно като човек който обича киното ми е интересно кой филм е?
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Borislav Popov

    2 2 Отговор

    До коментар #50 от "Обичам свинска пържола":

    Ти сега ги остави тези БВП-та и Хасани, не се отвличай и не се прави на халосан. Ти сега кой беше. зомбито с квадратното чело, дето мляска руски уища или свинската пъожола, дето мляска турски уища ??
  • 57 WebTribune

    1 2 Отговор

    До коментар #51 от "Хасан":

    Долара не е на американското правителство.. Междудругото..в Русия 27% от БВП е от петрол-в това число и газ.

    Коментиран от #60, #62

  • 58 Хасан

    2 1 Отговор

    До коментар #55 от "Кинокритик":

    Не разбирам защо 500 г , 5_7 пококения не сте изкарали лидер да се освободите като гърци, сърби,унгарци , румънци ????

    Коментиран от #65

  • 59 9238

    0 3 Отговор

    До коментар #22 от "Хасан":

    Ти да не си хванал корона вирус бе манго.
  • 60 Хасан

    2 1 Отговор

    До коментар #57 от "WebTribune":

    Долара е на Федералния резерв който е акционерска банка и дава заем на правителстеото ..
  • 61 Обичам свинска пържола

    0 4 Отговор

    До коментар #53 от "Хасан":

    Не ме радват вие ги направихте там!!! Когато арабите виждат неоосманизма на Ердоган те искат да се защитят. Понеже САЩ се оказаха предатели арабите искат помощ от Русия. Ако не беше Турция Русия нямаше да е силна така както без ДПС патриотите нямаше да са фактор.

    Коментиран от #63, #68

  • 62 Хасан

    1 1 Отговор

    До коментар #57 от "WebTribune":

    А износа ???..нямам данни и не знам ..но освен ресурси и оръжие нямат друга експортна стока

    Коментиран от #66

  • 63 Хасан

    1 1 Отговор

    До коментар #61 от "Обичам свинска пържола":

    Първото арабите е обширно понятие ..те са различни народи и са под контрола на Запада ..тяхната роля е свободен достъп до енергийните им ресурси от западни компании , пазар за оръжие, пазар за стоки ..Сарабия и Иран са теократични държави но Иран е враг а Сарабия е съюзник

    Коментиран от #67

  • 64 Хасан

    1 1 Отговор
    Вярно е, че и ние сме тъпи и за това всичките ни султани и паши са европейци, ама това е положението. Ние сами не можем да се управляваме и дори този нашия е грузинец.
  • 65 Обичам свинска пържола

    1 4 Отговор

    До коментар #58 от "Хасан":

    Ти си мал.... ен терорист см.. тан. Каква е разликата между Гръцкото и Българското освобождение????? Едно към едно са еднакъв сценарий. Престани да обиждаш дедите ни и си ходи в Анадола, капка достойнство не ти е останало.

    Коментиран от #69

  • 66 WebTribune

    2 0 Отговор

    До коментар #62 от "Хасан":

    За кой износ говориш?Ако за Русия,то тя не продава в долари. С Китай и Турция в техните валути ,а с ЕС продава в евро.
  • 67 Обичам свинска пържола

    1 4 Отговор

    До коментар #63 от "Хасан":

    Ако Арабите са широко понятие Турците са примати от Алтай, уважавай малко хората създали една цивилизация която вие 500 години използвате и накрая нищо не оставихте освен рязането на гласи.

    Коментиран от #70

  • 68 Хасан

    0 1 Отговор

    До коментар #61 от "Обичам свинска пържола":

    Тероридтично нападение на джамия в Париж !!!.. не се наситиха на кръв европейските фашисти и ксенофоби !!

    Коментиран от #72

  • 69 9238

    0 3 Отговор

    До коментар #65 от "Обичам свинска пържола":

    Какво достойнство можеш да очакваш от един осакатен както физически така и умствено радикален ислямист. Това са умствено обременени индивиди поради факта от вековните кръвосмешения между бащи и дъщери и майки със синове.

    Коментиран от #71

  • 70 Хасан

    0 2 Отговор

    До коментар #67 от "Обичам свинска пържола":

    Абе човек ..османците завладяха Вузантия не защото бяха силни а защото Византия се разпадаше ...завладяха Балканите не че имаше " Велика " България или Сърбия а защото нямаше дърцавност ..няколко крепости , боляри ..те така с арабите
  • 71 Хасан

    2 1 Отговор

    До коментар #69 от "9238":

    Педерастия , инцест, педофилия ,канибализъм, содомия са присъщи на западната християнска култура ..чети Данте

    Коментиран от #77, #82

  • 72 Обичам свинска пържола

    0 4 Отговор

    До коментар #68 от "Хасан":

    Който кръв сее кръв жъне. Има хора със слаби нерви като видят зверствата ви и отговарят. А рибата се вмирисва от главата не е виновно мюсюлманството, както и християнството от времето на конкистадорите и инквизицията. Виновен е Ердоган и Катар за сеенето на раздор между религиите. СА и Иран са отвратителни в смисъл че са силно религиозни, но те не поддържат джихада срещу християните.

    Коментиран от #73

  • 73 Хасан

    2 0 Отговор

    До коментар #72 от "Обичам свинска пържола":

    Ердоган ти реставрира църква бе човек ...реставрира гръцки манастири .арменски църкви ..

    Коментиран от #74

  • 74 Обичам свинска пържола

    0 4 Отговор

    До коментар #73 от "Хасан":

    В Турция има 0.2% хористияни дааа 0. 2% тоест 300 000 общо!!!! При положение че са биле десетки милиони!!!!! За какво са ви църкви като вие режете главите на християните, лицемери!!

    Коментиран от #75, #78

  • 75 Borislav Popov

    2 0 Отговор

    До коментар #74 от "Обичам свинска пържола":

    Не обичам тез дето уж обичали свинските пържоли, но всъщност са зомбита с квадратни чела и обичат да мляскат руслямски пишоци, вместо свински пържоли.

    Коментиран от #79

  • 76 М..да...

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    Особено руският режим няма как да се справи с надвисналата икономическа катастрофа, Турция при определени обствоятелства може, по-голямо финансиране от определени мюсулмански държави и.. и.. лека по лека финансиране от съюзниците, важна е Турция няма да я изтърват. Русия остава сама, санкции, спад на цените на петрола, слаба Руска икономика която не може да отговори на тези икономически предизвикателства, девалвация на рублата, невъзможност да се покрият разходите по безмислените войни ..и..еми..фалит..какво друго, правели са го...СССР..Бай, бай,.Раша

    Коментиран от #81

  • 77 гОст

    0 2 Отговор

    До коментар #71 от "Хасан":

    Само дето педерастията, манафлъка и педофилията са анадолски олимпииски дисциплини ... а содомията си е практикувана редовно в Турция...така че не се оправдавай, ами бегай Олаби при козичките в обора и ела пак....
  • 78 Хасан

    0 0 Отговор

    До коментар #74 от "Обичам свинска пържола":

    Ами когато се създава християнска Княжество България , християните българи са дошли тука ...плюс християните не правят деца а турчина прави и е нормално да намалеят

    Коментиран от #80, #83

  • 79 Обичам свинска пържола

    0 0 Отговор

    До коментар #75 от "Borislav Popov":

    Човече какъв ти е проблема коментираме тема а ти говориш несвързани неща които не разбирам??? Добре ли си? Ще кажеш ли нещо по темата?
  • 80 Обичам свинска пържола

    0 0 Отговор

    До коментар #78 от "Хасан":

    Сигурно е така обаче поглеждаш арабските държави и о чудо в пъти разлика. Има нещо гнило защо Християните живееха добре сред Арабите а в Турция ги няма???

    Коментиран от #85

  • 81 Лесурски дивак

    0 0 Отговор

    До коментар #76 от "М..да...":

    Айде, още един пишман аналлизач се появи..абе тука гаче ли с лопата ви фърлят бе..кой от -кой по голем разбирач, кой от кой по-голем духач. Па я се чудим що са изгонили Алена от БТВ...ми те от тука, като ви чете дивотиите и една метачка мое си направи хороскопа..даева и тъпанарите бе, ка се па не свършихте бе.
  • 82 9238

    0 1 Отговор

    До коментар #71 от "Хасан":

    Верно ли бе? Ма ти ще излезеш по-тъп отколкото очаквах. И, защо педерастията, педофилията и содомията да са присъщи на западната християнска култура? Защото ти така си казал ли?
    А, какво ще кажеш за вашия пророк създал тази сатанинска религия когото следвате и който е най отявления педофил който ви пълни главите, че е нормално да правите секс с 9 годишно момиче? А манафлъка пак ли е дело на християните? Май, май си е чисто ваше извръщение,а? Кой олабва султана,а? И в този ред намисли вашите султани тогава какви са били? Вашите сексуални извращения не ни ги приписвайте на нас християните. Тая работа няма да стане.
  • 83 само питам

    1 1 Отговор

    До коментар #78 от "Хасан":

    Що не вървиш пичка си майчина, ..само питам бе ...за протокола
  • 84 Чък Норис

    3 1 Отговор
    : няма яснота как смята Турция да организира изтеглянето на бунтовници и терористи от района, ??? съвместен патрул -различни цели?? Турция има за цел да спаси и изтегли главорезите,а Русия да ги прати при алаха?? как ще се разберат?? -преди да стрелят ще хвърлят ези-тура??
  • 85 Borislav Popov

    0 0 Отговор

    До коментар #80 от "Обичам свинска пържола":

    Темата е такава - Ти свинска пържола ли обичаш повече или руслямски пишоци и все пак ти и зомбирания с квадратното чело, един и същ тролетариат ли си ?? Аре ся, давай по темата.
  • 86 Европа...

    1 1 Отговор
    Европа трябва да помогне на Турция, това е стратегическа дълбочина, Турция не е враг на Европа, враг на Европа е Русия, тя открито заявява че нейната цел е..разбиването на ЕС, отравяния с "Новичок", убийства, медийна война срещу ЕС, фалшиви новини, рекет с газ и нефт срещу по-слабите държави, подкупи на висши чиновници в ЕС, повече какво? Само че на джуджето в Кремъл му излизат криви сметките. ЕС и САЩ, направиха нужното, няма Северен поток, Турският е под въпрос, санкции, Американците още не са натиснали педала на газта до край, и това ще стане някой ден. Е няма как да си мериш оня работа с ЕС и САЩ като чурката ти е много малка, ама има ли ракети, да си наврът знаете къде, те били хиперзвукови...хиперзвукови са пръдните на джуджето в Кремъл.

    Коментиран от #87

  • 87 ха ха ха ха

    2 0 Отговор

    До коментар #86 от "Европа...":

    Оле,оле от къде главата ти събра толкова глупости? Северн поток ще го има,защото ЕС в частност Германия каза,че ще го има въпреки САЩ. Той дори е завършен вече. Както и т.н. Балкански ,който е продължение от ТП. За останалите ти налудничави мисли,няма как един здравомислещ човек да ги коментира.

    Коментиран от #90

  • 88 Диди

    2 1 Отговор
    Русия и Турция ще отнесат яки санкции.Бежанци от турска територия няма да бъдат приети в Европа. Германия ще приеми деца и тинейджери от бежанските лагери от Гърция. Време е лъжеца Путин и изнудвача Ердоган да разберат,че не може да се гаврят с Европа.

    Коментиран от #89

  • 89 без име

    2 1 Отговор

    До коментар #88 от "Диди":

    Диди,не зная къде е вината на Путин за бежанците от Африка. Другото ,което е;- Ердоган може да я всякакъв, и най-вероятно е,но не в него е основната вина за бежанците от Африка в Европа.Основната и главна вина си е на Европа! Западна Европа от десетилетия е колонизирала техните държави и източваше ресурсите ми.Сега разбрахте ли от къде е този стандарт на Западна Европа? От кражби и заеми. А историята ни учи,че рано или късно колонизираните наводняват колонизаторите си. Справка;-Великобритания.

    Коментиран от #91

  • 90 Европа

    2 1 Отговор

    До коментар #87 от "ха ха ха ха":

    Поне две или три години няма да има Северен поток русофилче, набий си го в кратуната, виж цените на петрола на международните пазари, знаеш ли на колко е разчетен бюджета на РФ..а..девалвацията на рублата следиш ли? В скоро време няма да имат пари да ви плащат. Знаеш ли каква е производителноста на труда в Русия и в Европа...не знеш..за разликата ти говоря, ще се хванеш за главата. Знаеш ли че щата Калифорния с 33млн население има БВП колкото Русия, и една Италия раздирана от жестока икономическа криза има същият БВП като Русия, икономическо джудже е Великая Рус, както ти си мозъчно джудже.

    Коментиран от #92

  • 91 Диди

    0 1 Отговор

    До коментар #89 от "без име":

    Грешиш. Каква е целта на Путин? Защо от толкова години води война Сирия? Асад е ,,играчка,, за него.Путин от години дестабилизира и Украйна.Защо? Ердоган гони също своите интереси в Сирия.Защо Европа трябва да приема бежанци гонени от Путин е Ердоган?

    Коментиран от #93, #96

  • 92 ха ха ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #90 от "Европа":

    Тц, Германия обаче казва друго за СП. Колкото до Калифорния и там Италия ли споменаваш...ами,че това са си фалирали държави.Естествено,че не може да се сравняват с Русия. За бюджета на Русия-27% от БВП е от петрол+ газ взети заедно.Тов е! За девалвацията рублата....слушах Тръмп как обвиняваше Русия и Китай ,че си девалвират валутите за да стимулират износа ,а пък той не могъл да девалвира долара,защото ако деваливра долара се вдигат лихвите по кредитите им и плащането на дълга става невъзможно и се обявява фалит. Икономиката е реалността сладур,останалото са приказки на пазара и платени тролове като теб. С тоя скъп долар САЩ не могат да се отлепят от дъното. Но и нямат ход как да излязат от това положение.Някога през 1993 г девалвираха долара...но тогава нямаха този колосален дълг ,който е в момента.Само при Обанго дълга им нарасна цели два пъти.И сега са изправени до стената.Така,че не ми говори за брутни вътрешни продукти от заеми на Калифорния...

    Коментиран от #94, #97

  • 93 без име

    1 0 Отговор

    До коментар #91 от "Диди":

    Диди,ти четеш ли какво пиша? Или ти е трудно да го асимилираш? В Европа идват колонизираните от Европа държави,сиреч Африка. Къде видя ти Путин да гони от Африка бежанци в Европа? От Сирия няма бежанци. Бежанците тези дни на границата на Гърция не са от Сирия.И това всички гръцки телевизии го предават. През 2015 г -голямата вълна от бежанци ...също не бяха от Сирия. Статистика в Германия от цялата вълна бежанци,само 7% били от Сирия. Ти наясно ли си,че емигриралите сириици от Сирия са по-малко от колкото емигриралите българи от България?
    За останалото ...е безсмислено да го коментирам . Само ще спомена,че държавния департаменит във Вашингтон официално заяви,че са финансирали 5 (пет) милиарда долара за да направят майдана в Киев.

    Коментиран от #95

  • 94 Диди

    2 1 Отговор

    До коментар #92 от "ха ха ха ха":

    Америка да фалира? Във фалшивият филм си попаднал.

    Коментиран от #98

  • 95 Диди

    0 1 Отговор

    До коментар #93 от "без име":

    Много съм наясно откъде идват бежанците. Не ме поучавай.

    Коментиран от #101

  • 96 без име

    1 1 Отговор

    До коментар #91 от "Диди":

    Сега за Сирия. След като САЩ влязоха в Сирия,създадоха Идил (по думите на Хилъри Клинтън)+ куп други умерени и неумерени опозиции ,с цел да свалят Асад и да разграбят страната. И плана щеше да им успее,тъй като Асад не можеше да се справи сам.Сирия беше вече почти цялата превзета .Той поиска помощ от Русия-това става три години след влизането на САЩ в Сирия и малко преди американците да свалят Асад . Асад с помоща на Русия си върна 70% от Сирия,която бееше в ръцете на Ал Кайда ,Идил и др. подобни на тези. Все ударни бригади на САЩ,чрез които източваха ресурсите на страната. Условията и сега на Русия са тези;-Сирия е неделима.Няма разпарчетосване на страната.Всички джихадисти вън или при Аллах. Избори и народа да си решава . Срииската армия с помоща на Русия воюва за страната си.Воюва с главорезите,дето режеха глави. Същите главорецзи ,които създаде САЩ е Запада ,обучаваше ги и ги финансираше. Толкова ли е трудно да го проумее мозъчето ти?

    Коментиран от #100

  • 97 Абе...

    2 2 Отговор

    До коментар #92 от "ха ха ха ха":

    Ти на какъв се правиш? Ти ми сравняваш скапаната Руска икономика с Американската ли бе..? Пиян ли си или малоумен, или с икономиката на ЕС, че в Русия още нямат тоалетни в къщите си, говориш за скъп долар и износ, виж русофилче не можеш да заблудиш никой с твоите писания, като видиш долар или евро очите ти стават като на ЗИЛ фаровете нали? Твойте басни ги разказвай на бабите от БСП, и си намери някоя почтена работа не драскай за няколко копейки...е все пак ще си купиш кренвирш и хляб, мога да те разбера донякъде, междудругото търсят по строежите арматуристи, помисли за това.

    Коментиран от #99

  • 98 ха ха ха ха

    1 1 Отговор

    До коментар #94 от "Диди":

    Диди,аз казвам факти.САЩ е в технически фалит в момента. Това са фактите. Не интерпретирам и не правя анализи. Единствено цитирах Тръмп.
  • 99 ха ха ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #97 от "Абе...":

    Ясно е ,че мозъчето ти не е в състояние да проумее ...няма какво да добавя.Просто като умствен капацитет ...ти си толкова долу,че няма как да го проумееш. Да си жив и здрав и тъпчай майката земя.То и без това друго от теб се вижда,че не става.
  • 100 Диди

    1 1 Отговор

    До коментар #96 от "без име":

    А Русия е там ,,само,,защото Асад е помолил? Асад е диктатор.Изби народа . Какви интереси има Русия в Сирия?

    Коментиран от #102

  • 101 без име

    1 2 Отговор

    До коментар #95 от "Диди":

    Не,не то поучавам.Просто мислех ,че не знаеш,защото пишеш,че Путин ги бомбил и те бягали от бомбите...Та,затова казах,че са от Африка.А щом ти много добре знаеш,че са от Африка,значи лъжеш в коментара си,че причината бежанците от Африка да идват в Европа е Путин.
    Едно от двете е сладур. Или НЕ знаеш,лии лъжеш. ...
    Ей,имаш мозък като на маймунка;))))
  • 102 без име

    1 2 Отговор

    До коментар #100 от "Диди":

    Та,кой народ изби Асад? Опозицията ли? Умерената или неумерената? И в едната и в другата нямаше нито един сириец. Паплач от цял свят събрана-наемна опозиция. Ето,този народ избива Асад. И тъй като той сам видя,че не може да се справи с джихадистите,които системно бяха финансирани от Запада и САЩ поиска помощ от Русия. И ето,с помоща на Русия Сирия отново е на сириския народ.
    Колкото до това дали е диктатор или не...аз не зная. Срииския народ си го е избрал на избори. Същото може да се каже за всеки един..примерно и за нашия Борисов....но имаше ли избори в Бг? Имаше! Е?
  • 103 Диди

    0 0 Отговор
    Бла, бла.Пишеш глупости.Нямам желание да коментирам с надъхани комунисти.

    Коментиран от #104

  • 104 без име

    0 0 Отговор

    До коментар #103 от "Диди":

    ОК,Диде;))) макар ,че и това не знаеш;)))комунизъм в България никога не е имало и съответно комунисти. Абе ти от нищо не отбираш,ама проветрение на устата си правиш.
  • 105 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "WebTribune":

    другарю ,руснаците живеят в пъти по-зле от наи-бедната страна в ес българия.руската икономика е пълен смях.няма нищо освен добив на суровини .една кола свястна немогат да направят ,а цели региони са в бедствена ситуация.и русия изкупува злато щото няма къде другаде да инвестира свободните си активи,щото е под санкции.вече шеста година руското население прогресивно обеднява ,щото фалита е насочен именно към него.върнаха се времената с ровенето в кофите за болкук.напиши помоика или помия на български и гледаи клипчета снимани в русия как хората се хранят с боклуци по кофите за смет!
  • 106 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "Христо":

    христо ,финансовия капитал другарю е от времето когато хал хабер си нямахте от финанси.тва е като водната вода или огнения огън.финансов капитал!!!!смях!та другарю като говорим за пари и промишленост може лесно да ги приемеш за равнопоставени стоки на пазара.промишлеността е функция на потреблението ,демек развива се когато има нужда от определени индустриални стоки на пазара,а финансите са функция на натрупаното благо ,които са силно ликвидни и при идеални условия могат да се трансвормират в активи за производсто демек да обслужват промишлеността,а после въпросната промишленост да натрупа печалби които се трансвормират в пари .дано съм бил достатъчно изчерпателен за теб предвид тоталната ти липса на познания!
  • 107 ДОКО

    0 0 Отговор
    ХУМАНОИДНИТЕ ПЕДЕРАСТИ ОТ ЕС ЩЕ БРЪКНАТ В ДЖОБЕТО И ЩЕ ДАДАТ ПАРАТА НА ЕРДОГАН..НЕМА НАЧИН РУСНАЦИТЕ СА ПРАВИ..ПЕДЕРАСТИТЕ ОТ ЕС НЕМА СИ РАЗВАЛЯТ КЕФА..РАЗБРАХА ЧЕ БОКЛУКА Е СЕРИОЗЕН..
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания